Home Make up Beste oogschaduw

Beste oogschaduw

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Op zoek naar de beste oogschaduw? Of een oogschaduw goed is wordt mede bepaald door de hoeveelheid pigment, de structuur en hoe lang hij blijft zitten. Je kunt de intensiteit van de oogschaduw versterken door een lichte basis te gebruiken. Om hem langer te laten zitten kun je gebruik maken van een oogprimer.

Wanneer je een goede kwaliteit oogschaduw koopt kun je er heel lang mee doen. Het is wat ons betreft echt een product wat de investering waard is.

De beste oogschaduw

1. URBAN DECAY – NAKED OOGSCHADUW PALETTE

Urban decay eyeshadowMet stip op nummer 1 en favoriet van velen. De oogschaduw pallettes van Urban Decay zijn echt top. Niet alleen zijn de kleuren mooi en op elkaar afgestemd, het pigment van de kleuren is ook heel mooi. Door de grote variatie aan kleuren kun je eindeloos combineren. De kleuren blenden met gemak. Het bijgeleverde kwastje en de spiegel zijn een groot pluspunt.

€ 57

Koop nu


2. CHANEL – LES 4 OMBRES

chanel 4 ombresMet deze oogschaduw van Chanel kan het niet fout gaan. De kleuren zijn altijd zo ontzettend mooi, op elkaar afgestemd en altijd chique. Het doosje is niet alleen mooi maar ook handig in gebruik. Het is altijd best een investering maar je doet er ontzettend lang mee. De oogschaduw heeft een hele fijne structuur waardoor hij heel mooi aangebracht kan worden. Hij blijft goed zitten gedurende de dag. Gebruik hem wel met een kwast en niet met de bijgeleverde sponsjes.

€ 58

Koop nu


3. CHARLOTTE TILBURY – LUXURY PALETTE

Charlotte tilbury oogschaduw paletteBen je geen held in kleurencombinaties, dan biedt Charlotte Tilbury de uitkomst. Aan de hand van diverse looks die ze hebben kun je makkelijk een look kiezen die voor jou geschikt is. De oogschaduw blend erg makkelijk en is zowel dun en natuurlijk als ook wat dikker en intenser aan te brengen. De kleuren lopen mooi in elkaar over.

€ 50

Koop nu


4. COLORESCIENCE – MINERAL PALETTE

Colorescience pressed mineral brow and eye paletteGa jij voor een natuurlijke look, dan mag deze oogschaduw van Colorescience niet in jouw make up tas ontbreken. Het minerale poeder is heel zacht en kun je heel mooi blenden. De kleuren zijn mat en zorgen voor een heel natuurlijk resultaat. Met de kleuren kun je heel goed blenden zodat je de kleuren goed kunt mengen. Je kunt het ook gebruiken als wenkbrauwpoeder. Het bijgeleverde kwastje en het spiegeltje maken het tot een handig palette voor in je tas. 

€ 46


5. DIOR – COULEURS COUTURE OOGSCHADUW

Dior oogschaduw paletDe kleuren van de Dior Couleurs Couture zijn prachtig ! De oogschaduw kan je mooi en makkelijk aanbrengen en over het oog verdelen. De oogschaduw blijft mooi zitten zonder te verplaatsen.  Droogt niet snel uit.  Afhankelijk van het palet hebben de oogschaduws verschillende afwerkingen: mat, satijn, parelmoer, metallic of glitter. 

€ 75

Koop nu


Welke kleur oogschaduw kan ik het beste gebruiken?

Bruine ogen

Bruine ogen kunnen heel veel kleur hebben omdat bruin een schaduwkleur heeft. Bruine -en bronstinten zijn altijd goed. Bruine ogen lijken nog bruiner met koele tinten zoals blauw, mosgroen en paars.

Blauwe ogen

Als je jouw blauwe ogen nog meer op wilt laten vallen kun je het beste kiezen voor roodachtige tinten met een blauwe ondertoon. Natuurlijke tinten staan ook altijd mooi bij blauw. Wanneer je kiest voor de wat warmere kleuren, zoals brons, wordt de blauwe kleur van jouw ogen beter geaccentueerd.

Groene ogen

Als je wilt dat het groen van jouw ogen nog beter naar voren komt, kun je het beste roodachtige tinten gebruiken met een warme onderkleur, zoals terracotta. Omdat rood de tegengestelde kleur is van groen lijken je ogen nog groener. Andere kleuren die mooi staan bij groene ogen zijn paarse tinten, kaki, mauve, bruin of goud.

Als je ogen dicht bij elkaar staan breng dan een lichte oogschaduw aan op de binnenhoeken en een donkere oogschaduw op de buitenhoeken van de ogen. Hierdoor lijkt het alsof je ogen wat verder uit elkaar staan.
Wanneer je mascara klontert dan kun je voor het gebruik de roller met een tissue afnemen. Hiermee voorkom je dat de overtollige mascara op de wimpers komt te zitten en klonters veroorzaakt.

Wanneer je een lichte oogschaduw op de binnenste ooghoek aanbrengt geef je je ogen extra uitstraling. Gebruik een oogschaduw met een lichte glans voor het mooiste effect.

Related Posts