Home Gezichtsverzorging De beste producten tegen puistjes

De beste producten tegen puistjes

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Wanneer je last hebt van puistjes is dit erg vervelend. Je wilt hier het liefste de beste producten tegen puistjes voor gebruiken. Niet alleen wil je dat de puistjes weg gaan, je wilt ook voorkomen dat deze puistjes littekens gaan veroorzaken. Er zijn verschillende producten tegen puistjes verkrijgbaar. Deze producten zijn niet voor iedereen even effectief. Wanneer je veel last hebt van puistjes raden wij jou aan om langs te gaan bij een dermatoloog. Deze kan dan voor jou een behandelplan opstellen om van je puistjes af te komen.

Puistjes worden meestal veroorzaakt door acne. Dit is een aandoening waarbij de poriën van de huid verstopt raken door overtollig talg, dode huidcellen en bacteriën. De beste producten tegen puistjes zijn speciaal ontwikkeld om acne te verminderen en puistjes te behandelen. Deze producten bevatten vaak ingrediënten zoals benzoylperoxide, salicylzuur of zwavel, die kunnen helpen bij het verminderen van de ontsteking, het verwijderen van overtollige talg en het voorkomen van verstopte poriën.

Beste producten tegen puistjes

Novexpert – Express Blemish Care

Novexpert Express Blemish CareNovexpert Express Blemisch Care biedt een zeer milde huidvriendelijke gel die puistjes helpt bestrijden en onzuiverheden doet verminderen.  Dit product is 100% natuurlijk en gegarandeerd vrij van microplastics en nano-deeltjes. Het biedt een 4-in-1 verzorging: het reinigt, droogt diep uit, zuivert en verwijdert onzuivere plekjes. De gel zit in een handige roll-on tube waarmee je de gel direct op het puistje kunt aanbrengen. 

€ 18

Koop nu


Benzac – Gel bij jeugdpuistjes

benzac gel tegen puistjesBenzac Gel bij Jeugdpuistjes is een effectieve en snelle behandeling tegen puistjes en mee-eters. Deze gel werkt met de actieve stof benzoylperoxide. De bacteriën die jeugdpuistjes veroorzaken worden gedood. Het maakt verstopte poriën vrij, vermindert de roodheid en zwelling van puistjes en de gel remt overtollig talg. Binnen 14 dagen zijn puistjes zichtbaar verminderd. 

€ 17

Koop nu


Drs. Leenarts – Aanstiplotion tegen puistjes

aanstiplotion tegen puistjesMet deze aanstiplotion van Drs Leenarts help je een puist sneller verdwijnen. Deze aanstiplotion zorgt ervoor dat het puistje indroogt.  Je hoeft alleen het puistje aan te stippen met een wattenstaafje doordrenkt met deze lotion. Door de combinatie van werkzame ingrediënten zoals sulfur (zwavel), calamine en zinkoxide, zorgt de lotion voor een indrogend en antibacterieel effect. Zonder parfum en alcohol.

€ 17

Koop nu


Weleda – SOS Anti Puistjes Gel

weleda sos anti puistjesWeleda SOS Anti-Puistjes Gel is een verzachtende gel met wilgenschors extract. De gel vermindert puistjes, mee-eters, roodheid en een strak aanvoelende huid. De gel is met 100% natuurlijke ingrediënten en geschikt voor veganisten. Je gebruikt de gel om de puistjes mee aan te stippen.

€ 16

Koop nu


Florence – Spot a Spot Blemish Patches

Blemish PatchesDeze Florence by Mills Spot a Spot Blemish Patches kun je op ieder plekje, pukkeltje of bultje op de huid gebruiken. De schattige stickers zijn gemaakt met huidvriendelijke ingrediënten zoals pepermuntolie, salicylzuur en tea tree olie. Hydrocolloïde sluit elk plekje af van bacteriën en helpt bij het verwijderen van vuil, olie en onzuiverheden om een gladder uiterlijk te creëren.

