Home Lichaamsverzorging Beste nagelverzorging

Beste nagelverzorging

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Dit artikel gaat over de beste nagelverzorging. Nagels hebben veel te verduren wanneer je gellak, acrylnagels, gelnagels of veel nagellak gebruikt. Als je de kwaliteit van jouw nagels wilt verbeteren moet je even afstand bewaren van deze producten en de tijd nemen om ze goed te verzorgen.

De beste nagelverzorging

TRIND – KERATIN NAIL RESTORER NAGELVERZORGING

Trind nagelverzorgingDe meest broze en beschadigde nagels krijgen een flinke opknapbeurt van deze nagelverzorging op basis van keratine. Het product is makkelijk meerdere keren per dag te gebruiken omdat het goed in de nagels trekt en dus geen vettig laagje achterlaat. Een topper als je nagels zijn beschadigd na acrylnagels of gelnagels.

€ 15

Koop nu


DIOR – NAGELCRÈME ABRICOT NAGELVERZORGING

Christian Dior nagelverzorgingJouw nagels verzorgen in stijl? Dat kan met deze prachtige nagelcrème van Dior. Het doosje misstaat zeker niet op jouw nachtkastje. Deze nagelverzorging breng je bij voorkeur voor het slapen gaan aan op je nagels en nagelriemen. De crème plakt een beetje wat hem minder geschikt maakt voor overdag. Geeft je hele verzorgde nagelriemen en mooi verzorgde nagels. Stimuleert de groei van de nagels en verbeterd de weerstand.

€ 34

Koop nu


KOH – CALCIUM NAIL WHITENER

Koh nail whitenerDit product van KOH verzorgt je nagels door middel van een lakje. Hierdoor zien jouw nagels er direct mooi en verzorgd uit. Het maakt je nagelranden mooi wit en je nagelbed zacht roze. Je kunt kiezen om 1 of 2 laagjes aan te brengen. De lak blijft goed zitten en verkleurd niet. Een ideale verzorging voor tussen de nagellakjes door. Maakt de nagels sterker en verbeterd de kleur van je nagels.

€ 25

Koop nu


Welk type nagel heb jij?

Voordat je jouw nagels gaat verzorgen is het belangrijk om te kijken welk nageltype je hebt. Er zijn 4 verschillende soorten:

 • Droge nagels
 • Broze nagels 
 • Beschadigde nagels
 • Normale nagels

Wat kun je doen om beschadigde nagels te voorkomen?

 • Draag rubberen handschoenen wanneer je veel in contact komt met water, bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken
 • Zorg dat je voedingstoffen tot je neemt met voldoende calcium en magnesium, of neem supplementen die calcium of magnesium bevatten
 • Zorg ervoor dat je het nagelwal goed verzorgt. De nagelwal is het gedeelte waar de nagel wordt opgebouwd en waar de nagel begint met groeien. Zorg dus niet alleen goed voor jouw nagels, maar ook voor het gebied daaromheen.
 • Nagelriemen dien je altijd op een zachte manier terug te duwen zonder ze te beschadigen. Het beste kun je dit doen als je net uit de douche komt omdat de nagelriemen dan zacht zijn. Als jouw nagelriemen droog, gescheurd of beschadigd zijn, verzorg ze dan met een handcrème of producten die specifiek gericht zijn op het verzorgen van de nagelriemen. Laat nooit iemand je nagelriemen knippen. Nagelriemen beschermen jouw nagels tegen bacteriën en het knippen van de nagelriemen kan ontstekingen veroorzaken.
 • Het vijlen van de nagels is erg belangrijk. Wanneer ze niet goed gevijld zijn scheuren nagels veel eerder en raken ze ook eerder beschadigd. Gebruik een zachte nagelvijl voor de perfecte finish. Let op: Ga nooit jouw nagels vijlen als je net onder de douche uitkomt. Doordat de huid zacht is kun je de huid rondom de nagels of nagelriemen makkelijk beschadigen.
 • Heb je ruwe nagels, zorg dan dat je naast het vijlen van de nagels, de nagels ook goed polijst. Op deze manier maak je ze mooi glad.
 • De vorm van de nagels is bij voorkeur een ovale vorm met de hoekjes wat vierkant.
 • Om de lengte van jouw nagels mooi te houden, vijl je ze bij voorkeur tot de lengte waarbij je aan de achterkant zo’n 2 mm nagel ziet.
 • Wanneer je jouw nagels graag lakt, gebruik dan een basecoat onder jouw nagellak om je nagel te beschermen. Hiermee voorkom je ook dat je nagel verkleurd.

Related Posts