Was je handen
Als je jouw huid gaat verzorgen is het altijd belangrijk om je handen te wassen. Wanneer je dit niet doet breng je bacteriën over op de huid waardoor er infecties kunnen ontstaan.

Gerstekorrels
Gerstekorrels zijn kleine witte vlekjes rondom ogen en wangen. Gerstekorrels worden door een opeenhoping van huidsmeer gevormd. Gerstekorrels zijn alleen door een schoonheidsspecialist te verwijderen, ga hier dus niet zelf mee aan de slag!

Gebruik zoveel mogelijk producten van dezelfde lijn
Het gebruik van veel verschillende crèmes kan de huid onrustig maken, zorg ervoor dat je zoveel mogelijk producten uit een en dezelfde lijn gebruikt om irritaties te voorkomen. Verschillende ingrediënten kunnen elkaars werking beïnvloeden.

Gezichtscrème eerst laten inwerken
Gun je huid 10 minuten de tijd om de gezichtscrème in te laten werken alvorens je make-up op te brengen. De crème kan dan rustig in de huid trekken en beter haar werk doen.

Niet teveel aan je gezicht zitten
Om een onzuivere huid te voorkomen is het beter je gezicht zo min mogelijk aan te raken, zo voorkom je dat je huid in contact komt met bacteriën.

Slaap voldoende
Te weinig slaap is al gauw zichtbaar op je gezicht. Dit komt doordat de huidcellen met name ‘s nachts tijdens je slaap hersteld worden. Een goede nachtrust is dan ook essentieel voor een mooie huid.

Schone slaapster
Bij een onzuivere huid met bijvoorbeeld acne is het verstandig de hoes van je kussen dagelijks te verschonen of om te keren. Hierdoor voorkom je kans op nog meer infectie door bacteriëen die in je kussen blijven zitten.

Potten crème
Gebruik een spateltje als je een crème uit een pot haalt. Doordat je er elke keer met je vingers inzit kunnen er bacteriën in de crème komen, Deze  bacteriën infecteren niet alleen de crème maar ook de huid.

Masker
Om je huid optimaal te verzorgen dien je elke week een masker te gebruiken. Heb je last van een vette huid gebruik dan een reinigend masker. Heb je een ander huidtype gebruik dan een hydraterend masker om de vochtbalans van je huid optimaal op peil te houden.

Centrale verwarming
Je huid droogt uit door de centrale verwarming. Je kunt het uitdrogende effect verminderen door een bakje met water bij de verwarming te zetten.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email