Home Haarverzorging Welke shampoo kun je het beste gebruiken?

Welke shampoo kun je het beste gebruiken?

Door: Hanneke

Er is een overvloed aan verschillende soorten shampoo. Dit maakt het vaak lastig om een shampoo te kiezen. Vaak is ons haar gekleurd, dus automatisch beschadigd, en willen we glans en verzorging maar ook nog graag wat volume. In ging in gesprek met Mitchel van Cosmo Hairstyling Zuidas om hier wat meer duidelijkheid in te krijgen. Als kapper adviseert Mitchel dagelijks klanten met een advies op maat.

In principe kan je haar maar 2 tekorten hebben. Deze twee tekorten zijn proteïne en vocht. Beide problemen moeten op een andere manier behandeld worden.

Shampoo voor haar met een vocht tekort

Mensen die te maken hebben met een tekort aan vocht in het haar hebben vaak droog en beschadigd haar. Het haar heeft ook vaak de neiging om te gaan pluizen. Het is belangrijk om de vocht tekorten in het haar aan te vullen zodat het haar weer mooi gaat glanzen. Dit doe je door een hydraterende shampoo te gebruiken. Voorbeelden zijn shampoo voor droog haar, beschadigd haar en herstellende en hydraterende shampoo. Als je jouw haar teveel verzorgd wordt het haar erg zwak en slap en kan het gaan breken. Het neigt dan naar een proteïne tekort.

Shampoo voor haar met een proteïne tekort

Een tekort aan proteïne, oftewel eiwit, uit zich in slap haar. Er zit vaak totaal geen volume in dit haar. Proteïne kun je zien als de bouwstenen van jouw haar. Om meer volume in je haar te krijgen moet je zorgen dat jouw haar meer proteïne krijgt. Je kunt dit vergelijken met bodybuilders die ook veel proteïne tot zich nemen om sterker te worden. Volume shampoo zorgt voor extra proteïnen in jouw haar en maakt je haar daardoor voller en steviger. Voorbeelden zijn volume shampoo, versterkende shampoo en shampoo voor fijn en dun haar. Een proteïne product kan zowel soja-, zijde-, haver- of tarweproteïnen bevatten.
In principe zijn vocht en proteïne dus een soort van jing en jang in jouw haar. Met de juiste balans in zowel vocht als proteïne is jouw haar op zijn mooiste. Ga je jouw haar veel verzorgen en hydrateren dan heb je vaak weinig volume. Ga je vervolgens meer volume in je haar aanbrengen dan wordt je haar droger en gaat het minder glanzen.

Als jouw haar gekleurd is let er dan vooral op dat er geen sulfaat in jouw shampoo zit. Sulfaat trekt de kleur uit jouw haar. Vraag jouw kapper om het beste advies.

Related Posts