Home Gezichtsverzorging Beste anti rimpel crème

Beste anti rimpel crème

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Wij willen allemaal weten wat de beste anti rimpel crème is. Rimpels ontstaan door je jaren heen en worden veroorzaakt door onder ander stress, omgevingsfactoren en de zon. Als je ouder wordt vertraagt de collageenproductie en de celvernieuwing. Hierdoor krijgt de huid rimpels, ouderdomsvlekjes wordt de huid slapper.

Werkzame stoffen tegen huidveroudering zijn vitamine A zuur en het daarvan afgeleide retinol. Vitamine A-zuur is enkel op doktersrecept te verkrijgen bij de huisarts, dermatoloog of cosmetisch arts. Retinol is een afgeleide van vitamine A zuur en verwerkt in vele beauty producten. Het is bewezen dat Retinol het meest effectieve ingredient is om huidveroudering te voorkomen.

Retinol stimuleert huidvernieuwing en zorgt daardoor voor een gladdere en meer egale huid. Je huid kan gevoelig op retinol reageren met als resultaat een rode huid. In dat geval moet je het gebruik van retinol langzaam opbouwen.

De beste anti rimpel crèmes met Retinol

SKEYNDOR – POWER RETINOL CREAM

Skeyndor power retinolEen product waarbij je direct resultaat ziet op je droogterimpeltjes. Ondanks dat retinol nog wel eens problemen kan geven op een gevoelige huid, is dat bij deze crème zeker niet het geval. De pompverpakking is fijn in gebruik en geeft een juiste dosering. Een erg fijn product dat doet wat het beloofd.

€ 73

Koop nu


ZO SKIN HEALTH – GROWTH FACTOR SERUM

ZO Skin Health growth factor serumDit is een van de meest complete anti rimpel crèmes die er op de markt verkrijgbaar is. Niet alleen pakt deze crème rimpels aan maar ook pigmentatie en een rode huid. Het is een complete verzorging voor de huid, die echt een oppepper krijgt. Oneffenheden en rode vlekken worden minder, net als de rimpels. Het resultaat is een hele egale en mooie gladde huid. De pot heeft een pompsysteem wat erg luxe en hygiënisch is.

€ 164

Koop nu

 


MEDIK8 – R-RETINOATE

medik 8 r retinoateDeze crème heeft vele werkzame stoffen waaronder een nieuwe vorm van retinol. Alhoewel retinol vaak een gevoelige reactie kan afgeven op de huid, is dat bij dit product van Medik 8 absoluut niet het geval. Deze anti rimpel crème maakt je huid mooi en glad en zacht en geeft zichtbaar resultaat. Het is ook een fijne basis voor onder je make up. De verpakking is super high-tech en fijn in gebruik.

€ 169

Koop nu


DERMALOGICA – AGE SMART 1%OVERNIGHT RETINOL REPAIR

dermalogica overnight retinol repair 1 percentDit is een intensief nachtprogramma met retinol. In de verpakking zit een extra tube buffercrème om de nachtverzorging in het begin mee te mengen. Hiermee kun je de hoeveelheid retinol langzaam opbouwen. Door het gebruik van deze crème worden lijntjes minder en wordt je huid gladder en egaler. 

€ 109

Koop nu

 


Wat je moet weten bij het gebruik van producten met retinol

Het kan even duren voordat jouw huid aan retinol gewend is. Je huid kan reageren met schilfertjes, bultjes die op puistjes lijken en roodheid. Ga hierdoor niet direct stoppen met het product, het hoort erbij in de opbouwfase om je huid te laten wennen aan retinol. Wat je wel kunt doen is het product om de dag gebruiken, op deze manier kan jouw huid langzaam aan retinol wennen. Het is beter om geen exfolianten te gebruiken wanneer je huid gevoelig is of wanneer je in de opbouwfase zit.

Wanneer je producten met retinol gebruikt moet je extra goed opletten in de zon. De huid is kwetsbaarder en kan daardoor gevoeliger op de zon reageren. Hierdoor kun je eerder verbranden en ook kunnen er eerder pigmentvlekjes ontstaan. Gebruik dus een goede spf en gebruik geen retinol producten in periodes waarin je jouw huid veel blootstelt aan de zon, zoals de zomer of tijdens vakanties.

Retinol en pigmentvlekken

Retinol helpt ook om pigmentvlekken te verminderen. Dit komt omdat het de huid vernieuwd en pigmenvlekken vooral aan de opperhuid voorkomen. Het is wel belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon tijdens het gebruik van retinol. Doordat de huid dunner is, is deze ook kwetsbaarder en kunnen pigmentvlekken juist eerder ontstaan. Wanneer je vaak last hebt van pigmentvlekken raden wij aan om retinol producten enkel in de winter te gebruiken.

Retinol en puistjes

Doordat retinol de opperhuid vernieuwt kan het ook een goed middel zijn tegen puistjes. De dode huidcellen worden afgevoerd en kunnen hierdoor de poriën niet meer verstoppen.

Related Posts