Home Lichaamsverzorging Full Brazilian wax ervaring

Full Brazilian wax ervaring

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Voor de eerste keer in mijn leven heb ik een afspraak gemaakt voor een Brazilian wax, een full Brazilian wax wel te verstaan. Vaak heb ik op het randje gestaan om een afspraak te maken, maar het 2 weken laten staan van mijn schaamhaar duurde me toch net iets te lang. Toch ben ik erg benieuwd naar waxen en vooral naar het resultaat. In dit artikel mijn brazilian wax ervaring.

Ik maak een afspraak bij Delete, de waxspecialist van Nederland en dan met name gespecialiseerd in de Brazilian wax. Ze beloven een snelle, professionele en hygiënische wax voor een super glad en zacht resultaat. Delete heeft 6 locaties in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Verschil waxen en scheren

Waxen is in landen als Portugal enorm populair. Daar gaan meisjes al op hun twaalfde richting waxbar. Met als groot voordeel dat hun haartjes nooit groot en dik worden zoals bij scheren het geval is. En hier zit dan ook echt het grote verschil tussen waxen en scheren. Bij scheren snij je eigenlijk het topje van het haartje weg, maar het haarzakje met het haar blijft daar zitten. De haren worden steeds groter en sterker en zorgen voor vervelende stoppels. Bij waxen wordt het gehele haartje verwijderd. De haartjes die hierna tevoorschijn komen zijn helemaal nieuw en nog klein en zacht. Soort van babyhaartjes zeg maar.

Full Brazilian wax ervaring

Als ik binnen kom word ik netjes ontvangen en ben ik al snel aan de beurt. Wax angel Rita stelt zich netjes voor en begeleidt me naar de wax cabine. De wax cabines bij Delete zien er ontzettend mooi uit. Sowieso vind ik hun huisstijl erg mooi. Rita gaat even weg als ik me uit ga kleden en er ligt een doekje klaar om de boel daar beneden op te frissen. Ik vind het best wel spannend want het is toch wel een heel intiem gebied. Rita stelt me helemaal gerust, ze doet zo’n 20 behandelingen per dag dus ze kijkt nergens van op. Voordat ze begint met waxen brengt ze eerst nog wat talkpoeder aan, dit is om de huid te beschermen zodat de wax niet aan de huid blijft kleven.

De wax die gebruikt wordt is warm en vloeibaar. Het is mooi om te zien hoe Rita de wax deskundig om de spatel draait en je kunt zien dat ze echt van haar vak houdt. De wax wordt met de spatel aangebracht, en als de wax helemaal hard is trekt Rita de wax in een snelle beweging van me af. Ze doet dit lekker onopvallend tussen het kletsen door. De pijn valt reuze mee. Het is te vergelijken met het lostrekken van een pleister, maar dan van een veel groter oppervlak. Doordat het zo snel gaat is het moment dat je pijn hebt maar heel kort. Het gebied aan de binnenkant is veruit het gevoeligste.

Als ze klaar is ben ik al super glad maar gaat ze het gehele gebied nogmaals behandelen met wax voor een nog beter resultaat. Omdat de meeste haartjes al weg zijn doet dit veel minder pijn. Ik kan er echt van genieten hoe Rita als een vakvrouw bezig is. Als een ware detective speurt ze het gebied af en als ze nog een verdwaald haartje vind, trekt ze deze met een pincet eruit. Daarna smeert ze me in met de speciale Delelete Slow lotion. Deze zorgt ervoor dat het langer duurt voordat er nieuwe haartjes terug komen.

Bij een full Brazilian wax behandelen ze naast de voorkant ook de achterkant. Ik mag me omdraaien op mijn buik en moet ik met mijn handen mijn billen naar de zijkant trekken. Ze brengt aan beide kanten een laag wax aan en trekt deze er af als ze droog zijn. Ik had verwacht dat dit heel gevoelig zou zijn maar het is echt veel minder gevoelig dan de voorkant.

En dan ben ik klaar. Ik vond het echt reuze meevallen. Het resultaat is heel mooi glad en een heel strak streepje. Het gebied is wel een beetje rood maar doet verder geen pijn meer. De volgende dag zijn er nog wat rode puntjes bij de haarzakjes maar de dag daarna is alles weg. Het voelt echt super zacht aan. Het is toch echt wel een heel groot verschil met scheren waar je na een halve dag alweer harde stoppeltjes voelt. Na een week ben ik nog steeds glad en zacht en zijn er enkel wat kleine zachte baby haartjes. Mijn beeld van waxen is totaal veranderd. Eerst zag ik waxen als een andere manier van ontharen. Na deze ervaring zie ik een full Brazilian wax als een schoonheidsbehandeling voor het gebied down under.

De kosten voor een full Brazilian wax bij Delete bedragen € 44.95 per keer. Er wordt aangeraden de eerste keer 3 keer te gaan in 10 weken tijd. Daarna volstaat gemiddeld 1 keer in de 4 weken.

Lees ook: Tips Brazilian wax en mijn ervaring met een Vajacial

Related Posts