Home Gezichtsverzorging De beste gezichtsreiniger

De beste gezichtsreiniger

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Op zoek naar de beste gezichtsreiniger? Het reinigen van je gezicht is een belangrijke factor voor een perfecte huid. Met je make up op naar bed gaan is een echte “no-go”. Het niet reinigen van je huid geeft bacteriën de kans om ontstekingen te veroorzaken en zorgt ervoor dat het sebum niet weg kan waardoor je eerder mee-eters krijgt.

Bij de keuze voor een gezichtsreiniger is het van groot belang om eerst naar je huidtype te kijken. Als je huid droog aanvoelt, wil dit nog niet zeggen dat je huid ook daadwerkelijk droog is. Een goed indicatie punt is de grootte van je poriën. Heb je grote poriën dan heb je waarschijnlijk een vette huid. Zijn je poriën amper zichtbaar dan wijst dit vaak op een droge huid. Bij een gecombineerde huid heb je grotere poriën in het midden van je gezicht en kleinere poriën aan de zijkant van het gezicht.

De beste gezichtsreinigers

Clinique Take The Day Off Balm

Clinique take the day offDe Take The Day Off Cleansing Balm van Clinique is een satijnzachte reinigingsbalsem met een een unieke textuur. De cleansing balm zorgt voor een grondige reiniging van gezicht en ogen, zonder de vochtbarrière van de huid te schaden. Door de balm in de huid te masseren worden alle onzuiverheden, de meest hardnekkige make-up en restanten van zonnebrandcrème effectief verwijderd. De huid voelt na gebruik zacht, fris en comfortabel aan. 

€ 14

Koop nu


Ahava – All In One Toning Cleanser

ahava gezichtsreinigerAhava All In One Toning Cleanser is een lichte reinigingsmelk voor gezicht en ogen verrijkt met vitamines. Het verwijdert make-up, vuil en onzuiverheden op effectieve wijze. Deze cleanser is geschikt voor je gezicht en huid rond je ogen. Maakt de huidstructuur egaler en brengt de pH-waarde van de huid in balans.

€ 15


Annemarie Börlind – Combination Skin Reinigingsgel

Annemarie borlind gezichtsreinigerDe Combination Skin Reinigingsgel van Annemarie Börlind is een reinigingsgel voor de gemengde huid. Met deze reinigingsgel verwijder en verontreiniging je op een milde wijze make-up van gezicht, hals en decolleté, zonder  de huid uit te drogen. Hamamelis en algenextract hebben een egaliserende werking en ondersteunen het grondige en tegelijkertijd huidvriendelijke reinigingseffect.

€ 24

Koop nu


Gezichtsreinigers voor een droge huid

Voor een droge huid kun je het beste een crème gezichtsreiniger gebruiken. Bij voorkeur een gezichtsreiniger die de huid ook hydrateert. Deze gezichtsreinigers drogen de huid niet nog verder uit. Let er goed op dat je een crème gezichtsreiniger kiest die makkelijk met water te verwijderen is.

Gezichtsreinigers voor een normale huid

Voor een normale huid kun je het beste een gezichtsreiniger op gel basis gebruiken. Het voordeel van een gezichtsreiniger op gel basis is dat deze gezichtsreiniger makkelijk te verwijderen is en dus weinig restjes achterlaat op je huid.

Gezichtsreinigers voor een vette huid

Voor een vette huid kun je het beste een schuimende gezichtsreiniger gebruiken. Het is hier belangrijk dat je het overtollige talg verwijderd met je gezichtsreiniger. Het gebruik van een goede scrub kan hier ook een goede bijdrage aan leveren.
Verder is het belangrijk om goed op te letten dat je geen echte zeep op je gezicht gebruikt. Veel zeep bevat alkaline. Het nadeel van alkaline is dat je het moeilijk kunt verwijderen van je gezicht. De alkaline die achter blijft, verminderd de opname van je gezichtsverzorging. Wil je toch een zeep gebruiken? Ga dan op zoek naar een speciale zeep voor je gezicht die geen alkaline bevat.

Na je 25e neemt de olieproductie van je huid langzaam af. Het is dus belangrijk om je gezichtsreiniging hierop aan te passen. Je huidtype kan ook per seizoen veranderen. Let goed op dat je op latere leeftijd niet teveel olie van je huid verwijderd en je huid door het reinigen uitdroogt. Voor alle gezichtsreinigers geld dat je gezicht na het reinigen niet strak aan mag voelen. Is dit wel het geval dan droogt de gezichtsreiniger je huid teveel uit.

Related Posts