Home Make up Beste nagellak

Beste nagellak

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Op zoek naar de beste nagellak? Nagellak maakt je nagels binnen een korte tijd mooier. Maar wanneer de nagellak snel gaat chippen, is het gedaan met de schoonheid van jouw nagels. Wij hebben een overzicht gemaakt met de beste nagellak. Deze nagellakken blijven langer zitten en zijn makkelijk aan te brengen.

Beste nagellak

CND – VINYLUX

cnd vinylux nagellakDeze nagellak is van het professionele merk CND dat vooral te koop is bij nagelstylisten. Deze nagellak is snel droog, heeft 2 laagjes nodig voor een perfect resultaat en blijft erg lang zitten. De kleuren komen overeen met de gelnagellak van CND waardoor je dezelfde kleur die je op je vinger hebt ook op je teennagels (of andersom) kunt nemen. Favoriet is de kleur ‘Wildfire’ naar onze mening de mooiste kleur rood op de markt.

€ 15

Koop nu


CHANEL – LE VERNIS

Chanel le vernis nagellakDe nagellak van Chanel blinkt uit in super mooie kleuren die jouw nagels per direct een chique upgrade geven. Het kwastje glijdt moeiteloos over de nagel en de nagellak brengt heel makkelijk aan. De glans van de nagellak is heel erg mooi. De nagellak blijft lang zitten, so’n 6 dagen en chipt niet zo snel. Met de topcoat van Chanel geniet je nog langer van je kleur. Afhankelijk van de kleur zijn 1 tot 2 laagjes voldoende.

€ 32

Koop nu


OPI – THE CLASSICS TRANSPARANT NAGELLAK

OPI bubblebath nagellakAls jij voor een naturel look gaat en op zoek bent naar een nagellak die mooie nude en transparant is, dan is de kleur Bubble Bath de beste nagellak voor jou. De nagellak is transparant en je kunt naar wens 1 of 2 laagjes opbrengen. De nagellak bevat geen DBP, tolueen of formaldehyde. Met de kwast breng je de nagellak makkelijk aan, de nagellak blijft lang zitten, zelfs zonder topcoat en heeft een mooie glans. Door de grote verpakking doe je extra lang met deze nagellak.

€ 18

Koop nu


DIOR – VERNIS NAGELLAK

dior nagellakMet de nagellak van Dior geef je jouw nagels een glanzende gel lac look. De nagellak blijft een paar dagen mooi zitten. Dior heeft prachtige kleuren die zo van de catwalk afkomen. De nagellak is verrijkt met silicium, dit versterkt het nageloppervlak en zorgt voor een langdurig resultaat. 

€ 34

Koop nu


MANICURIST – GREEN NAGELLAK

Manicurist green nagellakDe Manicurist Green nagellak is lief voor je nagels én voor het milieu. Deze nagellak bestaat grotendeels uit natuurlijke ingrediënten. De nagellak is veganistisch en niet getest op dieren.

€ 14

Koop nu


Tips voor het aanbrengen van nagellak

Verdun uitgedroogde nagellak nooit met een nagellakremover. De kwaliteit van de nagellak is dan niet goed genoeg voor een mooi resultaat, je kunt de nagellak beter weggooien.

Schudt nooit je nagellak voordat je deze gaat opbrengen, hierdoor kunnen luchtbelletjes ontstaan en deze komen de structuur van de nagellak niet ten goede. Is het nodig doordat dat de vloeistof niet in elkaar overloopt, beweeg de flacon dan langzaam heen en weer.

Heb je last van ribbels in je nagels, vermijdt dan sterk glanzende nagellak omdat deze de ribbels accentueren. Wil je toch een sterk glanzende nagellak gebruiken, breng dan een een basecoat aan die de ribbels opvult.

Nagellak blijft langer goed wanneer je voor het dichtdraaien van het flesje de huls goed reinigt. Doordat het potje goed afgesloten is, kan er geen lucht bij en blijft de nagellak langer houdbaar.

Om te voorkomen dat je nagels verstikken is het beter om ten minste 4 dagen per maand geen nagellak te gebruiken. Je nagels kunnen dan even tot rust komen.

De nagellak wordt sneller droog als je de nagels onderdompelt in ijskoud water. Doe dit niet direct na het aanbrengen van de nagellak maar wacht enkele minuten.

Hoe kun je nagels het beste lakken?

Stap 1. Schoonmaken met nagellakremover
Ook al heb je geen nagellak gebruikt, het is toch goed om de nagels alvast te reinigen voordat je deze gaat verzorgen om een schone ondergrond te krijgen. Gebruik altijd een nagellakremover zonder aceton om te voorkomen dat je nagels uitdrogen.Doe de nagellakremover op een wattenschijfje en druk deze op je nagel, daarna veeg je de nagels vanaf de nagelriem naar het uiteinde schoon.

Stap 2. Vijlen
Bedenk van te voren goed of je een ronde of een rechte vorm in je nagels wilt. Vijlen doe je altijd een kant op en niet op en neer. Met een kartonnen nagelvijl kan je wel heen en weer vijlen zonder de nagels te beschadigen. Gebruik een grove vijl om de nagels korter te maken en een fijne vijl voor een mooie gladde afwerking.

Stap 3. Nagelriemen
Om de nagelriemen te verzorgen moet je deze eerst in een bakje met sop houden zodat ze zacht worden. Als je net onder de douche vandaan komt is dat ook prima. Door een lekkere olie aan het water toe te voegen is dit een heerlijke verwennerij. Meteen een goed moment om de onderkant van de nagels schoon te maken, dit doe je bij voorkeur met een wattenschijfje, scherpe materialen kunnen de nagel beschadigen. Daarna duw je de nagelriemen naar achteren met een wattenschijfje of bokkenpootje. Wanneer dit niet zo makkelijk gaat, ga dan niets forceren, je nagelriemen beschermen je tegen bacteriën. Gebruik in dit geval een speciale cuticle remover, deze helpt de nagelriemen los te maken. Hiervoor kun je de achterkant van een bokkenpoot gebruiken.

Stap 4. Massage
Wanneer je weinig tijd hebt is dit een stap die je over kan slaan. Het masseren van de handen en nagels is verzorgend maar ook nog eens ontspannend. Breng een kleine hoeveelheid handcrème of olie aan op de handen. Masseer de nagels maar vooral de nagelriemen goed in. Door een vinger vast te pakken met de andere hand en de huid naar links en rechts te bewegen van het begin naar het eind van de vinger zorg je ervoor dat de crème of olie optimaal in kan trekken, maar je handen ook nog eens heerlijk ontspannen aanvoelen. Omdat in de handen, net als in de voeten veel zenuwuiteinden zitten is een massage hier zeer effectief.

Stap 5. Het aanbrengen van nagellak.
Om te voorkomen dat de nagels wat vettig zijn geworden wrijf je een watje met een beetje nagellakremover over de nagel. Heb je last van groeven in de nagels gebruik dan een basecoat om de structuur van de nagel te egaliseren. Een basecoat kun je ook gebruiken om te voorkomen dat je nagels verkleuren door het gebruik van gekleurde nagellak. Het kwastje van de nagellak zet je net iets boven de nagelriemen op de nagel, ga naar de nagelriem toe en strijk het naar het uiteinde, begin aan een kant en werk naar de ander kant toe. Voor het mooiste resultaat lak je je nagels in 3 x: 1x in het midden, 1x links en 1x rechts. Hoe minder vaak je lakt, hoe mooier het resultaat.

Related Posts