Door blootstelling aan zonlicht kan in sommige gevallen een allergische reactie optreden. We noemen dit een zonneallergie. Er verschijnen kleine bultjes of vochtblaasjes, de huid kleurt rood en de uitslag veroorzaak vaak jeuk. Zonneallergie komt vooral voor op die delen van het lichaam die het snelst met zonlicht in aanraking komen zoals de armen en het gezicht.

Ontstaan zonnallergie
Zonneallergie ontstaat door gevoeligheid voor UV straling in zonlicht. Bij gebruikt van bepaalde medicijnen kan de allergie verergeren), maar ook bepaalde cosmetische producten kunnen de klachten doen verergeren.

Zonnneallergie voorkomen
De beste manier om een zonneallergie helemaal te voorkomen is helemaal niet in de zon komen. Maar dit is voor de meeste mensen niet mogelijk of onacceptabel. Het is belangrijk om je huid, zeker een lichte gevoelige huid, goed te beschermen. Laat de huid langzaam aan het zonlicht wennen en gebruik een product met een hoge beschermingsfactor.

Middel tegen zonneallergie
Als je toch last hebt van een zonneallergie zijn er gelukkig producten verkrijgbaar die de huid verzachten en verkoelen.

Bron : Biodermal Huidacademie

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email