Home Gezondheid Werking edelstenen

Werking edelstenen

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Edelstenen hebben een krachtige werking op je chakra’s en kunnen je op vele manieren bewust en onbewust helpen. Elke edelsteen heeft zijn eigen kenmerken. Edelstenen werken op basis van trillingen en kunnen hiermee jouw chakra’s in balans brengen. Ze kunnen je geen geluk, liefde of geld brengen. Maar ze kunnen je vibraties versterken en ervoor zorgen dat je nieuwe kansen ziet en je hart opent. Ook kun je spiritueel ontwaken met behulp van edelstenen.

De geschiedenis van edelstenen

Rond het 3e millennium voor Christus, maakten de magische eigenschappen van edelstenen deel uit van het dagelijks leven. Mensen waren toen veel meer bewust van de krachten van kristallen. Astronomie en astrologie werden beschouwd als één kennis waarin de kennis van edelstenen een belangrijk onderdeel vormde.

Werking edelstenen

Edelstenen worden gedragen om energie in balans te brengen. Wanneer we een edelsteen dragen brengt het een verandering aan de trillingen of energieën om ons heen. De verandering van deze energie werkt op onze chakra’s en in ons aura, waardoor het een impact heeft op ons lichaam en geest. Na ongeveer 30 tot 40 dagen kun je de impact merken van het dragen van een edelsteen.

Niet alle edelstenen zijn voor iedereen geschikt. Het is belangrijk dat je iets voelt bij een edelsteen, voel je niets dan zal de betreffende edelsteen ook weinig voor je doen. 

Wat kunnen edelstenen voor je doen?

Edelstenen kunnen je versterken, je energie openen en je eigen vibraties verhogen. Hierdoor kun je een verbeterde versie van jezelf worden. Ze helpen je om je potentieel te bereiken en zorgen ervoor dat er meer energie naar je doelen wordt gestuurd.

Edelstenen helpen je ook om meer in contact te staan met jezelf door naar binnen te kijken. Hierdoor kom je dichter jezelf en is het makkelijker om lief te hebben en liefde te ontvangen. Edelstenen activeren en verbinden je opnieuw met dat deel van je eigen energie dat je in beweging houdt naar waar je wilt zijn.

Edelstenen dragen

Het beste kun je edelstenen zo dicht mogelijk bij je huid dragen, de edelstenen hebben op deze manier het meeste effect. Je kunt een sieraad van een edelsteen laten maken, maar er zijn ook mooie sieraden van edelstenen te koop. Denk aan oorbellen, kettingen, ringen en armbanden van edelstenen. Mostert Juweliers heeft een hele mooie collectie armbanden met edelstenen.

Welke edelsteen past bij jou?

Er zijn veel verschillende edelstenen en ze hebben allemaal een andere straling. Door de jaren heen hebben verschillende edelstenen een andere uitwerking. Iedereen heeft een eigen manier om edelstenen te ervaren. Voor elke specifieke intentie, situatie of zelfs periode van je leven kun je edelstenen vinden die voor jou werken.

Bij het kiezen van de juiste edelsteen of een sieraad met een edelsteen is het belangrijk om vooral op je intuïtie te vertrouwen. Kies wat je het meest aanspreekt en kijk daarna pas wat de betekenis is van de kleur en edelsteeneigenschappen.

Wat zegt de kleur?

Er zijn meer dan 300 verschillende edelstenen die allemaal andere eigenschappen hebben. Over het algemeen komen de eigenschappen per kleur redelijk met elkaar overeen. We adviseren je wel om na de aankoop van een steen te kijken waar de steen exact voor staat.

Witte edelstenen

Witte edelstenen symboliseren zuiverheid en balans. Ze zijn harmoniserend, rustgevend en brengen balans. Geassocieerd met licht, frisheid en onschuld. Gebruik ze voor minder stress en het kalmeren van je overactieve geest en emoties. Werkt met name op het kruin chakra. Voorbeelden: howliet, parel.

Heldere edelstenen

Kleurloze heldere edelstenen symboliseren eenheid en duidelijkheid. Ze reinigen je energie en bevorderen helderheid en een nieuw begin. Gebruik ze om de trillingen te versterken in alle chakra’s. Voorbeelden: Bergkristal, Rutielkwarts, Seleniet, Diamant.

Zwarte edelstenen

Zwarte edelstenen symboliseren kracht en mysterie. Ze vertegenwoordigen autoriteit en vertrouwen en worden geassocieerd met elegantie en verfijning. Ze absorberen negatieve energieën en zijn gerelateerd aan alles wat geheimzinnig en verborgen is. Zwarte edelstenen helpen je energie te aarden en beschermen je tegen negatieve trillingen. Ze verhogen vertrouwen en kracht. Gebruik ze voor bescherming, stabilisatie en aarding. Ze werken met name op het root chakra. Voorbeelden: Onyx, Black Obsidian, Jet, Shungite.

