Home Lichaamsverzorging Welke nagelvijl is het beste?

Welke nagelvijl is het beste?

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Er zijn veel verschillende nagelvijlen op de markt. Mocht je ondanks jouw deskundige verzorging toch nog gespleten nagels hebben, dan is de kans groot dat jij de verkeerde nagelvijl gebruikt.

Grid nagelvijl

Het belangrijkste om naar te kijken bij de aanschaf van een nagelvijl is de hoeveelheid grid. De hoeveelheid grid geeft aan hoe grof de vijl is en daarmee ook voor welke nagels de vijl geschikt is. Hoe hoger de grid hoe fijner de vijl is. Nagelvijlen met een lage grid zijn dus heel erg grof en eerder geschikt voor kunstnagels.

100 grid: Deze vijl is geschikt om kunstnagels korter te maken. Gebruik deze vijl nooit op je eigen nagels. Wanneer je deze vijl voor je kunstnagels gebruikt, let dan op dat je niet je huid raakt om verwondingen te voorkomen. Gebruik een andere vijl om je nagels af te werken.

120 grid: Deze vijl is ook alleen geschikt voor kunstnagels. Deze vijl kan gebruikt worden om de nagels uit te dunnen. Doe dit niet zelf maar laat dit aan een professional over.

180 grid: Deze nagelvijlen zijn geschikt om kunstnagels mee in vorm te vijlen. Dit is dus de ideale vijl om in huis te hebben als je kunstnagels hebt en je kunt ze met deze vijl zelf bijwerken.

240 grid: Dit is de vijl die je in huis moet nemen voor jouw natuurlijke nagels. Gebruik nooit een grid hoger dan 240 grid om je natuurlijke nagels te vijlen. Gebruik je een vijl met een grid hoger dan 240 dan heb je veel kans dat je nagels gaan scheuren. Er zijn ook ponsblokken van deze grid verkrijgbaar. Deze ponsblokken zijn geschikt om krassen te verwijderen uit het oppervlakte van de kunstnagels en niet geschikt voor jouw natuurlijke nagels.

1.200 grid: Deze vijl wordt gebruikt om het oppervlakte van een kunstnagel glad te vijlen, maar ook voor de afwerking van de natuurlijke nagel.

2.400 tot 4000 grid: Deze vijlen zijn gemaakt om je nagels te laten glanzen. Het zijn als het ware polijstvijlen die je gebruikt om het oppervlakte van je nagel gladder te maken. Hoe hoger het grid hoe gladder je nagel wordt. Als je dit goed doet heb je super glanzende nagels zonder dat je nagellak gebruikt. Let er wel op dat je dit niet te vaak doet, het haalt namelijk wel elke keer een dun laagje van je nagels.

Om het jullie nog makkelijker te maken hebben we een overzicht gemaakt voor de keuze van grid voor zowel kunstnagels als eigen nagels.

Waar je verder op kunt letten bij de aanschaf van een vijl is of er een schuimkussen tussen de twee bladen zit. Een vijl met zo’n foamlaag voorkomt dat je rechte stukken vijlt en maakt het beter mogelijk om mooie rondingen te maken.

Related Posts