Tips Nagelverzorging

Voedingspatroon
Wanneer je nagels snel breken is het verstandig je voedingspatroon aan te passen. Zorg voor voldoende calcium, ijzer en zink, dit is aanwezig in rauwe groenten, vers fruit en zuivel.

Nooit nagelriemen knippen

Nagelriemen moet je nooit afknippen, deze beschermen je nagels tegen bacteriën, beter is het om de nagelriemen tijdens of na het douchen voorzichtig terug te duwen en te behandelen met een speciale crème voor nagelriemen.

Verkleurde nagels

Verkleurde nagels zijn te verhelpen met gebitsreinigingstabletten. Door deze op te lossen in water en de nagels vervolgens met een nagelborstel te boenen krijgen ze hun oorspronkelijke kleur terug.

Geen grip
Heb je met een nagelschaartje of pincet bijna geen grip meer dan kun je ze weer scherp maken met een stukje schuurpapier.

Niet na het douchen
Wanneer je de nagels gaat polijsten of vijlen dan is het beter om dit niet direct na het douchen te doen, de huid rondom de nagels is dan zacht en kan gemakkelijk beschadigen.

Ronding nagelschaartje

Nagelschaartjes hebben niet voor niets een ronding, deze is speciaal voor de teennagels en dient tegen de ronding in gebruikt te worden om ingegroeide teennagels te voorkomen.

Vieze randjes
Ga je iets doen waarbij je van tevoren al weet dat je vieze randjes onder je nagels krijgt, trek dan je nagels over een stuk zeep. Hierdoor kan de vuiligheid niet meer onder je nagels komen en de zeep is makkelijk te verwijderen doordat deze oplost in water.

Vergelijk de beste producten om je nagels te verzorgen
Lees tips om je nagels te lakken
Lees meer over het verzorgen van je handen
Word member van Choosebeauty en schrijf je meteen in voor de nieuwsbrief
 
We hebben 4 gasten online