Home Lichaamsverzorging Beste zonnebrand

Beste zonnebrand

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Een goede zonnebrand is van levensbelang voor het behouden van een goede huid. De zon is de grootste veroorzaker van huidveroudering dus je kunt je hier maar beter goed tegen wapenen. Daarom een artikel met de beste zonnebrand.

De beste zonnebrand

BIOTHERM – LAIT SOLAIRE ZONNEMELK

Biotherm zonnebrandDeze zonnebrand heeft een frisse citroen-achtige geur. De pompflacon geeft je een goede hoeveelheid van de zonnebrand. Deze zonnebrandcrème is aan te bevelen als je snel last hebt van zonneallergie. Zonneallergie wordt vaak veroorzaakt door olie en deze zonnebrand bevat geen olie. Laat geen vettige laag echter en voelt ook niet plakkerig aan.

€ 39

Koop nu


SHISEIDO – EXPERT SUN PROTECTOR FACE & BODY

Shiseido zonnebrandDeze zonnebrand is ideaal als je actief bent en veel zweet of veel zwemt. Het grote voordeel van deze zonnebrand is dat hij geen witte waas achter laat terwijl het wel een hoge factor heeft. Voorkomt schade door de zon en bevat SynchroShield™. Hiermee wordt het uv-beschermende laagje versterkt wanneer je huid warmer wordt of in contact komt met transpiratie of water. Trekt snel en goed in de huid en voelt niet vettig aan. Verkrijgbaar in SPF 30 en SPF 50.

€ 47

Koop nu


GARNIER – AMBRE SOLAIRE CLEAR PROTECT REFRESH SPF30

Ambre solaire zonnebrandMet deze spray bereik je ook moeilijk bereikbare plekken. Zo zorg je ervoor dat je toch goed beschermd bent als je alleen de zon in gaat. De zonnebrand die erin zit is transparant en geeft daardoor geen witte waas. 

€ 25

Koop nu


Waar moet je op letten bij de aankoop van zonnebrand?

Tegenwoordig zijn er talloze zonnebrand producten te koop. Kies een product dat bij je past. De beste zonnebrand heeft de juiste beschermingsfactor, past bij jouw huidtype, de zonkracht van dat moment en beschermt je tegen UVA én UVB straling.

Wanneer je gaat zonnebaden zorg er dan voor dat je thuis al begint met smeren, hierdoor ben je optimaal beschermd.

Gebruik zonnebrand ook bij slecht weer. 60 tot 80% van de zonnestralen komt door de wolken heen, het is dus van groot belang je huid ook bij slecht weer te beschermen tegen de zon.

Tijdens het sporten kun je het beste een zonnebrandproduct gebruiken dat waterproof is. Dit blijft werken als het lichaam gaat zweten. Er zijn speciale zonnebrand producten verkrijgbaar voor tijdens het sporten.

Gebruik een product met zeer hoge bescherming wanneer je een zeer gevoelige huid hebt of wanneer je last hebt van pigmentvlekken. De hoeveelheid straling, die de huid kan bereiken, wordt tot het minimum beperkt

Tijdens de zwangerschap of bij bepaald medicijngebruik reageert de huid vaak gevoeliger op de zon. Gebruik daarom een zonnebrand product met een zeer hoge bescherming draag beschermende kleding, een hoedje en zonnebril en ga niet te lang in de zon.

Verzorg de huid goed na een dagje zonnen. Kies voor een verzorgend aftersun product met een herstellende en bruinverlengende werking om de huid goed te verzorgen en het bruine kleurtje nog langer te behouden. Kies voor een kalmerend aftersun product als je iets te lang in de zon geweest bent en de huid pijnlijk aanvoelt.

Wil je je huid goed beschermen tegen de schadelijke effecten van zonnestralen maar toch snel bruin worden? Kies dan voor een product met een gemiddelde of hoge beschermingsfactor maar met bruinversnellende ingrediënten waardoor de huid sneller bruin wordt. Je kunt dan het beste een snelbruiner gebruiken. Een snelbruiner is erop gericht om zo snel mogelijk bruin te worden. 

Bezoek ook de pagina beste spf 50 gezicht

Related Posts