Home Lichaamsverzorging Beste littekencreme

Beste littekencreme

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Choosebeauty ging voor jou op zoek naar de beste littekencreme. Iedereen heeft wel last van littekens. Littekens ontstaan wanneer de huid open ligt en deze moet genezen. Er zijn wat producten die bijdragen aan de genezing, het het herstel en op deze manier ervoor zorgdragen dat het litteken veel minder opvalt of minder groot wordt.

De beste littekencremes

ALHYDRAN – LITTEKENCREME

 

alhydran littekencremeDeze crème kun je gaan smeren vanaf dat de huid dicht is. De wond geneest veel sneller en vaak is er na een week al niets meer zichtbaar van het euvel. Een crème die iedereen wat ons betreft standaard in huis moet hebben om eventuele wonden direct van de beste hulp te voorzien.

€ 21

koop nu


STAUDT – LITTEKENCREME

Staudt LittekencremeDeze crème is ontwikkeld door 8 plastisch chirurgen die ook in het brandwondencentrum werken. De littekencrème richt zich op het herstel van littekens. De crème voelt niet vet aan en kan ook over het gehele gezicht gebruikt worden. 2 x per dag smeren geeft een goed resultaat.

€ 32

Koop nu

 


BERGMAN BEAUTY CARE – SCAR RETREAT

bergman scar retreat cremeDeze littekencrème zit in een luxe pompflacon. Je hebt vaak maar 1 drupje nodig om het litteken te behandelen. Het litteken wordt zachter en minder donker. Gebruik het zo snel mogelijk wanneer de wond is genezen en je zult versteld staan van het resultaat.

€ 73

Koop nu


DERMATIX – SILICONENGEL

Dermatix silicone gelWanneer je deze littekencrème gedurende een langere tijd gebruikt a 4 tot 6 maanden zie je een merkbaar verschil. Na 2 weken begint het litteken langzaam minder opvallend te worden. Erg zuinig in gebruik, je hebt maar een beetje nodig omdat het erg goed uitsmeert. Helpt ook goed bij jeuk aan het litteken.

€ 44

Koop nu


BIODERMAL – LITTEKEN CRÈME

biodermal littekencremeDe litteken crème van Biodermal zorgt ervoor dat littekens sneller genezen en dat ze er minder rood uitzien. Aan te raden is om met smeren te starten wanneer de wond dicht is. De crème kan gebruikt worden bij nieuwe én oude littekens. Houdt het littekenweefsel zacht en soepel. Ook geschikt voor kinderen.

€ 17

Koop nu

Wanneer begin je met smeren met een littekencrème?

Wanneer de huid nog open licht en er nog geen nieuwe huid is aangemaakt moet je wachten tot de huid dicht is. Begin met het smeren van de littekencrème nadat de huid van de wond helemaal dicht is. Masseer de littekencrème 2 x daags licht in voor het beste resultaat.

Wat kan ik nog meer doen om een litteken te voorkomen?

Naast het smeren van de beste littekencrème kun je nog meer doen om te voorkomen dat je een zichtbaar litteken krijgt:
– Wees voorzichtig met sporten zodat er niet teveel spanning op de huid komt te staan
– Pas op met zonlicht en draag altijd een SPF over het litteken heen, bij voorkeur een littekencrème met spf
– Wanneer er een korst ontstaat op de wond moet je deze er nooit vanaf trekken

Wanneer is een litteken blijvend?

Het eerste jaar heb je de meeste kans op het litteken te verminderen. Na het eerste jaar is een litteken vaak blijvend maar kun je het wel soepel houden met een littekencrème.

Related Posts