Een goede blush doet wonderen. Bij een complete make up look is de blush vaak het kersje op de taart. Maar verkeerd aangebracht, kan een blush je look compleet verpesten. Het is erg belangrijk om te weten hoe je een blush goed kunt aanbrengen.

Een goede blush behoort tot de basis van je make up. Als je eenmaal de juiste kleur hebt gevonden kun je er lang mee doen. Bij het bepalen van de kleur moet je kijken naar de kleur van je wangen. Kies een kleur die daar het beste bij aansluit.

Het is belangrijk dat je een goede blushkwast hebt. Bij een blush zitten vaak van die platte blush borsteltjes, gebruik deze niet. Met deze platte kwastjes is het erg moeilijk om een natuurlijk en egaal resultaat te krijgen. Hiermee krijg je vaak strepen of harde randen. Investeer in een goede blushkwast. Als je deze kwast goed verzorgd kun je er jaren mee doen. Er zijn blushkwasten verkrijgbaar waarvan de haren witte uiteinden hebben. Het voordeel hiervan is, is dat je goed kunt zien hoeveel poeder er op de blushkwast zit.

Een blush gebruik je niet om je gezicht te shapen. Gebruik een blush dus niet om je jukbeenderen te liften. Een blush gebruik je heel subtiel op de appeltjes van je wangen. Het meest natuurlijke effect bereik je als je je bedenkt dat de zon, die van boven komt, de gloed heeft veroorzaakt. Om de juiste plek te bepalen trek je een lijn van je oogpupil naar het midden van je wang. Vanuit daar breng je het met een hele lichte beweging aan naar de richting van je oor. Een andere manier van de blush aanbrengen is om overdreven te lachen en de blush op deze manier op je appeltjes aan te brengen.

Als je geen blush bij de hand hebt kun je ook een lippenstift gebruiken in de juiste kleur. Er zijn ook crème blushers te koop. Crème blushers zijn met name geschikt voor de wat oudere huid.

Teveel blush zorgt voor een heel onnatuurlijk resultaat. Ben dus erg zuinig met blusher. Als je teveel blush hebt aangebracht kun je de kleur lichter maken. Dit doe je door de blush met poeder te blenden. Als je wilt dat de blush langer blijft zitten kun je het met een poeder blenden en vervolgens opnieuw blush aanbrengen. De blush blijft dan langer zitten.

Een goede blush behoort tot de basis van je make up. Als je eenmaal de juiste kleur hebt gevonden kun je er lang mee doen. Bij het bepalen van de kleur moet je kijken naar de kleur van je wangen. Kies een kleur die daar het beste bij aansluit. Blush is alleen mooi als het een natuurlijk resultaat geeft. Als je blush overduidelijk ziet zitten heb je het verkeerd aangebracht.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email