Home Lichaamsverzorging Beste snelbruiner

Beste snelbruiner

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Choosebeauty zocht voor jou naar de beste snelbruiner. Een snelbruiner stimuleert de pigment aanmaak waardoor je sneller bruin wordt. Er bestaan zelfbruiners met en zonder spf. Wij raden aan om zonnebrand met een goede spf te gebruiken, met name in het begin van het seizoen en wanneer je huid een langere tijd niet aan de zon is blootgesteld.

De beste snelbruiners op een rijtje

LANCASTER – FAST TAN OPTIMIZER

Lancaster sun satin dryEen ideale combinatie van bruin worden en toch je huid goed beschermen met spf 50 of 30. Deze heerlijk geurende spray verzorgt en beschermd jouw huid tegen UVA, UVB, infrarood en zichtbaar licht. De olie voelt niet plakkerig aan en maakt je huid heerlijk zacht.

€ 40

Koop nu

 


COLLISTAR – SPF 15 SUPERTAN DRY OIL

Collistar snelbruinerDeze spray met factor 15 zorgt voor een intensieve mooie, natuurlijke bruine tint. De spray werkt fijn, je smeert het heel makkelijk uit, voelt niet vettig of plakkerig aan. De geur is heerlijk. Verzorgd de huid ook goed waardoor de huid niet droog aanvoelt. 

€ 34

Koop nu


LANCASTER – TAN DEEPENER SPF 6

lancaster tan deepenerDeze snelbruiner is ontworpen voor een huid die zelden verbrandt, snel bruin wordt of aan de zon gewend is. Lancaster’s Sun Beauty Tan Deepener Tinted Jelly SPF6 geeft je een langdurige stralende bruine teint én een zachte, soepele huid. Het Tan Activator Complex zorgt voor een egale, stralende teint en heeft een hydraterende formule die voorkomt dat de huid uitdroogt.

€ 40

Koop nu


JACOB HOOIJ – HAARLEMMERBRUIN

Haarlemmerbruin snelbruinerJacob Hooy Haarlemmerbruin is een natuurlijke olie. In slechts 3 uur tijd zorgt deze snelbruiner voor een diepbruine kleur van je huid. De olie bestaat uit natuurlijke bestanddelen en bevat geen conserveringsmiddelen. Let op: de olie bevat geen beschermende factor, hierdoor kan de huid veel eerder verbranden.

€19

Koop nu


Tips om langer bruin te blijven

De bruine kleur die je op vakantie hebt opgedaan gaat vaak snel weer weg. Dat is ook niet verwonderlijk als je je bedenkt dat je huid zich om de 10 dagen vernieuwt. Graag geven we je tips om je bruine kleur langer vast te houden zodat je er nog langer van kan genieten.

Huid hydrateren

Het is vooral belangrijk dat je de huid voldoende hydrateerd. Hierdoor blijft je huid langer zijn bruine kleur behouden. Gebruik na het zonnebaden een aftersun om de hydratatie direct op peil te brengen. Gebruik vervolgens een goede hydraterende en vette bodymilk of crème. Gebruik bij voorkeur een crème met liposomentechnologie, dit zijn microscopische vetkogeltjes die hydraterende substanties in de diepere huidlagen inbrengen.

Ga niet te lang in bad

Alhoewel het heerlijk is om lang in bad te liggen is dit erg slecht voor het behouden van je kleur. Van lang in bad liggen droogt je huid uit. Neem daarom een douche en zorg ervoor dat je ook hier niet te lang onder staat. Smeer je na de douche direct in met een bodylotion om je de huid goed te hydrateren. Dit geldt niet alleen voor douchen maar ook voor andere blootstellingen aan water zoals zwemmen.

Scrubben

Scrubben is met name belangrijk voor dat je gaat zonnen. Hiermee haal je de dode huidcellen weg waardoor de kleur dieper doordringt in je huid. Gebruik na het zonnebaden bij voorkeur een milde scrub en gebruik altijd een hydraterende crème daarna. Met een goede en milde scrubcrème verwijder je alleen de huidschilfers en niet je bruine kleur.

Drink veel water

Het is erg belangrijk om veel water te drinken. Dit verbetert niet alleen de doorbloeding van je huid, het zorgt er ook voor dat je huidcellen minder snel afsterven.

Voeding

Eet veel fruit en groente, dit is belangrijk voor een gezonde huid. Probeer vooral producten te eten met Bèta-caroteen. Betacaroteen is een sterke antioxidant die de veroudering van je (huid)cellen door een teveel aan zon tegen gaat. Je vind Betacaroteen met name in wortels, kool en broccoli.

Glans doet je huid een stuk bruiner lijken. Gebruik daarom een bronzing poeder met een subtiele glans. Daarnaast doen pastelkleurtjes en de kleur turquoise je huid ook bruiner lijken. Breng eventueel ook wat glanspoeder of bronzing powder aan op je decolleté, benen en armen.

Je kunt je kleur ook verlengen door het gebruik van een goede zelfbruiner.

Related Posts