Home Gezichtsverzorging BBL Forever Young ervaring

BBL Forever Young ervaring

Door: Hanneke

Eerder schreven wij al over de Forever Young BBL behandeling. Deze behandeling is uniek omdat het de eerste behandeling is die de huid op moleculair niveau aanpakt en meerdere aspecten van het huidverouderingsproces tegelijkertijd aanpakt. Uiteraard was ik ontzettend nieuwsgierig naar deze behandeling en de werking daarvan. Daarom maakte ik een afspraak met Centrum Oosterwal in Alkmaar om de deze behandeling te ondergaan. Lees hier mijn Forever Young BBL ervaring.

De Forever Young BBL behandeling is een onderhoudsbehandeling die de veroudering van de huid vertraagt. Deze revolutionaire behandeling maakt gebruik van lichtenergie en reactiveert de aanmaak van collageen, elastine vezels en hyaluronzuur door middel van licht-energie. Het gevolg hiervan is een zichtbaar jongere huid. De behandeling vertraagt het verouderingsproces niet alleen maar draait het zelfs terug.

Forever young BBL behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd door een van de huidtherapeuten Sabine. Voordat ze begint met de behandeling wordt mijn huid eerst goed bekeken. Omdat ik last van rode wangen heb door een milde vorm van couperose, stelt ze voor om naast de algemene behandeling ook mijn couperose aan te pakken. Dit is mogelijk door het Forever Young BBL apparaat op een andere frequentie te gebruiken.

BBL apparaat
Ik ga liggen in de behandelstoel en ik krijg een handdoek, een papieren mutsje en een brilletje om mijn ogen te beschermen. Mijn huid wordt gereinigd en er wordt een gel aangebracht. Deze gel werkt verkoelend en zorgt daarnaast voor een betere absorptie van het licht. Sabine vertelt dat ze mijn huid in totaal 5 keer gaat behandelen, waarvan 4 keer voor de normale behandeling en één keer met een andere frequentie voor de couperose.

De eerste keer dat Sabine met het BBL apparaat over mijn gezicht gaat, staat het apparaat op een lichte frequentie afgesteld. Tijdens deze eerste keer kijkt ze hoe mijn huid op de behandeling reageert. Aan de hand daarvan wordt de behandeling op mijn huid afgestemd. Het apparaat wordt op mijn huid gezet en er komt een flits. Heel licht voel je iets maar je kunt niet echt pijn noemen. Het wordt vaak vergeleken met het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid aan slaat. De flits bestaat bij mij uit rood licht, maar kan bij anderen ook uit blauw of wit licht bestaan. Het licht is heel fel en komt zelfs onder mijn brilletje door. Bij de vierde keer merk je dat je huid iets gevoeliger is geworden maar pijn doet de BBL behandeling absoluut niet. Ik vind het eerlijk gezegd best ontspannen.

BBL behandeling couperose

Bij de extra behandeling voor mijn couperose gaan ze mijn vaatjes coaguleren. Coaguleren is een mooi woord voor dichtbranden. Deze behandeling zal de roodheid op mijn wangen en neus verminderen. Voor deze behandeling gebruikt Sabine een andere frequentie van het apparaat. Deze frequentie voel ik veel meer, met name op mijn wangen. De flits veroorzaakt een kleine pijnscheut waardoor ik er elke keer van schrik. Voor mijn neus wordt een ander wat kleiner opzetstuk gebruikt en op mijn neus voel ik er amper wat van.
Er zijn geen extra kosten verbonden aan het behandelen van mijn couperose. Naast couperose kunnen ook pigmentvlekken behandeld worden. Als er heel veel couperose of pigment aanwezig is, is het beter om de huid twee keer te behandelen.

