Home Gezichtsverzorging Beste wenkbrauwverf

Beste wenkbrauwverf

Door: Hanneke van Mackelenbergh

We helpen jou in de zoektocht naar de beste wenkbrauwverf. Het is best makkelijk om je wenkbrauwen zelf te verven. Door het inkleuren van jouw wenkbrauwhaartjes krijg je over het algemeen veel meer volume in je wenkbrauwen. Doordat donshaartjes of haartjes in een lichtere kleur ook gekleurd worden, kun je na het verven van je wenkbrauwen nog vakkundiger epileren.

De beste wenkbrauwverf anno nu

1. TANA – WENKBRAUWVERF

Tana wenkbrauwverfDe wenkbrauwverf van Tana bevat 2 componenten die je met elkaar moet mengen voordat je het op je wenkbrauwen aanbrengt. Er zit een handig bakje bij en een soort can borsteltje, maar het beste breng je het aan met een fijn kwastje of wanneer je deze niet in huis hebt een wattenstaafje. De inwerktijd verschilt per persoon.

€ 16


2. EYLURE – DYBROW WENKBRAUWVERF

EEylure dybrowen hele fijne wenkbrauwverf waarbij je 2 delen met elkaar moet mengen. Er zit een stokje bij voor het mengen en een borsteltje voor het aanbrengen. Hoe langer je hem in laat trekken hoe donkerder hij wordt. Breng hem heel nauwkeurig aan of gebruik vaseline om te voorkomen dat hij je huid donkerder kleurt.

€ 14

Koop nu


3. COMBINAL – WENKBRAUW EN WIMPERVERF

 

combinal WENKBRAUWVERFOp zoek naar een andere kleur dan het zwart en donkerbruin dan veel merken aanbieden? Combinal heeft maar liefst 6 verschillende kleuren die je zonodig kunt mengen met elkaar. Vergeet niet om de waterstofperoxide erbij te kopen, deze zit er namelijk niet standaard bij.

€ 11

Koop nu


Wanneer je voor de eerste keer jouw wenkbrauwen zelf gaat verven hou dan een hele korte inwerktijd aan. Zo kun je testen hoe jouw haren op de verf reageren. Om te voorkomen dat de wenkbrauwverf in je huid komt, kun je deze van tevoren insmeren met vaseline.

Bepaal van te voren de vorm van jouw wenkbrauwen. Dit kun je doen door ze in te kleuren met een wenkbrauwpoeder of een wenkbrauwpotlood. Je kunt de verf hier overheen aanbrengen.

De wenkbrauwverf kan het beste met een kwastje worden aangebracht. Als je geen kwastje in huis hebt kun je een wattenstaafje gebruiken. Zorg ervoor dat je niet knoeit met de wenkbrauwverf en leg zonodig een beschermende onderlaag aan of trek handschoenen aan. Als je wel knoeit, verwijder dit dan direct.

Met dezelfde verf voor je wenkbrauwen kun je ook je wimpers kleuren. Hiervoor is het wel aan te raden om wimperpapiertjes te kopen. Hiermee voorkom je dat er verf op je ogen terecht komt.

Als de kleur toch wat te heftig is kun je onder de douche een lichte scrub gebruiken. Meestal wordt de kleur na een paar dagen wat minder heftig.

Omdat het verven van je wenkbrauwen ook de haartjes kleurt die je nu niet ziet krijg je meteen veel vollere wenkbrauwen. Heb je echter veel wenkbrauwhaar dan kunnen de wenkbrauwen na het verven teveel overheersen. Wenkbrauwen zijn erg bepalend voor de uitstraling van je gezicht dus ga hier voorzichtig mee om. Ga alleen je wenkbrauwen verven als je deze anders altijd aanzet met een potloodje.

Koop niet alleen wenkbrauwverf maar ook een potje vaseline en wattenstaafjes als je dit nog niet in huis hebt. Koop nooit een zwarte wenkbrauwverf als je geen zwart haar hebt. Een donkerbruine is het meest geschikt voor bruin haar en een lichtbruine voor blond haar.

Het beste moment om je wenkbrauwen te verven is voordat je gaat douchen. Zorg dat je alles goed afdekt, net zoals bij haarkleuring kan de verf vlekken geven. De vaseline gebruik je om de huid rondom de wenkbrauwen goed in te smeren. Je houdt alleen het stuk over waar je wenkbrauwen zitten. Als je dit niet doet trekt de verf namelijk in je huid en heb je bruine dikke strepen boven je ogen die je moeilijk weg krijgt.

De verf dien je eerst te mengen, zorg ervoor dat je de gebruiksaanwijzing goed leest en dat de verhoudingen kloppen. Je hebt maar een klein beetje nodig dus het is zonde om de hele tube leeg te knijpen.

De verf kun je het beste aanbrengen met een wattenstaafje of een dun kwastje. Let erop dat je niet te lang over een wenkbrauw doet en vervolgens de andere verft. Hierdoor krijg je een verschil in de inwerktijd en dus ook in de kleur. Beter is eerst globaal de wenkbrauwverf aan te brengen en dit daarna te verfijnen. Ga heel secuur te werk en bepaal de vorm van je wenkbrauwen. Als je knoeit verwijder dit dan meteen met een wattenstaafje.

Als je jouw wenkbrauwen voor de eerste keer verft, houdt dan een kortere inwerktijd aan. Dit voorkomt verrassingen en als het te licht is kun je het altijd nog een keer doen. Als haren nog nooit geverfd zijn pakt de kleur sneller. Hoe langer je de verf laat inwerken, hoe donkerder de kleur wordt.

De wenkbrauwverf kun je het beste met een vochtig wattenschijfje te verwijderen. Let op dat je de verf niet over je gezicht uitsmeert. Na het verwijderen van de verf kun je het nog een keer extra met een reinigingsmelk reinigen om de laatste restjes weg te halen.

Is de verf toch in de huid getrokken, gebruik dan een zachte scrub om de huid lichtjes scrubben. Het gezicht wassen onder de douche helpt je ook om eventuele overgebleven verfresten weg te halen. Een dag later zien de geverfde wenkbrauwen er vaak mooie uit.

Je zult zien dat door het verven haartjes zichtbaar zijn geworden die je eerst niet zag. Het beste is om deze haartjes meteen te epileren met een goede pincet.

Related Posts