Home Lichaamsverzorging Tips Brazilian wax

Tips Brazilian wax

Door: Hanneke

Bij een Brazilian wax worden je haartjes verwijderd door middel van een wax. De vloeibare wax wordt aangebracht en wordt verwijderd als deze hard is geworden. Met het lostrekken van de wax worden ook alle haartjes eruit getrokken. Als je voor de eerste keer een Brazilian wax gaat doen is het handig om te weten waar je zoal rekening mee moet houden.

Afspraak Brazilian wax

Bedenk bij het maken van een afspraak of je enkel voor een Brazilian wax wilt gaan of ook meteen andere gebieden wilt laten behandelen. Vaak is het boeken van meerdere behandelingen in een keer goedkoper. Denk bijvoorbeeld aan het laten waxen van je oksels of benen.

Voorwaarden Brazilian wax

Om je haartjes te kunnen waxen moeten ze minimaal 5 mm en maximaal 1,5 cm lang zijn. Dit komt erop neer dat je ongeveer 2 weken voor de behandeling moet stoppen met scheren. Daarnaast moet je het te behandelen gebied zeker 3 dagen van tevoren niet meer scrubben en mag je de laatste 24 uur voor de behandeling niet onder de zonnebank.

Wanneer waxen

Ga je op vakantie? De beste tijd om te beginnen is dan 10 weken voor je vakantie. In de eerste 10 weken wordt aangeraden om maar liefst 3 keer te gaan. Na deze 10 weken en 3 behandelingen zie je eigenlijk pas het echte resultaat omdat hiervoor het proces van nieuwe haartjes eerder op gang komt. Na het waxen kan je huid wat gevoelig reageren. In de meeste gevallen en met een goede nazorg is een eventuele gevoelige reactie na 3 dagen verdwenen.

Waar je op moet letten bij waxen

Als je gaat waxen draag dan comfortabele en niet strak zittende kleding en katoenen ondergoed. Ga dus lekker in je joggingbroek of legging naar de waxsalon en laat je spijkerbroek thuis. Ga bij voorkeur met de auto in plaats van met de fiets. De eerste 24 uur moet je erg voorzichtig zijn, dit komt omdat jouw haarzakjes dan nog open staan en daardoor gevoelig zijn voor een eventuele infectie. Ga daarom deze eerste 24 uur niet in een heet bad, zwemmen, zonnen of onder de sauna. Gebruik de eerste 24 uur geen deodorant, make up, bruiningscrème of geparfumeerde producten op het behandelde gebied.

Tussen de waxbehandelingen door

Door een goede verzorging kun je optimaal genieten van het resultaat van je wax behandeling. Er zijn speciale producten op de markt om dat specifieke gebied te verzorgen. Zo zijn er producten die ervoor zorgen dat je haartjes minder snel groeien en waardoor je minder snel last hebt van ingegroeide haartjes. Ook is er een speciale scrub die ervoor zorgt dat het extra lang zacht blijft.

Bekijk ook: Vajacial

Related Posts