Sinds de bevalling van mijn jongste dochtertje, zo’n 7 maanden geleden, ben ik bijna elke dag op de weegschaal gaan staan. Die zwangerschapskilo’s wilde ik er natuurlijk zo snel mogelijk af hebben. Elke ochtend, en dan zelfs het liefst voor mijn kopje koffie en nadat ik naar de wc was geweest, stond ik op de weegschaal. Woog ik minder dan de dag daarvoor, dan was ik blij, woog ik meer dan niet. En dan moest ik van mezelf die dag ook een beetje strenger zijn.

Door mij elke dag te wegen was ik heel erg bezig met mijn gewicht en al bezig met eten voordat ik überhaupt honger had. Ik probeerde verschillende diëten, zoals het proslank eiwit dieet waar ik flink van afviel. Daarnaast probeerde ik ook door middel van een ultratone behandeling wat van mijn buikvet te verliezen en wat meer taille te krijgen door middel van een waist trainer. Mijn gewicht was echt een bepalende factor van de dag en eerlijk gezegd soms zelfs van mijn humeur.

Toen ik na de feestdagen bijna niet op de weegschaal durfde te gaan staan leek het zo te zijn dat mijn weegschaal het met me te doen had en weigerde dienst. Hij deed helemaal niets meer. En in plaats van nieuwe batterijen te kopen, bedacht ik dat ik best wel een pauze mocht hebben van mezelf. Gewoon er even lekker helemaal niet mee bezig zijn. Dus terwijl iedereen vol goede voornemens aan het nieuwe jaar begon, had ik op dat moment alleen het voornemen juist even niet bezig te zijn met gezond eten, sporten en vooral mijn gewicht.

Ik moet zeggen dat ik het heel erg fijn vond. Ik was veel minder met eten bezig waardoor ik soms zelfs minder at. Door niet op de weegschaal te staan leek mijn gewicht ook veel minder belangrijk. Uiteindelijk merkte ik dat ik dingen die ik normaal liet staan gewoon weer ging eten, zoals een lekkere appeltaart met slagroom na bij een dinertje in de stad. Ik kwam er achter dat ze hele lekkere chips verkochten bij Marqt en omdat mijn man intensief sportte en veel at, at ik gewoon lekker mee.

Ik ging uiteindelijk niet alleen meer eten, maar ook veel minder gezond. De sportschool sloeg ik ook meteen wat vaker over. Want ja, waarom zou je sporten als je daar helemaal geen zin in hebt. Stiekem zag ik mijn buik wel weer wat dikker worden. Ik had me voorgenomen om een maand niet op de weegschaal te gaan staan maar uiteindelijk werd dit nog een weekje langer.

Ik had net nieuwe batterijen gekocht toen mij man ineens riep; “De weegschaal doet het weer”. Toen ik er de volgende ochtend op ging staan woog ik 2 kilo meer dan mijn laatste weegmoment voor de kerst. Als je weet dat een gemiddeld mens met de feestdagen makkelijk zo’n 2 kilo aankomt zou het best hetzelfde gewicht kunnen zijn als wanneer mijn weegschaal het op die bewuste dag wel had gedaan. Toch baal ik er wel een beetje van, ik weet hoeveel moeite het kost om het er weer af te krijgen. Het voelt wel echt alsof ik een “weegschaal” vakantie heb gehad en dat vond ik echt even heel erg fijn. Nu weer flink aan de bak. Sportschool “here I come”.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email
Over de auteur
Profielfoto van H. van Mackelenbergh
ONLINE BEAUTY ADVISEUR

Zie mij als een online vriendin die jou graag helpt om er nog beter uit te zien. Als beauty expert voorzie ik jou van tips en nieuwtjes en sta ik vooraan in de rij om nieuwe dingen uit te proberen. Altijd onafhankelijk en eerlijk.