Home Gezichtsverzorging Beste oogmake up remover

Beste oogmake up remover

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Op zoek naar de beste oogmake up remover? Het is belangrijk om de make up van je ogen iedere dag goed te verwijderen. Niet alleen geeft dit de beste basis voor de volgende dag, je voorkomt er ook mee dat de huid beschadigd raakt of gaat ontsteken.

Make up removers die speciaal voor je ogen zijn, hebben vaak een wat vettere substantie dan een normale reinigingsmilk. Ook zijn er oogmake up removers op basis van olie. Je kunt de oogmake up remover het beste aanbrengen op een wattenschijfje en vervolgens met het wattenschijfje over je oog deppen of zachtjes bewegen.

De beste oogmake up removers

LANCOME – BI FACIL

Lancome bi facilDeze remover maakt gebruik van 2 fasen, waaronder een water en een olie formule. De remover is zuinig in gebruik, erg zacht en ook geschikt voor de gevoelige huid. Hij verwijdert snel en gemakkelijk alle soorten make up, zelfs waterproof zonder een vettige laag op de huid achter te laten. 

€ 40

Koop nu


VICHY – REINIGINGSLOTION GEVOELIGE OGEN WATERPROOF

vichy-purete-thermale-waterproof-oog-make-upIn deze remover zitten werkzame stoffen die je wimpers verzorgen en voorkomen dat wimpers uitvallen. Reinigen en verzorgen in een dus. Uitermate geschikt voor de gevoelige huid, deze remover prikt niet in je ogen. Voor deze prijs een absolute topper.

€ 14

koop nu


CLARINS – INSTANT EYE MAKE UP REMOVER

clarins eye make up removerDeze verfrissende oogmake up remover verwijdert op een zachte manier make-up en onzuiverheden. Het kalmeert de oogleden en verstevigt de wimpers. Prikt niet in je ogen, ook niet bij zeer gevoelige ogen of lenzendragers.

€ 30

Koop nu

 


CLINIQUE – TAKE THE DAY OFF MAKEUP REMOVER

Clinique Take the day offDeze oogmake up remover moet je even schudden voor gebruik. Leg voor een waterproof mascara een nat gemaakte pad heel even op je oog zodat je de make up in een keer kunt verwijderen. Het laat geen vette laag achter, dus je ogen kunnen direct na het verwijderen van de vorige make up weer opnieuw opgemaakt worden. Ook geschikt voor het verwijderen van long lasting lippenstift en voor contactlensdragers.

€ 41

Koop nu


L’ORÉAL PARIS- DERMO EXPERTISE OOGREINIGINGS LOTION

loreal paris oogreinigings lotionL’Oréal Paris Dermo Expertise Oogreinigings Lotion reinigt de oogleden grondig op een milde manier. Geschikt voor contactlensdragers en oftalmologisch getest. De formule bestaat uit 2 delen waaronder een olie. De olie laat geen vettig laagje achter op je ogen. Ook geschikt voor waterproof make up.

€ 7

Koop nu


Hoe kun je het beste oogmake up verwijderen?

Je kunt oogmake up het beste verwijderen met een wattenschijfje en een oogmake up remover. Breng de make up remover op het wattenschijfje aan. Houdt vervolgend even het wattenschijfje tegen je oog zodat de werkzame stoffen kunnen inwerken op je make up. De beste richting om je oogmake up te verwijderen is van binnen naar buiten. Probeer zo min mogelijk in je ogen te wrijven. Het laatste restje oogmake up verwijder je makkelijk met een wattenstaafje.

Waar moet ik op letten als ik lenzen draag?

Als je lenzen draagt is het makkelijker om geen waterproof mascara te gebruiken omdat je hiervoor vaak een oogmake up remover met olie nodig hebt om deze te verwijderen. Als je contactlenzen draagt is het juist heel belangrijk om geen oogmake up remover te gebruiken op basis van olie. Als olie in contact komt met je lenzen is het lastig schoon te maken en gaan je lenzen wazig zien.

Welke wattenschijfjes kan ik het beste gebruiken?

De huid rondom je ogen is heel gevoelig en dient zo zacht mogelijk behandeld te worden. Omdat de huid hier erg dun is raakt deze makkelijk beschadigd. Kies daarom altijd voor de allerzachtste wattenschijfjes. Bijvoorbeeld Demakup sensitive.

Related Posts