Home Gezichtsverzorging OxyGeneo behandeling

OxyGeneo behandeling

Door: Hanneke van Mackelenbergh

De OxyGeneo behandeling is een 3-in-1 behandeling voor je gezicht. Deze huidverbeterende behandeling combineert de exfoliërende werking van een microdermabrasie behandeling, maar zorgt daarnaast voor een verjonging van de huid door de revitaliserende ingrediënten én zuurstoftherapie van binnenuit. Een soort van microdermabrasie dus, maar dan beter.

Het effect van een Oxygeneo behandeling is vergelijkbaar met een microdermabrasie behandeling, echter is het een mildere behandeling. Bij een microdermabrasie behandeling wordt je huid vacuüm gezogen en behandeld door middel van micro-kristallen. Een microdermabrasie behandeling kan best pijn doen. Daarnaast heb je nog een redelijk lange tijd een rode huid. De huid kan gaan schilferen na een microdermabrasie behandeling en het duurt soms een aantal dagen voordat je er weer goed uit ziet.

Wat is een OxyGeneo behandeling?

Als je de OxyGeneo behandeling met een microdermabrasie behandeling vergelijkt, zijn er de volgende verschillen:


– De OxyGeneo behandeling is een stuk milder voor de huid. Hierdoor wordt je huid minder rood en heb je minder kans op irritatie van de huid
– Bij een OxyGeneo behandeling wordt je huid gelijktijdig voorzien van zuurstof
– Een microdermabrasie behandeling wordt uitgevoerd op een droge huid terwijl een OxyGeneo behandeling wordt uitgevoerd op een vochtige huid
– Een OxyGeneo behandeling verzorgt je huid, zo wordt je huid gehydrateerd en voorzien van anti-aging ingrediënten
– Microdermabrasie wordt afgeraden bij een huid met couperose terwijl de OxyGeneo behandeling wel gedaan kan worden bij een huid met couperose. Het helpt in dit geval zelfs de huid herstellen. De OxyGeneo behandeling kan zelfs zorgen voor een reductie van rode vaatjes door de afwisseling van warm en koud waardoor de bloedvaatjes eerst uitzetten en dan krimpen
– OxyGeneo kan ook bij de kraaienpootjes, rondom de ogen, gebruikt worden en zorgt daar voor een afname van de rimpels
– OxyGeneo kan ook in de zomer worden gebruikt, mits men een goede factor gebruikt. Bij microdermabrasie wordt gebruik in de zomer afgeraden
– Na een OxyGeneo behandeling kan je meteen naar een feestje terwijl je bij een microdermabrasie behandeling moet wachten tot je huid hersteld is.

Als je last hebt van Rosacea zijn zowel microdermabrasie als een OxyGeneo behandeling af te raden. Dit komt omdat je een huid met Rosacea nooit mag scrubben. Heb je minder dan 3 weken geleden fillers of botox gebruikt dan moet je nog even wachten tot je deze behandeling kunt doen. Daarnaast moet je ook geen heftige fruitzuur behandelingen, peelings, en retinol vlak voor de behandeling plannen. Als je dagcrème een kleine hoeveelheid retinol bevat dan maakt dit niet uit.

Na de behandeling moet je altijd een zonnebrand crème met een beschermingsfactor gebruiken. Zowel in de zomer als in de winter, echter als je van je huid houdt dan doe je dit al. Na de behandeling kan de huid veel beter voedingsstoffen opnemen. Zorg ervoor dat je dus een goede verzorging in huis hebt want die doet op dit moment extra goed zijn werk. Je huid zal niet heftig op de behandeling reageren, maar omdat je na de behandeling de werkzame stoffen van je verzorgingsproducten in een vele hogere mate opneemt, kan het zijn dat je ineens veel heftiger reageert op bepaalde stoffen; met name kleur, geur en bewaarstoffen.

Hoe verloopt een Oxygeneo behandeling?

Voor mijn behandeling wordt er gekozen voor de Neorevive gel. Deze gel werkt dieper in de huid en verbetert hierdoor de huidbalans en de huidtextuur en is goed om fijne lijntjes te verminderen. Deze gel wordt aangebracht op mijn huid nadat mijn huid is schoongemaakt. Op het OxyGeneo apparaat wordt een Capsugen aangebracht. Vervolgens gaat men met het apparaat over mijn huid. OxyGeneo exfolieert met de Capsugen de bovenste huidlaag en verwijdert de overtollige dode huidcellen. Hierdoor wordt mijn huid voorbereid op de opname van actieve ingrediënten.

OxyGeneo produceert CO2 belletjes die zacht tegen het huidoppervlak uiteenspatten. Je ziet dat er kleine belletjes ontstaan. Het voelt heel prettig aan en doet geen pijn, het is echt een stuk aangenamer dan microdermabrasie. Dit komt mede door de gel, want het effect is hetzelfde. Na de exfoliatie wordt de gel met een spatel verwijderd. De gel neemt de exfoliatie korrels van de Capsugen op en daarnaast mijn dode huidcellen. Opnieuw wordt de gel aangebracht en wordt de OxyGeneo applicator voorzien van een massagekop om mijn huid na te kalmeren en de ingrediënten in te kloppen. De trilling van het massagestuk zorgt tevens voor het herstel van de huid.

In bovenstaande afbeelding zie je dat alleen de rechterkant van mijn gezicht behandeld is, zodat je goed het verschil kan zien. Bij de kant die behandeld is zie je duidelijk een lifting van mijn huid. Zo staat mijn wenkbrauw een stuk hoger, is mijn oog groter en zijn mijn mondhoeken gelift. Mijn huid oogt tevens een stuk voller wat ogenschijnlijk door de doorbloeding en circulatie komt. Wat een verschil in zo’n korte tijd. Nadat de andere kant ook behandeld is, ben ik klaar. Ik ben erg tevreden over deze behandeling en sta te kijken van de effectiviteit. Met name omdat de behandeling maar 15 minuten duurde, is het resultaat erg efficiënt.

Alhoewel 1 behandeling zeker de moeite waard is, bereik je toch het beste resultaat met meerdere behandelingen. Dit is met microdermabrasie ook zo. Als je een kuur volgt van 1 keer per week en dit voor 6 weken lang, kun je de huid daarna onderhouden door deze behandeling 1 keer per 6 a 8 weken te doen bij je bezoek aan de schoonheidsspecialist.

Related Posts