Home Gezichtsverzorging Beste Retinol serum

Beste Retinol serum

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Op zoek naar het beste retinol serum? Retinol wordt gebruikt om de huid te verbeteren, het verminderd fijne lijntjes, rimpels, ongelijkmatige teint, grove poriën en acne. Daarnaast verhoogt het de collageen productie in de huid. Hierdoor wordt de huid steviger en voller. Retinol is een vorm van vitamine A, die bekend staat als een krachtige antioxidant en exfoliant. Het helpt bij het verminderen van de afschilfering van dode huidcellen en het versterken van de celvernieuwing, waardoor de huid een gezonde en stralende uitstraling krijgt.

Het is belangrijk om te weten dat retinol serums zonlicht gevoelig zijn, dus het is aan te raden om het te gebruiken in de avond en te beschermen met een zonnebrandcrème overdag. Ook is het aan te raden om te beginnen met een lage concentratie retinol en op te bouwen naar een hoger niveau als je huid zich aangepast heeft.

Het kan voorkomen dat je last van irritatie van huid krijgt na het gebruiken van retinol. Dit komt omdat retinol een krachtig ingrediënt is dat de huid kan uitdrogen en kan leiden tot roodheid, droogheid, huidschilfering of jeuk. Het is belangrijk om te beginnen met een lage concentratie en het langzaam op te bouwen. Je kunt het gebruik van retinol te verminderen of stoppen als er tekenen van irritatie zijn. Het beste kun je een retinol serum afwisselen met een hydraterende crème om de huid te helpen herstellen van eventuele droogheid.

Beste Retinol serum

The Inkey list – Retinol serum

the inkey list retinol serumDit retinol serum verbeterd de uitstraling en gelijkmatigheid van de huid, en zorgt voor een heldere en egalere teint. Dit serum wordt geleidelijk afgegeven en helpt fijne lijntjes en rimpels te bestrijden met minder kans op irritatie. Gebruik dit serum in het begin 2-3 keer per week en verhoog vervolgens het aantal toepassingen als je huid dit goed verdraagt.

€ 13

Koop nu


The Ordinary – Retinol 0.2% in Squalane

The Ordinary Retinol serumHet Retinol Serum 0.2% in Squalane is een watervrije, multifunctionele, krachtige oplossing om de poriën te verfijnen, pigmentvlekken en rimpels te verminderen en de huidtextuur te verbeteren. Het serum is verrijkt met 0,2 % retinol en heeft een verstevigende en voller makende werking. Squalane, voorkomt uv-schade en de vorming van ouderdomsvlekken. Geschikt voor veganisten & diervriendelijk.

€ 10

Koop nu


Medik 8 – Intelligent Retinol 3TR

medik8 retinol serumDit retinol serum van Medik8 is een snel absorberend vitamine A-serum met 0.3% Retinol. Dit retinol serum stimuleert de productie van collageen, voorkomt rimpels en kraaienpootjes en zorgt voor een zichtbaar jongere huid. Het dient in de avond te worden aangebracht op het gezicht, nek of decolleté. Het serum is voorzien van climbazol, dat de resultaten van vitamine A versterkt zonder de irritatie te verhogen. 

€ 53

Koop nu


La Roche-Posay – Redermic Retinol B3

la roche posay retinol serumLa Roche-Posay Redermic Retinol B3 is een anti-aging gezichtsserum geschikt voor de gevoelige huid. Het gaat de strijd aan tegen huidveroudering. Het serum zorgt ervoor dat je huid diep gehydrateerd wordt, egaliseert de teint en laat de huid weer stralen. Het zorgt ervoor dat diepe rimpels minder zichtbaar worden, fijne lijntjes en pigmentvlekken vervagen, waardoor je een jongere frisse uitstraling krijgt.

€ 40

Koop nu


Paula’s Choice – Retinol serum

retinol Paula's choiceDit retinol serum van Paula’s choice bevat de krachtige antioxidanten vitamine C en E en de kalmerende ingrediënten kelp, zoethout en haver. De dosis retinol is niet té hoog en maakt dat dit serum geschikt is voor beginnende retinolgebruikers. Het serum zorgt voor  een huid die gladder en steviger aanvoelt en er stralend uitziet.

€ 48

Koop nu


Verschillende soorten retinol serums

Er zijn verschillende soorten retinol serums beschikbaar, die zich onderscheiden in de concentratie van retinol en de manier waarop het is geformuleerd. Hier zijn enkele voorbeelden:

  1. Pure retinol serums – deze bevatten alleen retinol en geen andere ingrediënten. Dit zijn de meest krachtige retinol serums, maar kunnen ook de meest gevoelige huid irriteren.
  2. Gezeefde retinol serums – deze bevatten retinol in combinatie met andere ingrediënten, zoals vitamine E, hyaluronzuur of ceramiden, om de huid te beschermen en te hydrateren.
  3. Microencapsulated retinol serums – deze bevatten kleine deeltjes van retinol die zijn omgeven door een beschermende laag, waardoor de retinol langzaam vrijkomt en de huid minder gevoelig is voor irritatie.
  4. Er zijn ook retinol serums die retinol combineren met andere ingrediënten zoals vitamine C, niacinamide, kojizuur, squalane en plantaardige oliën.

Hoe kan ik retinol het beste gebruiken?

Het gebruik van retinol kun je het beste langzaam opbouwen. Retinol breng je altijd in de avond aan en gebruik je nooit overdag omdat het de huid gevoelig maakt voor zonlicht. Omdat retinol de huid kan uitdrogen kun je retinol het beste combineren met een volle hydraterende crème en een spf 50 voor overdag.

Hoe vaak per week kan ik retinol gebruiken?

Het is belangrijk om het gebruik van retinol langzaam op te bouwen. Je huid kan geïrriteerd reageren op retinol. Deze irritatie uit zich in een rode, droge en/of schilferige huid. Per huidtype en retinol serum verschilt het hoe de huid erop reageert. Kijk goed wat je huid kan verdragen en geef je huid rust nadat het irritatie geeft. Het is mogelijk om retinol elke dag te gebruiken. Het beste is om in de wintermaanden een kuurtje te doen en in de zomer minder retinol te gebruiken omdat retinol de huid gevoeliger maakt voor zonlicht.

Related Posts