Bruine edelstenen

Bruine aardse edelstenen beschermen je en zorgen ervoor dat je beter geaard bent. Ze geven je meer rust. Op deze manier kun je energie stabiliseren en stimuleren om op een nuchtere manier met vertrouwen te handelen. De steen helpt om je angsten te overwinnen en praktisch te zijn. Je kunt ze gebruiken om je zelfvertrouwen te vergroten. Ze doen het geweldig als talismannen. Chakra: basis. Voorbeelden: Tijgeroog, Rookkwarts, Agaat, Jaspis.

Rode edelstenen

Rode edelstenen symboliseren kracht en passie. Rood is de kleur van bloed, vuur en leiderschap. Ze stimuleren actie en geven moed. Deze stenen zullen je helpen passie en seksualiteit uit te drukken. Gebruik ze om je uithoudingsvermogen te ondersteunen, je energie te versterken en te aarden. Rode edelstenen werken met name op het root chakra. Voorbeelden: granaat, robijn, vuuragaat, rode jaspis.

Roze edelstenen

Roze edelstenen worden geassocieerd met liefde en hoop. Ze vertegenwoordigen onvoorwaardelijke liefde, vriendelijkheid en vergeving. Ze geven een rustgevend effect. Van roze edelstenen wordt aangenomen dat ze liefde aantrekken en meningsverschillen oplossen. Ze activeren de energie van vernieuwing en hoop. Ze ondersteunen lichamelijk herstel en regeneratie. Gebruik ze om je hart te openen, en jezelf beter te accepteren. Ze verhogen de vibraties van je hartchakra. Voorbeelden: roze opaal, rozenkwarts, mangano calciet, rhodochrosiet.

Gele en oranje edelstenen

Gele en oranje edelstenen worden geassocieerd met vreugde, energie en de kleur van zonneschijn. Ze geven je energie, brengen je vreugde en optimisme, en stimuleren zelfexpressie en creativiteit. Gebruik ze om je te manifesteren, je energieniveau en optimisme te stimuleren. Werkt op Solar Plexus en Sacraal chakra. Voorbeelden: Citrien, Vuuropaal, Carneool, Zonnesteen.

Groene edelstenen

Groene edelstenen symboliseren balans en genezing. Ze brengen een gevoel van welzijn en frisheid en stimuleren creativiteit, groei en transformatie. Ze zorgen voor het aantrekken van geluk, overvloed en welvaart. Je kunt ze gebruiken om genezing te versnellen. Ze zorgen ervoor dat je positiever denkt en voor een jeugdige uitstraling. Groene edelstenen werken met name op het hart chakra. Voorbeelden: Smaragd, Peridoot, Malachiet, Aventurijn, Jade, Moldaviet.

Donkerblauwe edelstenen

Donkerblauwe edelstenen worden geassocieerd met kennis, mentale helderheid, diepte en stabiliteit. Ze roepen een gevoel van vertrouwen en loyaliteit op. Een donkerblauwe edelsteen vergemakkelijkt zelfexpressie en communicatie. Daarnaast helpt het dingen in perspectief te zien. Gebruik ze als je studeert of veel na moet denken. Ze werken met name op je keel chakra. Voorbeelden: Lapis Lazuli, Sodaliet, Azuriet, Saffier, Tanzaniet, Hauyne.

Licht blauwe of turquoise edelstenen

Blauwe en turquoise edelstenen symboliseren harmonie en vrede. Ze worden geassocieerd met idealistische waarden en inspiratie. Ze brengen een gevoel van rust en harmonie en zorgen ervoor dat je geest en emoties in evenwicht zijn. Helpen om je waarden te communiceren en vanuit je hart te spreken. Je gebruikt ze om op te laden in tijden van mentale stress en vermoeidheid. Goed voor het keel chakra. Voorbeelden: Larimar, Turkoois, Aquamarijn, Amazoniet, Topaas.

Paarse edelstenen

Paarse edelstenen symboliseren spiritualiteit en wijsheid. Ze worden geassocieerd met royalty, adel en verfijning. Ze vergemakkelijken meditatie en stimuleren spiritueel ontwaken. Ze kunnen je helpen bij het overwinnen van een angst of verslaving. Vermoedelijk om slaap en migraine te verbeteren. Gebruik ze om je derde oog chakra wakker te maken hierdoor ontstaat een poort naar je intuïtie en innerlijke visie. Voorbeelden: Amethyst, Charoite.

Related Posts