€ 17

Koop nu


Tips bij puistjes

Puistjes voorkomen

Puistjes kunnen o.a. worden voorkomen door rekening te houden met wat je eet. Alcohol, cafeïne, roken, kruiden en voedsel met jodium zoals schelpdieren kun je beter vermijden. Deze producten stimuleren de aanmaak van talg waardoor je een vettere huid krijgt. Daarnaast is het van groot belang dat je je iedere dag douchet, schone kleren draagt en je beddengoed regelmatig verschoont. Puistjes kunnen ook ontstaan door stress, zorg in dit geval voor voldoende ontspanning en nachtrust. Ook hormonale schommelingen kunnen puistjes veroorzaken, zorg voor een regelmatig gebruik van de anticonceptiepil of vraag de dokter naar een andere anticonceptiepil als je veel last van puistjes hebt.

Puistjes uitknijpen

Het is beter om puistjes niet uit te knijpen en acne te behandelen bij een specialist. Kun je het toch niet laten? Knijp puistjes nooit uit met je vingers, door bacteriën die op je vingers zitten heb je kans op meer infecties en je nagels kunnen de huid beschadigen waardoor de huid meer tijd nodig heeft om te herstellen. Was je handen eerst en gebruik eventueel een desinfecterende crème. Gebruik 2 wattenstaafjes om het puistje uit te knijpen. Dep daarna met een tissue met eventueel wat desinfecterende lotion. Een puistje is pas goed uitgeknepen als er een beetje bloed uitkomt.

Puistjes camoufleren

Voor het camoufleren van puistjes gebruik je een camouflagestift of concealer met een gele ondertoon die overeenkomt met de kleur van je huid. Er zijn ook speciale camouflagestiften en concealers te koop voor puistjes. Deze hebben een meervoudige werking, ze werken anti bacterieel, drogen het puistje uit en camoufleren het puistje. Een puistje kun je het beste camoufleren door de camouflagecrème met een schoon kwastje in het midden van het puistje aan te brengen, de crème vervaag je vervolgens van binnen naar buiten. Eventueel kun je er nog wat poeder over aanbrengen.

Puistjes bij volwassenen

Acne of puistjes bij volwassenen ontstaan vaak door hormonale schommelingen en stress. In dit geval kun je ook je huisarts of een dermatoloog om advies vragen. Een bloedonderzoek zal dan uitwijzen welke medicijnen hiervoor kunnen worden voorgeschreven.

Mee eters

Mee eters (comedonen) zijn de zwarte puntjes in de huid die vaak voorkomen bij een huid met puistjes. Mee-eters ontstaan als talg in de huid opdroogt en verhardt. Wanneer de talg in aanraking komt met lucht wordt het zwart. Mee eters kun je het beste voorkomen en verhelpen door veel te stomen. Hierdoor gaan de poriën openstaan en heeft talg de ruimte om uit de huid te komen. Ook diepreinigende maskers kunnen mee eters verhelpen en voorkomen. Mee eters kun je moeilijk uitknijpen omdat ze wat dieper in de huid zitten, begin er daarom ook niet aan. Steekt echter het “kopje” van de mee-eter uit je huid gebruik dan een pincet om deze er in zijn geheel uit te trekken. Vergeet niet de pincet te reinigen met alcohol. 

Huid reinigen

Het is belangrijk dat je zowel ’s ochtends als ’s avond de huid goed reinigt met een milk, wascrème of reinigingsgel en een lotion. Als je make up gebruikt kun je ’s avonds de huid het beste 2 keer reinigen met een milk om er zeker van te zijn dat de huid goed schoon is . Door je huid goed te reinigen raken de poriën minder verstopt. Gebruik 2 of 3 keer per week een scrub. Door je huid te scrubben verdun je de hoornlaag van de huid en geef je de talg een vrije afvoer. Gebruik 1 tot 2 keer per week een diepreinigend masker en stoom je gezicht ook 1 keer per week.

Related Posts