Lippenstift, we kunnen er niet genoeg van krijgen. Het liefst hebben we een hele collectie met allemaal verschillende kleurtjes. Maar helaas zijn niet alle kleurtjes voor iedereen geschikt. Hierdoor komt het vaak voor dat we miskopen doen op dit vlak. We leggen je graag uit welke kleur lippenstift het beste bij jou past.

Koop nooit zomaar lukraak een lippenstift omdat je het kleurtje leuk vindt. Het is belangrijk om de kleur van je lippenstift af te stemmen op de tint van je huid. Een goede kleur lippenstift laat je gehele gezicht opleven. Gebruik je een verkeerde kleur lippenstift, dan kun je er ineens een stuk minder goed uitzien.

Donkere huid
Bij een donkere huid staan donker rode kleuren lippenstift heel erg mooi. Met name de donker rode kleuren met een donkere blauwe of paarse ondertoon. Donker bruine kleuren, met een wijn kleurige of paarse ondertoon, staan ook heel erg mooi.

Olijfkleurige huid
Een olijfkleurige huid heeft een warme ondertoon. Lichtbruine kleuren en andere kleuren met warme ondertonen geven een mooi effect bij jouw huid. Wil je een fellere kleur? Kies dan voor een rode lippenstift met een bruine tint, zoals donkere bessen of wijnkleur.

Medium huidskleur
Bruine en beige kleuren staan bij deze huid het mooist. Ook lippenstiften met een licht roze en perzik ondertoon geven een mooi effect. Wil je graag een donkere kleur lippenstift op? Kies dan voor een lippenstift met een blauwe ondertoon, zoals cassis, of een bruine ondertoon.

Lichte huid met zwart haar
Dit is de perfecte combinatie als het op lippenstift aankomt. Bij jou zullen de meeste kleuren mooi staan. De mooiste combinaties maak je met een lippenstift die een sterk contrast geeft. Knalrode, fuchsia of diep oranje, jij kunt het allemaal dragen.

Als je eenmaal weet welke kleuren lippenstift jou het beste staan heb je veel minder miskopen. Een ander voordeel is dat je de kleuren met elkaar kunt mixen en combineren omdat ze qua kleur dichter bij elkaar zitten.

Zorg ervoor dat je jouw perfecte kleur lippenstift op zak hebt als je een nieuwe wilt kopen. Lippenstiften testen op jouw eigen lippen is om hygiënische redenen niet zo verstandig. Als je binnen dezelfde kleuren range blijft doe je een veilige aankoop.

Bezoek ons beauty review gedeelte voor een overzicht van de beste lippenstift
Bekijk ook ons artikel over vollere lippen

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email