Home Gezichtsverzorging De beste pigmentvlekken crème

De beste pigmentvlekken crème

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Ben je op zoek naar de beste pigmentvlekken crème? Er zijn verschillende producten verkrijgbaar tegen pigmentvlekken. Een crème tegen pigmentvlekken wordt vaak gebruikt om de verschijning van ongewenste donkere vlekken op de huid te verminderen. Deze vlekken, ook wel bekend als hyperpigmentatie, ontstaan door een overproductie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van onze huid.

Pigmentvlekken worden ook wel ouderdomsvlekken, levervlekken of zwangerschapsvlekken genoemd. Deze donkere plekjes ontstaan met name doordat de huid te veel wordt blootgesteld aan de zon. Vooral ouderen en zwangere vrouwen hebben te maken met dit vervelende ongemak. Hoe ouder je bent, des te meer zon je huid heeft gehad en hoe meer kans je hebt op pigmentvlekken. Voor zwangere vrouwen bestaat door hormonale schommelingen het gevaar van een zwangerschapsmasker.

Beste pigmentvlekken crème

Novexpert – Booster Serum Green Tea Polyphenols

novexpert booster serumDeze 100% natuurlijke hydraterende, verhelderende en krachtige antioxidant booster gaat de strijd aan tegen pigmentvlekken.  Je krijgt onmiddellijk een stralende en gezonde glow op je huid. Dit Booster serum is ideaal wanneer je oudersdomsvlekken, zonbeschadigingen, huidbeschadigingen door acne of huidverkleuringen als gevolg van van hormonen en stress hebt. Biedt ook bescherming tegen blue light en tegen de eerste vrije radicalen die huidveroudering veroorzaken. 

€ 60

Koop nu


La Roche-Posay – Pigmentclar UV dagcrème

la roche posay pigmentclar uv cremeLa Roche-Posay Pigmentclar UV SPF30 is een pigmentvlekken crème met een dubbele werking, het verminderd pigmentvlekken maar voorkomt ook dat er nieuwe pigmentvlekken ontstaan. Daarnaast egaliseert het de huid en beschermt de huid tegen UVA-straling en luchtvervuiling. Laat zich makkelijk over het gezicht verdelen en trekt goed in de huid.

€ 32

Koop nu


Eucerin – Anti-Pigment Nachtcrème 

eucerin anti pigment nachtcremeEucerin Anti-Pigment Nachtcrème bevat het ingrediënt Thiamidol dat hyperpigmentatie bestrijdt door het verminderen van de melanineproductie. Deze pigmentvlekken crème vermindert pigmentvlekken en zorgt er ook voor dat deze niet opnieuw verschijnen. De nachtcrème bevat daarnaast ook Dexpanthenol, dat bekend om het nachtelijk herstel van de huid en zorgt voor een egale en stralend uitziende huid. De eerste resultaten zijn al na twee weken zichtbaar en deze verbetering houdt aan bij regelmatig gebruik.

€ 37

Koop nu


Drunk Elephant – Bouncy Brightfacial 

pigmentvlekken maskerDit verhelderende leave-on masker geeft je een superkrachtige shot van 10% azelaïnezuur en 1% salicylzuur. Deze werken tot diep in je huid om een onregelmatige teint te verhelderen, hardnekkige vlekjes te vervagen en roodheid te verminderen  en zorgen voor een stralendere, elastischere, egalere huid. Bevat hydraterende plantenoliën en vetzuren voor een gezonde huidbarrière.

€ 68

Koop nu


Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Pigmentvlekken ontstaan vooral op plekken die veel zon hebben gehad, zoals gezicht, hals en handen. Hoe meer je huid wordt blootgesteld aan UV-straling hoe meer pigmentvlekken er kunnen ontstaan. Pigmentvlekken zijn donkere vlekjes op de huid die ontstaan door plaatselijke ophopingen van pigment, ook wel melanine genoemd. Melanine is de biologische bescherming van de huid om zich te wapenen tegen UV-stralen.

Naast blootstelling aan zonlicht spelen ook andere factoren een rol bij het ontstaan van de donkere vlekjes. Zo is de kans op pigmentvlekken groter, wanneer de hormonale activiteit afneemt en de huid veroudert. Dit is ook de reden dat veel zwangere vrouwen pigmentvlekken krijgen. We noemen dit ook wel een zwangerschapsmasker.

Ook huidirritaties, bijvoorbeeld veroorzaakt door verkeerde huidproducten of door medicijngebruik, kunnen het begin zijn van een pigmentvlek.

Pigmentvlekken ontstaan voornamelijk door blootstelling aan de zon. Smeer je dus altijd in met een spf 50. Ook in de lente, herfst en winter is de UV straling van de zon sterker en schadelijker dan je denkt. Het is dus belangrijk om tijdens deze seizoenen je huid net zo goed te beschermen als in de zomer. Beperk daarnaast je bezoeken aan de zonnebank. Volwassenen die vaak onder de zonnebank gaan, hebben een verhoogde kans op pigmentvlekken.

Het is niet verstandig om met sterk geparfumeerde huidproducten, die geen allergeenvrije parfums bevatten, de zon in te gaan. Sommige parfumbestanddelen kunnen namelijk irritatie veroorzaken, waardoor er een grotere kans op pigmentvlekken ontstaat.

Pas ook op na het gebruik van lasers, peelings, microdermabrasie en exfolianten. Doordat deze methoden de eerste laag van je huid verwijderen is deze huid super gevoelig voor pigmentvlekken. Gebruik na een dergelijke behandeling factor 50 om je huid te beschermen.

Ben je zwanger gebruik dan standaard een factor 50 op je gezicht en minimaal factor 30 op je lichaam als het zonnetje schijnt. Het is nu even geen moment om een lekker kleurtje op te doen. Dit is veel te riskant en een zwangerschapsmasker wil je echt voorkomen.

Related Posts