Kalknagels


Wat zijn kalknagels?
Onychomycosis (kalknagel) is een schimmelinfectie die de teennagel en de vingernagel aantast. Het kan elk deel van de nagel zijn dat aangetast wordt, zowel het nagelbed als de nagelplaat. Kalknagel is niet levensbedreigend, maar het kan wel pijn en ongemak veroorzaken en een vervorming van de nagel teweegbrengen.

Gevolgen van kalknagels

Een kalknagelinfectie (onychomycosis) kan niet alleen pijnlijk maar ook een g๊nant cosmetisch probleem zijn. De infectie kan als effect hebben dat de nagels verkleuren, verdikken en schaalachtig worden. Als de nagel onbehandeld blijft kan het resulteren in het verlies van de nagel. De schimmelinfectie kan overgedragen worden van mens tot mens. De schimmel bevindt zich vaak in openbare gelegenheden zoals een zwembad of op sportscholen. Wacht dus niet te lang met het behandelen van kalknagels.

Symptomen van kalknagels

Kalknagel infecties veroorzaken over het algemeen zichtbare schade aan de nagels. De nagel infectie begint bij de top van de nagel en verspreidt zich neerwaarts en veroorzaakt de verkleuring. Kalknagel infecties kunt u herkennen aan de volgende symptomen:
• Witte, gele of bruine verkleuringen
• Verdikking
• Opbouwen van vuil onder de nagel
• Schilfervorming
• Vervorming van de nagel
• Broosheid

Frequentie kalknagels
Kalknagel is het meest voorkomende medische probleem van nagels, verantwoordelijk voor de helft van alle nagelproblemen. De schimmel ontwikkelt zich vaker op teennagels dan op vingernagels. Door de warme omgeving in schoenen ontwikkelt zich op de teennagels het vaakst de schimmelinfectie.

Bron : Medner

Vergelijk producten tegen kalknagels

 
We hebben 5 gasten online