Home Lichaamsverzorging Beste douchegel

Beste douchegel

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Douchegel is een alledaags verzorgingsproduct. Met een fijne douchegel wordt een eenvoudige douchebeurt al snel een verwen moment. Een goede douchegel ruikt lekker en droogt de huid niet uit. Een overzicht van de beste douchegel van het moment.

De beste douchegel

BIOTHERM – LAIT DE DOUCHE SHOWERGEL

biotherm lait de doucheDeze douchegel ruikt een beetje naar citroen en geeft mede daardoor een fris begin van de dag.  De douchegel voelt heel romig en zacht aan als een crème en geeft een heerlijk zacht schuim. Na het gebruik van deze douchegel voelt je huid heerlijk zacht aan. De douchegel is ook geschikt voor de gevoelige huid.

€ 25

koop nu


AVÈNE – BODY DOUCHEGEL

Avene douchecremeDeze douchegel heeft een relaxend parfum. De licht schuimende gel reinigt de gevoelige huid in alle zachtheid. Douchecrème die de gevoelige en droge huid van het hele gezin reinigt en voedt. De douchecrème is zonder zeep, kleurstoffen en parabenen. Geschikt voor de zeer gevoelige huid en geeft geen irritaties. De douchegel kun je ook voor je gezicht gebruiken.

€ 15

Koop nu

 


LANCASTER – EAU DE LANCASTER DOUCHEGEL

lancaster douchegelDeze douchegel van Lancaster is al jaren een bestseller. Deze douchegel heeft een heerlijke frisse geur en droogt de huid niet uit. De tube is erg fijn in gebruik en de douchegel geeft een heerlijk schuimend sop. Deze douchegel blijft een leuk cadeau om te geven en te krijgen maar is daarnaast ook een heerlijk cadeautje voor jezelf.

€ 12

Koop nu

 


ALYSSA ASHLEY – MUSK BATH & SHOWER GEL

ALYSSA ASHLEY MUSH BATH SHOWER GELDeze douchegel is verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder een met pompdispenser. De geur van deze douchegel is heerlijk en blijft lang hangen. Het milde schuim heeft een op de huid afgestemde ph waarde, reinigt de huid op een zachte en verzorgende manier en droogt de huid niet uit. Kwalitatief een goede douchegel voor deze prijs.

€ 8

Koop nu


HAPPY EARTH- 100% NATUURLIJKE SHOWER GEL LAVENDEL YLANG

Happy earth douchegelMaak jezelf en de aarde blij met deze 100% natuurlijke douchegel van Happy earth. Verzorgt en reinigt de huid en maak je huid zijdezacht. De douchegel ruikt naar lavendel.  De formule is vrij van vervuilende en nare ingrediënten zoals SLS/SLES, parabenen, kleurstoffen of andere gekke toevoegingen en de fles is van 100% gerecycled plastic.

€ 5

Koop nu


Wisseldouches en temperatuur tijdens het douchen

Tijdens het douchen is het goed om eens met de temperatuur te spelen. Met name in de ochtend kan het bijdragen aan een energieke start van de dag.

Een koude douche helpt je bij het wakker worden, zorg ervoor dat je wel eerst een warme douche gebruikt om de spieren op te warmen, anders is dit een te grote schok voor het lichaam.

Een warme douche is heerlijk met name als het buiten koud is. Je huid is er minder blij mee, door de warmte openen de poriën en je huid verwijdt zich omdat de huid onder de invloed van warmte verslapt. De bloedtoevoer richt zich naar buiten toe en hierdoor krijgen dieper gelegen lichaamsgedeelten minder bloed toegevoerd.

Bij een wisseldouche begin je met een warme douche. Deze wissel je meerdere malen af met een koude douche van maximaal 20°C en minimaal 5 seconden. Je doet dit meerdere malen en eindigt altijd bij een koude douchestraal. Het nemen van wisseldouches biedt vele voordelen:

Wisseldouches stimuleren de bloedsomloop en verstevigen de huid. Je huid schrikt van het koude water en probeert zich zo snel mogelijk op te warmen, hierdoor trekken de bovenste bloedvaten samen en dit heeft een gunstig effect op de huid. Het helpt o.a. tegen cellulitis, spataders, droge huid en overmatige transpiratie.

Door de wisselende temperaturen van de douche went je lichaam aan temperatuurverschillen. De kou van de winter kun je op deze manier beter weerstaan.

De afwisselende temperaturen zijn gunstig voor je spieren. De spieren trekken samen bij het koude water en willen zich vervolgens zo snel mogelijk opwarmen.

Wanneer je de douchestraal op je buik richt en deze met warmte en koude afwisselt heeft dit ook een positief effect op je spijsvertering.

Om rugklachten te verminderen moet je de straal niet op je rug houden maar juist op de buik en dan warme met koude stralen afwisselen.

Ga je liever in bad? Bekijk dan ons artikel met het beste badschuim of de beste badolie.

Related Posts