Home Lichaamsverzorging Ultratone behandeling

Ultratone behandeling

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Ultratone is de pionier op het gebied van biostimulatie. Biostimulatie richt zich in één behandeling gelijktijdig op vetreductie, huidverbetering, lymfedrainage en spierversteviging om op deze manier een slanker, vitaler en strakker lichaam te creëren. Biostimulatie is zeer geschikt als ondersteuning bij het afvallen.

Biostimulatie versus EMS

EMS staat voor Electrical Muscle Stimulation. Je kent vast nog wel de Abtronic, die heeft EMS bekend gemaakt. Verschillende studies bewijzen dat EMS werkt bij het trainen van de spieren. EMS is de voorloper van biostimulatie. Biostimulatie gaat namelijk nog een stuk verder. Biostimulatie werkt met het lichaam samen.

Via Ultrawave golven worden lichaamseigen processen gestimuleerd en geïmiteerd. Hierdoor heb je dus bij biostimulatie veel minder het ‘shock’ effect dan dat je bij EMS hebt. Dit geeft een veel aangenamer gevoel omdat je geen ‘attack’ op je spier hebt. Biostimulatie geeft dus meer een golf van trillingen die de spieren op een veel natuurlijkere manier aanpakt. Daarnaast werkt biostimulatie niet alleen op de spier maar zorgt het ook voor huidverstrakking en pakt het vetweefsel aan.

Ultratone Dreamshaper

De Ultratone Dreamshaper is zo’n apparaat dat je het liefst thuis hebt staan. Dit apparaat biedt geavanceerde Lumitherapie™ bestaande uit de synchronisatie van Bioptic licht, Chromotherapie, Biostimulatie, Micro stroom, Ultra Lipo, Ultracell en Ultrasound transmissies in gecombineerde behandelingen met letterlijk duizenden programma fasen. Heel wat moeilijke woorden maar kort samengevat kan dit apparaat zorgen voor vetreductie, lymfedrainage, huidverstrakking, anti-cellulite en spiertraining.

Ultratone ervaring

Ik heb het geluk om voor een half uur aangesloten te mogen zijn op dit apparaat. Het apparaat heeft super veel menu opties. Zo kun je kiezen tussen optie man of vrouw en mega veel programma’s. Je kunt met dit apparaat zelfs je gezicht en lichaam tegelijkertijd behandelen. Bij mij wordt er gekozen voor buikomvang, maar standje anti-cellulite zou me ook zeker niet misstaan. Na het kiezen van het programma wordt precies aangegeven waar de pads op mijn buik worden geplaatst. De pads worden vanwege hygiënische reden voor slechts één klant gebruikt. De elektroden geven blauw en geel licht wat dan weer met kleurentherapie te maken heeft.

Als de pads eenmaal zijn aangebracht op mijn buik kan het programma beginnen. Mijn buik wordt geprikkeld door een soort golven. Het voelt best aangenaam en ik vraag of hij nog een standje harder mag zodat ik nog meer effectiviteit van deze behandeling heb. En dat klopt, hoe harder, hoe hoger het effect. Behalve bij cellulite, zo laat ik me vertellen. Elke minuut wisselt het programma. Op de display van het apparaat kun je precies zien met welke golven het apparaat bezig is en wat deze golven bewerkstelligen. Bijvoorbeeld vetverbranding, het afvoeren van vrijgegeven vet of het versterken van de spieren. Elke pad geeft een ander signaal.

In totaal verbrand je met een half uurtje aan deze Ultratone Dreamshaper zo’n 223 calorieën. Je moet niet denken dat je daardoor een gebakje extra kunt nemen, want dan heeft deze behandeling juist geen enkel effect gehad. Het voordeel van deze behandeling is dat hij je kan ondersteunen naast een evenwichtige voeding en naast het sporten. Tijdens het sporten spreken topsporters 45% van de spiervezel aan en met dit apparaat kan iedereen maar liefst 90% aanspreken. Dit maakt het Ultratone apparaat ook erg geschikt voor sporters zolang ze natuurlijk ook nog ‘gewoon’ sporten om conditie op te bouwen, want dat doet dit apparaat uiteraard niet.

Tijdens het sporten heb je geen enkele invloed van waar je energie en opgeslagen vetten worden verbrand. Doe je dus buikspier oefeningen, dan wil dit helemaal niet zeggen dat je op dat moment de energie van de vetcellen in je buik aan het verbranden bent. Het kan net zo goed zijn dat jouw gezicht dunner wordt, terwijl het vet rondom jouw buik eigenwijs blijft zitten.

Dit Ultratone systeem zorgt er wel voor dat opgeslagen vet in de vetcellen op je buik worden vrijgegeven, en helpt deze vetten af te voeren. De behandeling helpt extra goed als je een uur voor of na de behandeling niets eet. Op deze manier zorg je ervoor dat niet de energie van jouw voeding wordt verbrandt maar het verbranden van het vet van je buik voorrang krijgt.
Na een half uurtje vind ik het eerlijk gezegd jammer dat het is afgelopen. Ik lag heerlijk naar een muziekje te luisteren en de golven van het Ultratone systeem voelden als een soort massage over mijn buik.

Resultaat ultratone behandeling

Tijd voor het resultaat! Uiteraard is van tevoren mijn buik goed opgemeten bij zowel mijn navel als net onder mijn ribbenkast. Was de omvang bij mijn navel voor de behandeling 90 cm, na de behandeling is mijn buik 87.5 cm. Dat is dus 2.5 cm afname van mijn buikomvang. Mij wordt uitgelegd dat deze afname niet alleen uit vet bestaat. Dat is dan weer jammer. Waarschijnlijk bestaat mijn afname voor 0.5 cm uit vetafname en de rest wordt veroorzaakt door zowel huidverstrakking, spieraanspanning als door de afname van vocht.

Bij een tweede behandeling zie je dus vaak dat het vocht er weer bij zit en is het verschil over het algemeen minder. Na een Ultratone kuur heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat het gemiddelde omvangverlies 4,74 tot maximaal 14 cm op één meetplek is zonder aanpassing van voeding en beweegpatroon. Mijn omvang onder mijn ribben is met 1.5 cm afgenomen van 83.5 naar 82 cm. Al met al een heel mooi resultaat. En ik moet eerlijk bekennen, het liefst lag ik er nu nog. Net zo lang totdat mijn buik helemaal foetsie verdwenen was. Maar ja, je moet altijd nog iets te dromen hebben. Heet het apparaat daarom Dreamshaper?

Related Posts