Home Lichaamsverzorging Welke maat borstvergroting

Welke maat borstvergroting

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Welke maat borstvergroting je neemt is een belangrijke keuze als je een borstvergroting overweegt. Het ondergaan van een borstvergroting is de nr. 1 meest voorkomende behandeling van plastisch chirurgen. Voorafgaand aan een borstvergroting is het belangrijk om te kijken welke maat en vorm het beste bij jouw past. Daarnaast is het belangrijk om een keuze te maken op het gebied van klinieken voor plastische chirurgie.

Wat is de reden voor een borstvergroting?

Iemand van in de twintig zal waarschijnlijk andere redenen hebben om een ​​implantaat te willen, dan een iemand van in de veertig of vijftig. Jongere mensen zijn vaak op zoek naar een borstvergroting om vollere borsten te krijgen. Veertigers of vijftigers eerder op zoek zijn naar een borstvergroting om te helpen bij verslapping of volumeverlies na kinderen, borstvoeding, gewichtsverlies of menopauze. Een borstvergroting kan in dit geval ook een jongere uitstraling geven aan het lichaam. Naast een borstvergroting is het ook mogelijk om borsten te verkleinen.

 

Welke maat borstvergroting past bij mij?

Bij een borstvergroting spreekt men over de maat CC, dit is een aanduiding voor vierkante centimeter. Hoe groter de CC, hoe meer volume en hoe groter het borstimplantaat. Ergens tussen de 130 en 150 CC’s  geeft je een extra cupmaat.

Bedenken welke cupmaat je wilt hebben is niet altijd de juiste manier, dit omdat de maat niet kan worden gegarandeerd. 6 weken na de operatie kun je pas inschatten welke bh-maat je hebt. Het is verstandig om je dan professioneel op te laten meten zodat je zeker weet dat je de juiste maat BH draagt.

Wanneer je een afspraak maakt met een arts, zullen ze kijken welke maat het beste bij jou past. Hierbij worden je lengte, gewicht, lichaamsbouw, schouderbreedte en beginnend borstvolume meegenomen bij het kiezen de juiste maat.

Verschillende vormen van borstvergrotingen

Er zijn verschillende vormen en profielen op het gebied van borstvergrotingen. Het is belangrijk om hier vooraf goed na te denken over het gewenste resultaat. Borstimplantaten zijn er meestal in lage, gemiddelde en hoge profielen. Het profiel van een implantaat verwijst naar de hoeveelheid projectie die het implantaat zal hebben.

Daarnaast zijn de implantaten zijn er ook in verschillende vormen. De meest voorkomende implantaten zijn rond of druppelvormig.

Ronde implantaten

Ronde implantaten hebben een ronde vorm en zullen daardoor ook aan de bovenkant een ronding geven. Hiermee kan een mooi decolleté worden gemaakt. Ronde implantaten worden gemaakt van een soepelere gel dan druppelvormige implantaten. Wanneer je heel slank bent, bestaat er een kans dat de plooien van de prothese zichtbaar zijn.

Druppelvormige implantaten

Druppelvormige implantaten worden ook wel traanimplantaten of anatomische implantaten genoemd. Van de zijkant zien ze eruit als druppelvormig en van de voorkant als ovaal. Aan de onderkant zit meer volume dan aan de bovenkant. Ze nemen de vorm aan van de natuurlijke borst.

Trends op het gebied van borstvergroting

De meest populaire maat borstvergroting

De meest populaire maat van borstimplantaten ligt tussen 350 en 400 cc. Voor de meeste patiënten ziet dit eruit als een kleine tot een grote C-cup.

Meest populaire prothese type

De door de FDA goedgekeurde siliconenprothesen hebben de markt gestaag overgenomen. Ze zijn een populairder type borstprothesen dan zoutoplossing.

Incisielocatie bij borstvergroting

Hoewel vrouwen verschillende incisie-opties hebben, is de inframammaire incisie het populairst. Bij deze optie wordt de incisie in de huidplooi onder de borst geplaatst. Andere opties zijn de periareolaire (rond de tepel) en de transaxillaire (door de oksel).

Het consult

Voorafgaand aan een borstvergroting heb je een vrijblijvend consult bij een borstvergroting kliniek. Bedenk van tevoren goed welke vragen je aan de arts wilt stellen. Tijdens het consult raden we je aan om na te denken over het volgende:

  • Welke maat en vorm past mij het beste? Neem eventueel een strak truitje mee bij voorkeur in een donkere kleur om het profiel goed te bekijken. Neem ook een sporttop of bikini mee en iets wat je vaak draagt.
  • Bekijk voor- en na foto’s van deze arts en bedenk of dit overeenkomt met jouw wensen.
  • Spreekt de werkwijze en het advies van de arts mij aan, heb ik een klik en wordt er voldoende tijd voor me genomen?

Sommige artsen hebben ook een 3D technologie waarbij je globaal kunt zien hoe je nieuwe borsten er mogelijk uit komen te zien. Neem bij voorkeur een familielid of goede vriendin mee naar de afspraak voor een eerlijk advies en de mogelijkheid om er samen over te praten.

Het is aan te raden om verschillende artsen te bezoeken zodat je een gedegen advies hebt, en daardoor ook een arts kiest die bij jou past. Het nemen van een borstvergroting is een grote en belangrijke stap. Maak daarom geen overhaaste beslissingen.

Related Posts