Home Lichaamsverzorging Scent of Bali

Scent of Bali

Door: Hanneke

Mocht je ooit in Bali zijn geweest dan voel je je meteen thuis in Scent of Bali die is ingericht in Balinese stijl. Ik krijg hier meteen een vakantie gevoel van en voel me er echt even tussen uit. De rustgevende muziek en en het kopje thee bij binnenkomst zorgen ervoor dat je meteen op je gemak bent.

Al jaren kom ik in deze salon. En hoewel je een massage niet direct tot een schoonheidsbehandeling zult zien doet het super veel voor lichaam en geest. Ik, stresskip als ik ben kom hier altijd als herboren weer naar buiten lopen. Alle blokkades en vastzittende spieren met name in mijn schouders zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.

Bij Scent of Bali zijn ze echt gespecialiseerd in massages en doen dit op een bijna spirituele manier. Je neemt plaats op een Balinees bed met hoge palen en doeken aan de bovenkant. Je kleed je uit (op je stringetje of broekje na) en even later komt de masseur binnen lopen. Deze legt eerst zijn handen op je rug om contact te maken en begint de massage over een doek om de huid eerst op te warmen. De masseurs bij Scent of Bali weten wat ze doen, spiertje voor spiertje weten ze te zitten en elke blokkade of knoop weten ze te vinden en op te lossen. Ze passen ook veel drukpunt techniek toe bij vastzittende spieren, bijvoorbeeld in je nek.

Van mijn rug gaat hij naar mijn nek en mijn hoofd. Langzaam voel ik alle stress uit mijn lichaam wegvloeien. Soms doet het even pijn, bij een blokkade of knoop, maar het is vooral genieten en stiekem hopen dat de tijd nooit ophoudt. Daarna begint hij met mijn rechterbeen en rechtervoet. Als hij klaar is merk ik nogal een verschil met het been dat al gedaan is, dat ligt recht, plat en ontspannen op het bedje. Mijn linkerbeen voelt daarnaast hoog, zwaar en heel anders aan totdat deze onder handen wordt genomen. Na mijn benen mag ik omdraaien en komen mijn armen aan de beurt. Bij mijn handen worden alle vingerkootjes even goed uit elkaar getrokken. Heerlijk. Als afsluiter, en als kers op de taart krijg ik een gezichtsmassage en hoofdhuid massage. Al bij al duurt de behandeling 1 uur. Alles zit weer los, ik voel me super, mijn stress is weg en ik voel me een en al Zen. Elke keer bedenk ik dat ik het toch wel 1 keer per maand zou moeten doen. Gewoon als onderhoudskuurtje. Na afloop krijg ik nog een kopje thee en de gelegenheid om nog even tot rust te komen.
scent of Bali
Een Balinese massage kost € 55 euro per uur en een Relaxation massage kost € 48 euro per uur. Scent of Bali zit in het rustige gedeelte van de Albert Cuypstraat op nr. 63. Tram 16 en 24 stoppen recht voor de deur. Een afspraak maken doe je via telefoonnummer + 31 (0) 20 7558371. Openingstijden: Maandag 12:00 tot 18:00- Dinsdag t /m Zondag 12:00 tot 21:00 website Scent of Bali

Related Posts