Home Gezichtsverzorging Verschil skinboosters en fillers

Verschil skinboosters en fillers

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Skinboosters winnen steeds meer aan populariteit. Waar een filler gebruikt wordt om de huid op te vullen, worden skinboosters vaak geïnjecteerd om de huid te verbeteren. Dankzij de vooruitgang in cosmetische technologieën zien we steeds vaker injecteerbare huidbehandelingen die de textuur, teint en hydratatie van de huid verbeteren.

Fillers

Fillers geven volume aan het gezicht door diepe lijnen, rimpels en plooien op te vullen. Ze zijn gemaakt van hyaluronzuur (een natuurlijke stof die in het lichaam wordt aangetroffen en die tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan water kan vasthouden). Hyaluronzuur helpt de huid gehydrateerd en stevig te houden. Fillers worden vaak gebruikt om de lippen, wangen en kaaklijn te vergroten.

Wanneer fillers in de huid worden geïnjecteerd, voegen ze volume toe, maken ze rimpels en fijne lijntjes glad en verbeteren ze gelaatstrekken zoals jukbeenderen en lippen. De resultaten zijn onmiddellijk zichtbaar en kunnen 6 maanden tot 2 jaar aanhouden, afhankelijk van het type filler dat wordt gebruikt en het behandelde deel van het gezicht.

Voordelen van fillers:

Onmiddellijk resultaat: Fillers geven de huid onmiddellijk volume en gladheid. Ze zijn een uitstekende optie voor mensen die meteen een merkbare verbetering willen zien.

Verbeter gelaatstrekken: Fillers verbeteren gelaatstrekken zoals jukbeenderen, lippen en kaaklijnen. Waardoor je een jeugdiger en aantrekkelijker uiterlijk krijgt.

Langdurig: Afhankelijk van het gebruikte type filler en het behandelde deel van het gezicht, kunnen de resultaten van fillers 6 maanden tot 2 jaar aanhouden.

Skinboosters

Skinboosters verschillen van fillers doordat ze werken door de algehele gezondheid en hydratatie van de huid te verbeteren. Het zijn injecteerbare gels die bestaan uit hyaluronzuur of andere vitamines en voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde huid. Ze verbeteren ook de hydratatie en elasticiteit van de huid.

Skinboosters worden geïnjecteerd in de dermis, de tweede huidlaag. Ze stimuleren de natuurlijke collageenproductie van je huid. Dit resulteert in een gezondere, vollere en gladdere huid. Skinboosters worden aanbevolen wanneer je een droge of doffe huid hebt en waarvan je de huidtextuur en teint wil verbeteren. Meestal worden ze in kleine hoeveelheden in de huid geïnjecteerd. De resultaten van skinboosters zijn geleidelijk en kunnen tot 6 maanden aanhouden.

Voordelen van Skin Boosters

Verbeterde huidtextuur en teint: Skinboosters werken door de collageenproductie te stimuleren, wat de huidtextuur, teint en stevigheid kan verbeteren.

Geleidelijke verbetering: De resultaten van skinboosters zijn geleidelijk en zien er natuurlijk uit. Dit maakt ze een goede optie voor mensen die een subtiele en meer geleidelijke verbetering van hun uiterlijk willen.

Hydratatie: Skin boosters zorgen voor een diepe hydratatie van de huid, waardoor de algehele gezondheid en het uiterlijk worden verbeterd.

Populaire skin boosters

De populairste skin boosters zijn Profhilo, Lanluma en Polynucleotide (PN).

Profhilo behandeling

Een Profhilo behandeling is een skinbooster die zorgt voor huidverjonging en hydratatie. Het maakt gebruik van een injecteerbaar product dat hyaluronzuur bevat, een natuurlijk voorkomend bestanddeel van de huid dat helpt bij het vasthouden van vocht en het behoud van de elasticiteit en stevigheid.

In tegenstelling tot traditionele dermale fillers, is Profhilo ontworpen om de huid overal te verbeteren in plaats van zich te richten op individuele rimpels of lijnen. Het wordt meestal gebruikt op het gezicht, maar kan ook op andere delen van het lichaam worden toegepast, zoals de handen, de nek of het decolleté.

Tijdens een Profhilo behandeling worden kleine hoeveelheden van het hyaluronzuurproduct in de huid geïnjecteerd. Het product verspreidt zich gelijkmatig door de huid en werkt als een vochtinbrengende crème van binnenuit. Het stimuleert de productie van collageen en elastine, wat helpt bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van fijne lijntjes en het geven van een frissere, jeugdigere uitstraling.

Een volledige Profhilo behandeling bestaat meestal uit twee sessies met een tussenpoos van ongeveer vier weken. Het effect kan tot ongeveer zes maanden aanhouden, waarna herhaalbehandelingen nodig kunnen zijn om de resultaten te behouden.

Lanluma

Lanluma is een collageenstimulerende melkzuurfiller waarbij er gebruik wordt gemaakt van polymelkzuur. Het kan worden ingezet voor zowel het lichaam als het gezicht. Het middel Lanluma stimuleert de natuurlijke aanmaak van collageen, waardoor je huid weer volume en stevigheid krijgt. Fijne lijntjes vallen minder op en je accentueert je natuurlijke rondingen.

Juvenus behandeling

Juvenus bestaat uit polynucleotiden, dit zijn de bouwstenen van DNA. Dit gezuiverde collageen wordt geinjecteerd in de huid op 10 plekken in het gezicht. Na behandeling zet het een cascade in werking in de huid; antioxidante werking, hydraterende werking en stimulatie van collageen, hyaluronzuur en elastine. Polynucleotide heeft weefselherstellende en ontstekingsremmende eigenschappen.

Polynucleotiden zijn essentieel voor een gezonde huid, omdat ze helpen de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, de hydratatie regelen en de aanmaak van collageen en elastine bevorderen. Ze zijn een belangrijke energiebron voor de huid waardoor cellen zich kunnen herstellen en opnieuw opbouwen. Bovendien helpen polynucleotiden het immuunsysteem van de huid te ondersteunen door essentiële voedingsstoffen en antioxidanten te leveren die schadelijke bacteriën en virussen helpen bestrijden.

Verschil skinboosters en fillers

Bij het kiezen tussen Skin Boosters en Dermal Fillers is het belangrijk om te weten dat ze hun eigen unieke voordelen hebben en voor verschillende doeleinden zijn ontworpen. Fillers zijn ideaal om volume en definitie aan het gezicht toe te voegen en rimpels en fijne lijntjes te verminderen en hebben geen invloed op de textuur of teint van de huid.

Skinboosters werken geven pas resultaat na een langere tijd en richten zich op het verbeteren van de algehele gezondheid, textuur en hydratatie van de huid. Dus hoewel zowel fillers als skinboosters kunnen helpen om het uiterlijk van de huid te verbeteren, zijn het zeer verschillende behandelingen.

Over het algemeen hebben zowel fillers als skinboosters hun eigen unieke voordelen en kunnen ze worden gebruikt om de huid er weer jeugdig uit te laten zien. Om te bepalen wat de beste behandeling is voor jouw individuele behoeften, kun je het beste een cosmetisch arts raadplegen.

Related Posts