Home Gezichtsverzorging De beste gezichtslotion

De beste gezichtslotion

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Wij gingen voor jou op zoek naar de beste gezichtslotion. Na het reinigen van de huid is er bijna niets zo fijn als een watje over je gezicht te halen met een lotion om te kijken of je de huid goed schoon hebt gemaakt. Een goede lotion geeft je een heerlijk fris gevoel en voelt lekker aan op de huid.

Beste gezichtslotion

AHAVA – MINERAL TONING WATER REINIGINGSLOTION

 Ahava gezichtslotionDeze gezichtslotion bevat mineralen uit de dode zee en heeft een verzachtend en kalmerend effect op de huid. De lotion ruikt lekker maar niet te sterk. Verwijderd met gemak make up, geeft een verfrissende effect en laat een fijn gevoel op de huid achter. Droogt de huid niet uit.

€ 21

Koop nu


KIEHL’S – CALENDULA HERBAL EXTRACT ALCOHOL FREE TONIC

Kiehl's calendula tonerDeze tonic is geschikt voor de normale tot vette huid en bevat geen alcohol dus droogt de huid niet uit. Calendula staat bekent om zijn herstellende eigenschappen. Aan te bevelen wanneer je een probleemhuid hebt met bijvoorbeeld acne. Deze toner maakt de huid egaal en haalt de laatste onzuiverheden van je gezicht. Geeft geen trekkerig gevoel aan de huid.

€ 40

Koop nu


Waarvoor gebruik je een gezichtslotion?

Een gezichtslotion gebruik je om het laatste laagje make up of verontreiniging van je gezicht te verwijderen. Dit is als het ware de laatste stap in het reinigen. Voordat je een gezichtslotion gebruikt kun je het beste een reinigingsmelk of facewash gebruiken om je gezicht goed te reinigen. 

Hoe gebruik je een gezichtslotion

Een gezichtslotion breng je aan op een wattenschijfje. Vervolgens ga je met het wattenschijfje over je gezicht om de huid te reinigen. Als je op je gezichtslotion wilt besparen kun je eventueel een wattenschijfje in de lengte doormidden doen. Doordat het watje dunner is neemt het minder lotion op en heb je minder lotion nodig.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een gezichtslotion?

Wanneer je last hebt van een droge huid moet je ervoor zorgen dat er absoluut geen alcohol in de gezichtslotion zit. Alcohol droogt de huid uit. Er zijn gezichtslotions die je een kleine peeling geven door middel van Salicylzuur BHA en Glycolzuur AHA. Lotions die een ‘lichte’ peeling geven maken de huid mooi glad maar mogen absoluut niet rondom de ogen gebruikt worden omdat de huid rondom de ogen daar veel te gevoelig voor is.

Wat is het verschil tussen een toner, clarifying lotion en een astringent?

Toners

Toners zijn er op gericht om de huid van de laatste verontreiniging te ontdoen en om de huid te verzorgen.

Clarifying lotion

Een clarifying lotion is een lotion met een exfoliërende werking en zorgt ervoor dat je gezicht er frisser uitziet doordat het de dode huidcellen wegneemt.

Adstringent

Een adstringent is vaak op alcohol gebaseerd en moet je enkel gebruiken wanneer je last hebt van een vette huid. Alcohol droogt de huid namelijk enorm uit.

Related Posts