Vajacial

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Toen ik laatst voor de eerste keer een Brazilian wax liet doen bij Delete vertelden ze mij over de mogelijkheid om een vajacial te doen.

Wat is een vajacial?

Een vajacial is een schoonheidsbehandeling voor down under. Uiteraard was ik hier heel nieuwsgierig naar en omdat de Brazilian wax mij zo goed was bevallen boekte ik een afspraak voor een Brazilian wax en dan dit keer met vajacial.

De vajacial is een trend die is over komen waaien uit Amerika. Daar is het heel normaal om na je wax behandeling een verzorgende behandeling bij te boeken. Het is overigens niet perse nodig om eerst een wax behandeling te ondergaan. De vajacial kun je ook los boeken. De vajacial is voor iedereen geschikt, maar met name een uitkomst als je last hebt van ingegroeide haartjes. Een vajacial zorgt er verder voor dat je huid daar een extra verzorging krijgt en nog zachter wordt.
Voorafgaand aan de vajacial onderga ik voor de tweede keer een full brazilian wax. De vorige keer vond ik de pijn enorm meevallen. De tweede keer doet het echt nog veel minder pijn dan de eerste keer. Dit komt omdat bij de eerste keer haren verwijderd worden die er al jaren zitten. Doordat ze er al zo lang zitten, zitten ze ook echt goed vast in je huid. Na de eerste keer zijn het allemaal kleine, dunne, nieuwe haartjes. Deze kleine haartjes gaan er veel makkelijker uit, en daardoor doet het ook minder pijn. Het zijn daarnaast ook veel minder haartjes dan de vorige keer.

Vajacial behandeling

De vajacial begint met het aanbrengen van de Angel spray. Deze spray maakt de huid schoon en bereid haar voor op de behandeling. Vervolgens worden er vochtige doekjes opgelegd. Dit is om de huid week te maken. De huid wordt daarna met tissues gedept om droog te maken. Hierna worden de ingegroeide haartjes verwijderd. Dit is echt heel apart om te zien. Ze prikken met een naald in het ingegroeide haartje, wat er eigenlijk niets anders uitziet dan een bultje. Vervolgens halen ze er echt een haar van een cm uit. Je voelt een klein prikje maar dit doet verder helemaal geen pijn. Als een haartje nog maar net is ingegroeid, wordt deze eruit geknepen. Het doet me een beetje denken aan het uitknijpen van mee-eters tijdens een gezichtsbehandeling. Niet het leuke gedeelte, wel het meest nuttige gedeelte. Na het verwijderen van de ingegroeide haartjes, bij mij viel dit gelukkig wel mee, wordt mijn huid gedept met alcohol om eventuele ontstekingen te voorkomen.
Hierna komt er een relax moment. Bewust geen massage want dat zou een beetje awkward zijn op die plek. Er wordt een ph neutrale reiniging ingewreven, de intimate wash. Ondanks dat het geen massage is, is het wel een lekker rustmoment dat een kalmerende werking heeft. Als afsluiting van de behandeling wordt de Cool sense gebruikt, een verkoelende en verzorgende crème voor de huid.

De vajacial duurt na een wax behandeling 10 minuten. Boek je het los, dan duurt deze behandeling 20 minuten. Na deze behandeling ben ik echt super zacht down under. Dat is overigens ook echt het voordeel van waxen. De harde stoppels van het scheren maken plaats voor een heerlijk zachte huid. Na deze Brazilian wax en vajacial behandeling is er na een week nog steeds geen ingegroeid haartje te bekennen. Als je al vaker een wax behandeling hebt gedaan, maar hierbij teveel last had van ingegroeide haartjes dan kan deze behandeling zeker een oplossing bieden. De vajacial is zeker een toevoeging op de Brazilian wax behandeling.

Related Posts