Home Haarverzorging De beste fohn

De beste fohn

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Een föhn is een van de meest belangrijke benodigdheden bij het stijlen van je haar. Een goede föhn is belangrijk, want je wilt je haar tijdens het stylen zo min mogelijk beschadigen. Een overzicht van de beste föhns van het moment.

Beste fohn

GHD – AIR FOHN

GHD air fohnDeze föhn ziet er niet alleen mooi uit, hij is ook nog eens hartstikke fijn in gebruik. Doordat deze föhn met zijn 2100W heel krachtig is, is je haar heel snel droog geföhnt. De luchtfilter is uitneembaar en kun je hierdoor makkelijk schoonhouden om de blaaskracht te behouden. Met 3 verschillende warmte standen en een ‘cold shot’ om je haar te fixeren. Het snoer is 3 meter, dus lekker lang, de föhn is zowel door links al rechtshandigen makkelijk in gebruik. De föhn verminderd pluizig haar en maakt je haar mooi glad.

€ 129

Koop nu


DYSON – SUPERSONIC

Dyson supersonicDeze föhn straalt een en al luxe en kwaliteit uit. Deze meest luxe föhn van het moment maak je haar echt supersnel droog. Dyson Supersonic heeft diverse magnetische opzetstukken waardoor je niet alleen je haar droog kunt föhnen maar het ook makkelijk in model brengt. Flink aan de prijs maar de tijd die je ermee bespaard is ook wat waard. Daarnaast beschadigd de Dyson je haar niet door de constante temperatuur.

€ 399

Koop nu


PHILIPS – HP8280 HAARDROGER

Philips moisture protect fohnDeze föhn heeft een sensor die het vochtgehalte in je haar meet en de temperatuur daarop aanpast. Op deze manier worden vochtverlies en beschadiging van de haarschubben voorkomen. Je haar houdt het vocht optimaal vast en wordt glanzend en zacht. Droog en pluizend haar zijn met deze föhn verleden tijd. Je haar is snel droog en in model gebracht. Door het automatisch inschakelen van de temperatuur voelt hij ook fijn aan op de hoofdhuid, niet te heet dus.

€ 85

Koop nu


Tips voor het föhnen van je haar

Bescherm je haar

Gebruik een product dat je haar beschermt tegen de hitte van een föhn. Deze producten zijn er speciaal op gericht om je haar geen schade toe te brengen tijdens het föhnen. Heb je fijn haar gebruik dan een product dat tegelijkertijd ook volume geeft aan je haar. Heb je dik en stug haar gebruik dan een verzorgend product.

Maak je haar droog

Gebruik de medium stand van je föhn om je haar te drogen. Dit is beter voor je haar. Begin eerst met de hoofdhuid en daarna pas bij de punten. Heb je vol haar föhn je haar dan van boven naar beneden met de haarschubben mee. Zo krijg je een mooi glad resultaat. Heb je fijn haar en weinig volume, föhn dan juist tegen de richting in zodat je haarschubben wat wijder gaan staan. Hierdoor krijg je meer volume maar je haar kan er ook eerder door beschadigen. Doe dit dus alleen op plekken waar je echt volume wilt.

De ronde fohnborstel

Het is erg belangrijk welke borstel je hiervoor gebruikt, wij raden een borstel zoals de Morocanoil boar bristle aan. Een borstel als deze zorgt ervoor dat je haar luchtig geföhnd kan worden en je haar niet beschadigd wordt. Begin achter in je haar en werk vanuit daar naar voren toe. Hou de föhn in de richting naar beneden met de haarschubben mee voor een mooi glad resultaat. Wil je meer volume aan het begin dan kun je daar afwisselend met de haarschubben mee en ertegenin richten met de föhn.

Pas als de haarborstel vloeiend door je haar heen gaat ben je klaar met de lok en ga je door naar de volgende lok. Als de borstel nog een beetje blijft vastzitten ga je dus nog even door. Laat de lokken die je net hebt gedaan nog even in een krul nadrogen en ga er niet direct met je handen doorheen.

Resultaat behouden

Als alles naar wens is moet je natuurlijk voorkomen dat het binnen een half uur weer in elkaar zakt. Gebruik een stevige maar flexibele haarlak en spray je haar er mee in. Wist je dat je ook een haarlak kunt gebruiken voordat je naar bed gaat? Het volume blijft dan beter behouden. Gooi je haar omhoog zodat je er niet direct op ligt of zet ze losjes vast. Op deze manier kun je nog een paar dagen genieten van je ‘blow dry’ kunsten.

Related Posts