Resultaat van de BBL behandeling

In totaal duurt de behandeling zo’n 25 minuten. Je hebt absoluut geen down-time. Het effect is hooguit dat je gezicht een beetje branderig aanvoelt, vergelijkbaar met een middagje in de zon op het terras. Na de behandeling worden pigmentvlekken of eerdere rode vlekken door couperose over het algemeen wat erger voordat ze gaan afnemen.
Dit is zo’n behandeling die je stiekem kunt doen zonder dat iemand iets aan je ziet. Het resultaat van de behandeling is ook niet meteen zichtbaar maar duurt zo’n 4 weken. Geleidelijk wordt je dus steeds een beetje mooier. Voor een optimaal resultaat op lange termijn moet je deze behandeling zo’n 2 tot 4 keer per jaar ondergaan. Je moet het eigenlijk zien als een soort onderhoudsbehandeling. Door regelmatig de behandeling te ondergaan, wordt het verouderingsproces flink vertraagt en hef je de verouderingsverschijnselen op. Vanaf de tweede keer zie je veel eerder een resultaat, dit komt omdat de aanmaak van o.a. collageen en elastine al tijdens de eerste behandeling geactiveerd is. En hoe jonger je met de behandelingen start hoe minder je er per jaar nodig hebt.

BBL behandeling voor en na
Na de behandeling is mijn huid hooguit iets roder. Mijn gezicht tintelt een klein beetje, met name rondom mijn neus waar deze extra behandeld is voor couperose. De volgende dag zie ik echt al wel een verschil en merk ik het verjongende effect al.
Mijn gezicht bleef na de behandeling zeker 2 weken iets roder dan normaal. Na 2 weken was dit gelukkig over. Na 4 weken kan ik zeggen dat ik heel erg blij ben met het resultaat van de behandeling. Het effect is heel natuurlijk. Er is niet een hele grote verandering, ik zie er net wat jonger uit. Bestaande rimpeltjes zijn wat minder diep geworden. Mijn neus-lippenplooi is iets minder diep en mijn traangootje ook. Mijn voorhoofd is net wat egaler en strakker. Mijn poriën zijn kleiner geworden en pigmentvlekken zijn lichter. Mijn couperose is bijna verdwenen. Deze behandeling heeft bij mij echt een verjongend effect gehad. Mijn man vindt me zelfs 2 jaar jonger lijken, ikzelf vind dat weer overdreven, maar ik ben zeker terug in de tijd gegaan.

Wat je moet weten voordat je de behandeling ondergaat

Voordat je de Forever Young BBL behandeling ondergaat is het advies voorzichtig te zijn met de zon. Als je jezelf goed insmeert met een zonnebrand of gezichtscrème met factor 30 of 50 kun je deze behandeling ook in de zomer ondergaan. Ga je echter echt op vakantie in de zon liggen, let er dan op dat je de behandeling minimaal 4 weken voor of na de behandeling plant. Gebruik je een AHA peeling, doe dit dan een week na deze behandeling niet. Alhoewel je huid goed wordt gereinigd voor de behandeling is het raadzaam om zonder make up te komen. Pigment in foundation of poeder kan de laser beïnvloeden.

Bij de extra behandeling van couperose is het advies een week lang voorzichtig te zijn met alcohol. Dit komt omdat alcohol de bloedvaatjes wijder maakt en dat daardoor de dichtgeschroeide vaatjes weer open kunnen gaan. Daarnaast dien je voorzichtig te zijn met te gekruid eten, saunabezoek en sporten.

Centrum Oosterwal

Centrum Oosterwal is gevestigd in een nieuw en modern gebouw. Naast cosmetische zorg zijn ze gespecialiseerd in de behandeling van huidaandoeningen en spataderen. De kliniek heeft vestigingen in Alkmaar, Amsterdam en Heerhugowaard. Ruim 25 jaar wordt medisch specialistische zorg aangeboden van hoge kwaliteit waarbij de patiënt centraal staat. In hun centrum hebben ze alle moderne innovaties op het gebied van beauty en bieden ze naast de Forever Young BBL behandeling ook de miraDry behandeling en CoolSculpting behandeling aan.

Kosten Forever Young BBL behandeling

De behandeling kost € 450,- voor het behandelen van je gezicht.

Related Posts