Home Gezichtsverzorging Forever Young BBL

Forever Young BBL

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Altijd jong blijven, wie wil dat nou niet. Gelukkig komen er steeds meer behandelingen op de markt die de huid zichtbaar verjongen. Een van de nieuwste behandelingen is de Forever Young BBL behandeling. Uniek omdat het de eerste behandeling is die de huid op moleculair niveau aanpakt en meerdere aspecten van het huidverouderingsproces tegelijkertijd aanpakt. In gesprek met Menno Gaastra, dermatoloog van Centrum Oosterwal te Alkmaar, waar ze deze behandeling sinds kort aanbieden.

Wat doet de Forever Young BBL behandeling?

De Forever Young BBL behandeling is een onderhoudsbehandeling die de veroudering van de huid vertraagt. Deze revolutionaire behandeling maakt gebruik van lichtenergie en reactiveert de aanmaak van collageen, elastine vezels en hyaluronzuur door middel van licht-energie. Het gevolg hiervan is een zichtbaar jongere huid. De behandeling vertraagt het verouderingsproces niet alleen maar draait het zelfs terug.

Hoe wordt de huid jonger gemaakt?

De Forever Young BBL behandeling reikt tot diep in de cel en activeert de genen die kenmerkend zijn voor een jonge huid. De genen die door het verouderingsproces in de ruststand zijn gegaan, worden als het ware weer aangezet. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur geactiveerd. De nieuwe huidcellen worden door deze behandeling geprogrammeerd om jonger te zijn. Op deze manier krijg je een mooiere en jonger uitziende huid.


Is dit ook bewezen?

Ja! Een onderzoek door het prestigieuze Stanford University heeft aangetoond dat Forever Young BBL behandeling de expressie van maar liefst 1.293 genen verandert. Door deze verandering van genen gaat de oudere huid weer op een jonge huid lijken. Deze studie werd ook gepubliceerd in de Journal of Investigative Dermatology. Dit is het meest toonaangevende vaktijdschrift in de dermatologie. De deelnemers uit dit onderzoek werden negen jaar lang twee tot drie keer per jaar behandeld. Na het onderzoek zagen zij er 10 jaar jonger uit dan ze daadwerkelijk waren.

Voor wie is de Forever Young BBL behandeling geschikt?

De behandeling is geschikt voor iedereen die een jongere en gezondere huid nastreeft. Naast vertraging van het verouderingsproces, verwijdert of vermindert het de zichtbare tekenen van veroudering, zoals fijne rimpeltjes en lijntjes, onregelmatige of vlekkerige huid, pigmentvlekken, grove poriën, roodheid (rosacea) en gesprongen bloedvaatjes (couperose)

Welke gebieden kunnen behandeld worden?

Uiteraard het gezicht en de hals. Daarnaast kunnen ook decolleté en de handen behandeld worden. En als iemand dat zou willen ook armen, buik en benen.

Waar staat BBL voor?

BBL staat voor BroadBand Light, ook wel fotofacial genoemd. Broadband light bestaat uit licht van alle golflengtes, waardoor verschillende indicaties tegelijkertijd worden aangepakt. BBL is ontwikkeld door de Amerikaanse dermatoloog dr. Patrick Bitter en FDA goedgekeurd.

Vanaf welke leeftijd kan de BBL behandeling worden uitgevoerd?

De BBL behandeling is niet gebonden aan leeftijd. Wanneer je de behandeling op jonge leeftijd start, is het een goede manier om huidveroudering voor te zijn. 1 à 2 behandelingen per jaar zijn dan voldoende om een goed resultaat te behouden.

Hoe vaak moet de BBL behandeling worden uitgevoerd voor het beste resultaat?

We raden aan de behandeling 2 tot 4 keer per jaar te doen. Iedere keer dat de behandeling wordt uitgevoerd, worden de genen geactiveerd die kenmerkend zijn voor een jonge huid waardoor het verouderingsproces flink wordt vertraagd. Bij regelmatige behandelingen wordt het verouderingsproces dus als het ware stopgezet. Verouderingsverschijnselen die reeds zichtbaar zijn, zoals pigmentvlekken en couperose, kunnen al na één behandeling verminderen of verdwijnen.

Uit de onderzoeken bleek dat Forever Young BBL de expressie van de genen geassocieerd met het verouderingsproces kan veranderen. Cliënten die zich regelmatig lieten behandelen, zagen er na een aantal jaren gemiddeld 10 jaar jonger uit.

Hoe lang duurt het voordat je resultaat ziet?

Het proces moet in gang worden gezet. Het is dus niet een behandeling die direct resultaat geeft. Het duurt ongeveer 4 tot 6 weken voordat het resultaat geleidelijk aan zichtbaar wordt. Deze geleidelijke verbetering zet nog een aantal maanden door.

Wat is het verschil met een laser behandeling?

BBL en laser zijn beide gestimuleerd licht. De laser gaat parallel de huid in en werkt daar op 1 aspect. BBL heeft meer verstrooiing van licht waardoor het op meerdere aspecten tegelijkertijd kan werken. Een behandeling met BBL werkt aan globale huidverbetering en een laser is meer specifiek gericht. Omdat BBL werkt met meerdere golflengtes, heb je geen warmtepieken en is het een veilige behandeling voor alle huidtypes. De gewone laser is niet geschikt voor mensen met een donkere huidskleur.

Wat zijn de kosten voor een Forever Young BBL behandeling?

De Forever Young BBL behandeling kost € 450,- voor de behandeling van het gezicht. Het is ook mogelijk om het gezicht, hals en decolleté te behandelen, de kosten bedragen dan € 800,-. De behandeling van de handen kost € 250,-.

Related Posts