Onmisbaar in de make up tas van elke vrouw is het oogpotlood. Met een oogpotlood accentueer je jouw ogen binnen een handomdraai. Het aanbrengen van een oogpotlood is namelijk veel makkelijker dan het aanbrengen van een vloeibare eyeliner. Daarnaast kun je met een oogpotlood een veel natuurlijker resultaat krijgen. Een goed oogpotlood is dan ook een musthave.

Waar je op moet letten bij de aankoop van een oogpotlood
Wanneer je een oogpotlood gaat kopen is het belangrijk om deze eerst op de rug van je hand uit te proberen. Een droog oogpotlood geeft te weinig kleur af. Droge oogpotloden zijn gevaarlijk omdat je door de druk die je moet uitoefenen je oog kan beschadigen. Een te zacht oogpotlood heeft weer als nadeel dat het snel gaat vlekken. Het is dus belangrijk de juiste balans te zoeken tussen een hard en zacht oogpotlood. Belangrijk is dat de lijn die je met het oogpotlood trekt meteen een volle kleur afgeeft. Is deze te licht of is de lijn niet volledig opgevuld dan kun je beter voor een ander oogpotlood gaan.

Ga ook na of je voor een harde lijn gaat of dat je de lijn wilt vervagen. Als je de lijn wilt vervagen is het belangrijk dat je van tevoren kijkt of dat met het potlood van jouw keuze makkelijk kan. Er zijn ook oogpotloden met aan de andere kant een applicator om het lijntje te vervagen. Dit is super handig als je vaak onderweg bent.

Life hacks oogpotlood
Als je gebruik maakt van een kohlpotlood die te hard is doe je er goed aan om deze eerst op te warmen. Dit kan bijvoorbeeld door het potlood over je hand te laten gaan of bij een lamp te houden. Hierdoor geeft het kohlpotlood een veel intensiever effect. Is jouw oogpotlood te zacht, bijvoorbeeld door de warmte, dan kun je jouw oogpotlood even in de koelkast leggen. Als jouw oogpotlood kruimelt dan kun je de punt samendrukken terwijl je het onder de koude kraan houdt.

Aanbrengen oogpotlood
Bij het aanbrengen van een oogpotlood is het belangrijk dat je met een vinger van de andere hand de huid strak trekt. Doe je dit niet, dan krijg je nooit een mooi strak lijntje. Druk het potlood zo dicht mogelijk tegen de wimperrand aan en controleer daarna of er geen stukjes zijn overgeslagen. Als het je niet lukt om in een keer een strak lijntje te trekken zijn er een aantal tips. Je kunt bijvoorbeeld kleine streepjes zetten om zodoende tot een mooi lijntje te komen. Je kunt ook van binnen tot het midden werken en vervolgens van buiten naar binnen zodat de lijntjes in het midden weer bij elkaar komen. Voor een natuurlijk effect kun je ook stipjes tussen je wimpers zetten om je wimpers voller te laten lijken. Mocht er iets verkeerd gaan bij het aanbrengen van oogpotlood, dan kun je heel eenvoudig met een vochtig wattenstaafje het teveel aan oogpotlood wegnemen.

De juiste kleur van een oogpotlood
Zwart en bruin zijn de meest veilige en de meest gebruikte kleuren op het gebied van oogpotlood. Dit neemt niet weg dat een andere kleur jou ook mooi kan staan. Door het gebruik van een andere kleur oogpotlood kun je de kleur van jouw ogen nog beter naar voren halen. Heb je bijvoorbeeld blauwe ogen, dan kun je eens een blauw of donkergrijs oogpotlood proberen. Bij bruine ogen kan een mooie donker groene kleur heel mooi staan. Heb je groene ogen dan is het zeker de moeite waard om chocolade bruin eens te proberen. Je kunt ook 2 kleuren combineren. Dit doe je door bijvoorbeeld zwart boven bij je wimperrand te gebruiken en bruin onder.

Corrigeren met een oogpotlood
Het is ook mogelijk om met een oogpotlood je ogen te corrigeren. Heb je bijvoorbeeld hangende oogleden dan kun je ervoor kiezen om te beginnen met een donkerder potlood en te eindigen met een lichtere kleur oogpotlood. Staan je ogen heel dicht bij elkaar, dan geldt het omgekeerde. Je begint dan met een lichter oogpotlood en gebruikt voor het uiteinde van je oogleden een donkerder oogpotlood. Op deze manier lijkt het alsof je ogen net iets verder uit elkaar staan.

Hygiëne en oogpotlood
Het is belangrijk om je oogpotlood regelmatig te slijpen. Niet alleen kun je veel nauwkeuriger werken, qua hygiëne is het ook een stuk beter. Bedenk wel dat cosmetische puntenslijpers er vooral op gericht zijn om het hout weg te slijpen. Wil je het potlood echt “schoon” slijpen dan moet je dus wat meer van het oogpotlood afslijpen. Sommige vrouwen gebruiken ook oogpotlood op het binnenste randje van het oog. Dit is echter af te raden omdat het oogpotlood dan veel eerder in het oog komt. Een oogpotlood zit vol bacteriën en het laatste wat je wilt is dat deze in je oog terecht komen. Mocht het zo ver zijn dat je echt een ontstoken oog krijgt, dan is het zelfs raadzaam om zowel je oogpotlood als mascara weg te gooien om een volgende infectie te voorkomen. Een oogpotlood is 2 jaar houdbaar. is je potlood dus ouder dan 2 jaar dan kan jouw potlood linea recta de prullenbak in en is het tijd voor een nieuw oogpotlood.

Bezoek ons beauty review gedeelte voor een overzicht van het de beste oogpotloden

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email