Home Make up Mascara onderste wimpers

Mascara onderste wimpers

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Het aanbrengen van mascara onderste wimpers is een stuk lastiger dan het aanbrengen van mascara op de bovenste wimpers. Sommige vrouwen slaan de onderste wimpers dan ook maar voor het gemak over. We geven je graag tips over het aanbrengen van mascara op de onderste wimpers.

8 Tips voor het aanbrengen van mascara op je onderste wimpers

Met deze 8 tips breng je mascara aan als een pro. Zelfs op je onderste wimpers

1. Gebruik een primer

Een primer zorgt ervoor dat je een maximaal effect kan bereiken. Wanneer je houdt van volle wimpers die de aandacht trekken is een primer onmisbaar. De mascara blijft langer aan je wimpers plakken, en het zorgt er ervoor dat je onderste wimpers er langer en voller uitzien.

2. Begin met de onderste wimpers

Het is aan te raden om te starten met je onderste wimpers. De meesten van ons beginnen eerst met de bovenste wimpers. Dit is precies waar het meestal fout gaat. Vaak kijk je omhoog bij het aanbrengen van mascara op de onderste wimpers. Hierdoor raken jouw natte bovenste wimpers raken je oogschaduw waardoor ze de oogschaduw verpesten.

3. Waterproof mascara

De onderste wimpers krijgen veel vaker te maken met vocht. Daardoor heb je veel meer kans dat jouw mascara uitloopt. Wanneer je lange wimpers hebt kunnen ze ook de huid onder je ogen raken. Hierdoor komt het in je foundation of concealer terecht. Een waterproof mascara gaat je helpen bij dit probleem. Zorg er wel voor dat je ook een speciale oogmake up remover aanschaft bij het gebruik waterproof mascara. Het is belangrijk om iedere dag alle mascara goed te verwijderen om klontjes voor de volgende dag te voorkomen.

4. Waterproof concealer

Geven jouw onderste wimperhaartjes nog steeds vlekken met een waterproof mascara? Grote kans dat het probleem bij de concealer ligt. Een vettige of romige concealer kan zorgen voor een messy look. Dit probleem is op te lossen met een waterproof concealer. Deze concealers hebben een andere structuur waardoor deze niet afgeven op je wimpers.

5. Wiebelen

De beste manier om mascara aan te brengen is om eerst het borsteltje langzaam heen en weer te bewegen van links naar rechts. Een beetje wiebelen dus. Hierna ga je van boven naar beneden om de wimpers in model te brengen. Hierdoor zorg je ervoor dat elk wimperhaartje bereikt wordt en haal je maximaal resultaat uit je mascara.

6. Gebruik een kleine mascara borstel

De grote borstels van volume mascara zijn niet altijd geschikt voor de onderste wimpers. Hiermee raak je snel je huid en is het moeilijk alle hoekjes te bereiken zonder te knoeien. Sommige merken hebben een mascara met een kleinere borstel in het assortiment. Deze is ideaal voor de onderste wimpers. Doordat de borstel kleiner is kun je de kleine wimperhaartjes beter bereiken en heb je minder kans op knoeien.

7. Wimperborstel binnen handbereik

Er zijn speciale wimperborsteltjes verkrijgbaar. Deze zijn ideaal om klontertjes of een teveel aan mascara te verwijderen. Met een wimperborsteltje kam je het teveel aan mascara of klontertjes er makkelijk uit. Daarnaast zijn deze borsteltjes ook ideaal om je wimpers in model te brengen.

8. Versterk met een eyeliner

Om de onderste wimpers extra aan te zetten kun je gebruik maken van een eyeliner langs de wimperrand. Door de eyeliner dichtbij of tussen de haartjes door aan te brengen krijgt de mascara extra body.

Related Posts