Home Gezichtsverzorging Voorkomen droge huid vliegtuig

Voorkomen droge huid vliegtuig

Door: Hanneke

Vliegtuigreizen zijn funest voor je huid. Met name als je al last hebt van een droge huid. Reizen in een vliegtuig droogt je huid namelijk enorm uit. Tijd voor wat tips om een droge vliegtuighuid te voorkomen.

Hoe kun je een droge huid door het vliegtuig voorkomen?

Goede voorbereiding

Verzorg je huid voor de reis extra goed. Gebruik een hydraterend masker om het eventuele vochttekort aan te vullen. Gebruik hierna een moisturizer en daarna nog een vochtinbrengende crème. Overdaad schaadt in dit geval niet, er mag best nog wat crème op de huid blijven liggen, zodat er wat extra aanvulling is. Probeer om geen make up op te doen, wil je toch een tintje maak dan gebruik van een hydraterende getinte dagcrème. Vergeet ook de rest van je lichaam niet. Smeer je in met een hydraterende bodylotion en gebruik een hydraterende handcrème.

Drink voldoende water

Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt zodat de vochtbalans van binnen uit niet voor onnodige uitdroging zorgt. Helaas kun je geen vloeistoffen meer mee op reis nemen. Zorg dat je voor je op het vliegtuig stapt voldoende water drinkt. Ook het drinken van kokoswater is een goede aanrader om je vochtbalans van binnen uit te verbeteren. Reis je met een budget company, zorg dan dat je voldoende “klein”geld op zak hebt om tijdens de reis water te kopen.
Hoe lekker een wijntje onderweg ook is, het droogt je huid uit, neem dit dus in overweging voordat je alcohol gaat drinken in het vliegtuig.

Verzorging onderweg

Neem minimaal een verzorgende crème mee voor onderweg. Verzamel alle hydraterende proefmonstertjes voor het moment dat je gaat reizen. Ook een goede oogcrème is geen overdreven luxe. Heb je ze niet, dan kun je deze proefjes gewoon vragen bij een goede parfumerie. Een hydraterende handcrème is ook een must. Gebruik deze ten minste na elk wc bezoek omdat het wassen van je handen je huid ook uitdroogt. Als je snel last hebt van droge lippen, vergeet dan ook zeker je lippenbalsem niet. Neem nog in je overweging mee om een mini deodorant mee te nemen en eventueel een mini reiniging om je op te frissen tijdens of na de reis.

Dit is vooral handig bij lange vluchten. Je kunt van die doorzichtige toillettasjes kopen om ze in te doen. Ik heb standaard zo’n tasje thuis.

Goede nazorg

Neem voldoende hydraterende producten mee op reis. Niet alleen het vliegtuig maar ook de zon en airco in een hotelkamer kunnen je huid uitdrogen.

Have a good flight en een fijne reis.

Related Posts