Home Make up Beste contour en highlight

Beste contour en highlight

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Op zoek naar de beste contour en highlight kit? Met een contour kit kun je jouw gezicht mooi shapen. Hierdoor kun je mooie delen van je gezicht accentueren en je gezicht een iets andere vorm geven. Door verschillende delen van je gezicht te definiëren kun je de natuurlijke kenmerken van het gezicht accentueren en optimaliseren. Door het gebruik van een contour kit kun je de vorm van je gezicht veranderen door schaduw en licht te creëren, waardoor je gezicht slanker, meer gedefinieerd en symmetrischer lijkt.

Een contour en highlight kit bestaat uit verschillende kleuren en tinten om te gebruiken op verschillende delen van je gezicht. Een donkere kleur wordt gebruikt om schaduw te creëren en het gezicht smaller te laten lijken, terwijl een lichtere kleur wordt gebruikt om highlights aan te brengen en juist de nadruk te leggen op bepaalde delen van je gezicht, zoals de jukbeenderen en de neusbrug.

Wanneer je op zoek bent naar de beste contour kit moet je vooral letten op de pigmentatie. Een goede contour kit kenmerkt zich door een fijn poeder dat zich makkelijk laat verdelen. Hij fijner het poeder, des te natuurlijker het resultaat is omdat deze zich makkelijker laat blenden met je make up.

De beste contour en highlight kits

ANASTASIA BEVERLY HILLS – contour kit contouring

Anastasia contourkitDoor vele visagisten geprezen als de beste contour kit. Deze contourkit is ook verkrijgbaar voor de donkere huid. Het poeder is erg fijn waardoor je het heel mooi en egaal aan kunt brengen en er lang mee doet. De kleuren combineren perfect en de kit is erg veelzijdig. Zo kun je hem gebruiken voor contouren, highlighten, camoufleren en zelfs als oogschaduw misstaat het product zeker niet.

€ 56

Koop nu


MAC – Studio fix contour kit

MAC Studio Fix Sculpt and Shape Contour PaletteDe contouring kit van Mac bevat 3 highlighters die een mooie glans geven en 3 matte contour kleuren. Dit palette geeft je een natuurlijke en stralende uitstraling. Het poeder blend makkelijk met je foundation. Verkrijgbaar voor de lichte en donkere huid.

€ 49

Koop nu


SLEEK – Face form contouring

sleek Face Form ContouringDeze contourkit heeft een highlighter, blush en contour in één verpakking. Voor deze prijs is het een ontzettend fijne kit die zeer compleet is. Een ideale starter als je wilt beginnen met contouren. De verpakking is niet te groot en dat maakt deze contour kit ideaal voor onderweg.De lichte kleur is erg mooi voor blondines. Beste contour kit voor een zacht prijsje.

€ 14

Koop nu


NYX – Highlight & Contour kit

NYX Highlight & Contour Pro PaletteDit contour en highlight palette bestaat uit maar liefst acht verschillende kleuren om het gezicht de mooiste vorm te geven. Met het NYX Professional Makeup Highlight & Contour Pro Palette benadruk je jouw favoriete gelaatstrekken. Gebruik het palet om bepaalde delen op te lichten en naar voren te laten komen en andere delen van het gezicht wat minder naar voren te brengen.

€ 23

Koop nu


REVOLUTION BEAUTY – Fast Base Contour Stick

Revolution Beauty Fast Base Contour StickDe Fast Base Contour Stick is een eenvoudige en effectieve manier om te contouren. Perfect voor glamour onderweg, de dubbele contour- en highlight-stick werkt om het gezicht zichtbaar te liften, te definiëren en vorm te geven. De crèmekleurige contoursticks zijn licht en mengbaar en laten de kleur glijden, waarna ze moeiteloos in de huid worden geborsteld voor een airbrush-afwerking.

€ 9

Koop nu


 

Contouring

Met een contouring breng je een schaduw aan.  Door deze schaduw lijkt het verder weg en maak je iets optisch kleiner. Met contouring kun je jouw jukbeenderen beter uit laten komen, je kaaklijn strakker maken, je voorhoofd minder groot laten lijken en jouw neus smaller. De beste kleur van een contour is 3 tinten donkerder dan jouw eigen foundation.

Highlighting

Met een highlight breng je de delen waarop je het aanbrengt naar voren. Met een highlight kun je jouw ogen helderder maken, je jukbeenderen eruit laten springen en je bovenlip accentueren. Door een highlighter in het midden van het gezicht aan te brengen lijkt je gezicht smaller en vang je op een mooie manier het licht.

Een brede neus smaller laten lijken

  1. Breng de contour aan met een kwast aan beide kanten van de neus in een rechte lijn omlaag. Je start bij het begin van jouw wenkbrauwen en eindigt bij het puntje van jouw neus.
  2. Breng de highlighter aan op het midden van je neus. Doe dit heel subtiel en zorg dat de randen goed vervaagd zijn
  3. Blend alles goed in elkaar zodat het er natuurlijk uitziet

Ogen meer naar voren brengen

  1. Breng een highlighter aan over het gehele ooglid. Van het ooglid tot aan de wenkbrauw.
  2. Breng hierover heen een lichte kleur oogschaduw op het onderste ooglid.
  3. Breng een donkerdere kleur oogschaduw of contour aan in de plooi van de oogleden.
  4. Fixeer de kleuren met een transparante poeder zodat ze niet gaan uitlopen in de plooi.
  5. Breng een eyeliner aan op het bovenste ooglid.

Related Posts