Home Haarverzorging Tips voor glanzend haar

Tips voor glanzend haar

Door: Hanneke

Je haar is een weerspiegeling van je gezondheid. Als je heel ongezond leeft kun je dus nooit verwachten dat jouw haar glanst. Bij het volgen van een gezonde levensstijl krijg je al snel glanzend en gezond haar.

Tips glanzend haar

De eerste stap naar glanzend haar is dus een gezonde levensstijl. Zorg dat je gezond eet, en voldoende beweegt. Frisse lucht en zuurstof is ook goed voor je haar. Zorg daarnaast voor voldoende slaap en weinig stress. Als je veel last van stress hebt kun je jezelf leren mediteren. Goed om te eten zijn fruit, groenten, koudgeperste oliën, noten, zeewier en vette vis. Probeer melkproducten, cafeïne, cola, chocola, suiker, zout en bewerkte voeding zoveel mogelijk te vermijden.

Supplementen voor je haar

Je kunt ook supplementen slikken die alle belangrijke vitaminen en mineralen bevatten voor jouw haar. De volgende vitaminen en mineralen zijn dan aan te raden: alle soorten B vitamines, lijnzaad olie, gamma linoleenzuur (GLA), anti oxidanten met vitaminen B caroteen, C en E en daarnaast de mineralen selenium en zink. Er zijn ook speciale supplementen voor je haar verkrijgbaar. Omdat zowel je haren als je nagels uit keratine zijn opgebouwd, zorgen deze supplementen er vaak voor dat je nagels ook sneller groeien en sterker worden.

Zuinig met je haar

Als je een haar onder een microscoop zou bekijken, zie je dat een haar is opgebouwd uit verschillende overlappende lagen. Als deze lagen mooi plat liggen heb je glanzend haar. Als deze lagen beschadigd raken, reflecteert het licht niet en krijg je dus dof haar. Het is belangrijk om te voorkomen dat jouw haar beschadigd raakt.

Wees dus zuinig met je haar. Föhn je haar pas als het bijna droog is en gebruik je föhn op een lage stand. Bescherm je haar Zorg er voor dat je geen stylingapparaten gebruikt die warmer zijn dan een temperatuur van 185 graden. Probeer je haar zo min mogelijk chemisch te behandelen. Werk bij het kleuren van je haren alleen je uitgroei bij. Of kies voor highlights, zodat je niet elke keer je gehele haar behandeld. Was je haar met een goede shampoo.

Haarborstel

Een verkeerde of beschadigde haarborstel kan ook desastreuze gevolgen hebben voor je haar. Als de pinnen van je borstel ruw zijn, beschadig je jouw haren. Een goede haarborstel is dus een must. Een goede haarborstel zorgt er tevens voor dat het talg van je hoofdhuid op de juiste manier over je haren verdeeld wordt.

Zo min mogelijk wassen

Was je haar zo min mogelijk en laat zowel de shampoo als de conditioner niet te lang in je haren zitten. Was je haar altijd met lauw water, zet de temperatuur dus een standje lager als je van je lichaam naar je haar gaat. Kam je haren voordat je ze gaat wassen en daarna pas als ze droog zijn. Als je het haar nat kamt raakt het veel eerder beschadigd. Wees dus vooral voorzichtig met je haar.

Related Posts