Tips voor een mooie teint
ke up tips
Rondom de ogen
Gebruik geen matterende foundation rond de ogen wanneer je last hebt van lijntjes en/of rimpeltjes. Lijntjes en rimpeltjes worden dan namelijk geaccentueerd. Ook een concealer kan deze rimpels accentueren. Heb je teveel foundation rondom de ogen gebruikt dan kun je hierover een oogcrème gebruiken. De oogcrème klop je dan zachtjes in op de huid rondom de ogen.

Teveel foundation
Wanneer je teveel foundation hebt aangebracht kun je dit verminderen door met een vochtige make-up spons het gezicht te deppen.

Natuurlijke uitstraling
Je kunt in plaats van een foundation ook een getinte dagcrème gebruiken. Dit bespaart je tijd en geeft je een natuurlijke uitstraling. Kies een tint die gelijk is aan je eigen huidskleur of een tint lichter.

Aanbrengen blusher
Blusher dien je te gebruiken van buiten naar binnen, wil je jouw jukbeenderen laten opvallen en je gezicht iets slanker doen lijken? Zuig dan op je wangen en volg met de poederkwast deze lijn.

Lipstick als blusher
Is je blusher op? Een blusher is te vervangen door een lipstick in de juiste kleur, deze kun met je vingers vervagen voor een natuurlijk effect.

Licht
Zorg voor voldoende (dag)licht als je de foundation aanbrengt. Zo zie je er perfect uit in elke mogelijke omgeving.

Donkere huid
Een foundation voor een donkere huid moet een gele ondertoon hebben, licht dekkend en vetvrij zijn. Een donkere huid is vaak vetter dan een blanke huid.

Goede kleur concealer
Vermijdt camouflagestiften en concealers met roze of oranje ondertonen. Deze zullen de huid eerder zullen accentueren als camoufleren.

Camoufleer nooit tot aan de wimpers
Als je de concealer tot onder de wimpers aanbrengt lijken je ogen kleiner. Het beste is om van beneden naar boven te werken en de concealer net onder de ogen te vervagen.

Shoppen
Als een foundation gaat kopen zorg dan dat je geen make-up draagt. De foundation kun je het beste testen op je gezicht zelf. Neem een spiegeltje mee zodat je buiten kunt kijken hoe de foundation er in daglicht uitziet.

Rode vlekken
Heb je veel rode vlekken in je gezicht en wil je deze camoufleren? Gebruik dan een groene camouflagestift. Groen heft de roodheid op.Let er wel op dat je niet teveel opbrengt en gebruik de camouflage onder je foundation.

Onderkin
Door een wat donkerdere poeder langs de kaaklijn te halen lijkt je onderkin kleiner. Let er wel op dat je dit niet overdrijft anders accentueer je juist de onderkin.

Vergelijk de beste make up voor je gezicht
Lees tips voor je nagels
Lees hier hoe jij je perfect op kan maken
Kijk hier hoe lang make up houdbaar is

Word gratis member van Choosebeauty en schrijf je in voor de nieuwsbrief
 
We hebben 4 gasten online