Sinds Kim Kardashian zo’n 3 jaar geleden een foto postte op Instagram van de vampire facelift ben ik ontzettend nieuwsgierig naar deze behandeling. Deze behandeling heet eigenlijk Regen PRP behandeling, maar als je ziet hoe Kim Kardashian eruit zag na het ondergaan van deze behandeling, zie je meteen waar deze naam vandaan komt.

kim kardashian vampire facelift

De Regen PRP behandeling maakt gebruik van jouw eigen bloedplaatjes om je huid jonger te maken. Hoe creepy deze behandeling er ook uitziet, de behandeling is als het ware puur natuur en niets meer dan het verplaatsen van voedzame stofjes in jouw lichaam.

Regen PRP is een behandeling met Platelet Rich Plasma, oftewel Plaatjes Rijk Plasma. Bij deze behandeling wordt met je eigen bloed een huidverjongende behandeling uitgevoerd. De groeifactoren in het plasma stimuleren de aanmaak van hyaluronzuur, collageen en elastine in je huid. Hierdoor krijg je een stralende, strakkere huid.

Ik besluit deze behandeling te ondergaan en ik maak een afspraak bij Esthetisch centrum Jan van Goyen in Amsterdam. Vooraanstaand cosmetisch arts Floor Claus gaat de behandeling bij mij uitvoeren. Esthetisch centrum Jan van Goyen zit in een heel mooi pand tegenover het concertgebouw. Vanuit de wachtkamer heb je een ontzettend mooi uitzicht op het Rijksmuseum. Je kunt hier verschillende cosmetische behandelingen ondergaan, kijk maar eens op hun website: www.ecjanvangoyen.nl

Ik moet eerlijk bekennen dat dit wel een behandeling is waar ik een beetje zenuwachtig voor ben. Ik kan namelijk niet zo goed tegen bloed. Voordat de behandeling begint krijg ik een verdovende zalf op mijn gehele gezicht. Deze zalf is niet verplicht, maar omdat het nogal wat prikjes zijn is het fijn om je daar tegen te wapenen. De verdovende Emla crème prikt een beetje op mijn gezicht. Verder heb ik niet heel veel last van het verdovende gevoel, het is dus niet zoiets als de verdoving bij de tandarts. Ik word nog even gewaarschuwd of ik echt nergens naartoe hoef op die dag, omdat je er na de behandeling echt even niet zo mooi uit ziet.

De behandelend arts, Floor Claus is echt een hele mooie vrouw. Dit geeft mij een zeker gevoel. Hetzelfde gevoel heb ik als er tijdens een sportklas iemand met een heel goed lichaam voor me heb staan, dat motiveert bij mij net altijd wat meer. Floor legt me uit dat de PRP behandeling ervoor zal zorgen dat de fijne lijntjes in mijn gezicht minder gaan worden, mijn huid strakker gaat worden, de huid dikker zal worden en mijn poriën kleiner zullen worden.

De behandeling begint met het afnemen van bloed. Er wordt maar 1 buisje bloed afgenomen, dus dat valt mee. Het bloed gaat direct naar een reageerbuisje. In dit reageerbuisje zit een scheidingsgel die ervoor gaat zorgen dat het bloed gescheiden wordt van het bloedplasma. Vervolgens gaat dit buisje 5 minuten in de centrifuge.

bloed buisje

Het verkregen bloedplasma wordt vervolgens overgebracht in een injectiespuit. Deze spuit heeft een hele dunne naald. Floor maakt eerst mijn gezicht schoon met alcohol en begint dan het bloedplasma in mijn huid te injecteren. Ondanks de verdovende crème voel je de prikjes nog behoorlijk goed. Na een prikje ontstaat er een beetje een bruisend gevoel. Echt prettig is deze behandeling niet, maar echt pijnlijk ook niet. Ik heb altijd geleerd “wie mooi wil zijn moet pijn lijden”, dus dan valt dit wel mee. Het is gewoon niet prettig.

Spuit

Over mijn hele gezicht worden de prikjes gedaan, behalve op en rondom mijn neus. De gebieden onder mijn ogen, waar ik heel veel lachrimpels heb (klinkt veel leuker dan kraaienpootjes) worden door Floor extra behandeld. Boven mijn lippen zijn de prikjes het meest gevoelig. Het prikken duurt in totaal maar 6 minuten, dat valt best mee. Floor werkt lekker snel, je kunt zien dat ze dit veel vaker heeft gedaan. Eerlijk gezegd ben ik blij als de behandeling klaar is. Ik ben wel even bang om mezelf te zien na de behandeling, maar het valt op zich nog mee. Je ziet overal rode prikjes en bobbeltjes op de plekken waar het bloedplasma is ingespoten.

voor en na PRP

Gelukkig heb ik mijn zonnebril bij me zodat ik een beetje onherkenbaar over straat kan. Esthetisch centrum Jan van Goyen is maar 5 minuten fietsen van mijn huis, dat scheelt. Ik ben blij als ik thuis ben maar zie dan in de spiegel dat het al wat minder is geworden. Mijn gezicht tintelt een beetje en mijn huid is dik en opgezwollen.

voor en na PRP1

Gelukkig gaat de genezing erg snel. Een paar uur later zie je er amper wat van en durf ik zelfs alweer over straat. De volgende dag zie je hooguit nog wat rode puntjes op sommige plekjes waar een prikje is geweest. Een laagje make up en niemand die het ziet. Je kunt de dag na de behandeling dus prima op je werk verschijnen.

Direct na de behandeling zie ik een zichtbaar resultaat. Met name mijn rimpeltjes in mijn voorhoofd, mijn fronsrimpeltje en mijn lachrimpels zijn minder diep. De behandeling geeft je huid direct een boost. De weken na de behandeling is mijn huid gladder dan normaal en zijn rimpeltjes verminderd. Het resultaat neemt bij mij wel snel af. 6 weken na de behandeling ziet mijn huid er niet beter uit dan daarvoor. Floor Claus heeft in het interview over de Regen PRP behandeling al aangegeven dat het resultaat niet bij iedereen even goed zichtbaar is en dus per persoon verschilt. Bij mij persoonlijk heeft de behandeling een tijdelijk resultaat gegeven.

De Regen PRP behandeling kost € 450,- voor het behandelen van je gezicht. Je kunt geheel vrijblijvend een consult aanvragen bij Esthetisch centrum Jan van Goyen in Amsterdam.

Meer informatie? Lees dan ook het interview met Floor Claus over de Regen PRP behandeling.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email
Over de auteur
Profielfoto van H. van Mackelenbergh
ONLINE BEAUTY ADVISEUR

Zie mij als een online vriendin die jou graag helpt om er nog beter uit te zien. Als beauty expert voorzie ik jou van tips en nieuwtjes en sta ik vooraan in de rij om nieuwe dingen uit te proberen. Altijd onafhankelijk en eerlijk.