Home Gezichtsverzorging Beste reinigingsdoekjes

Beste reinigingsdoekjes

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Speciaal voor jou een overzicht met daarin de beste reinigingsdoekjes. Reinigingsdoekjes zijn ontzettend handig en een snelle manier om je gezicht mee schoon te maken en je make up te verwijderen. Naar onze mening kunnen reinigingsdoekjes nooit de routine vervangen die je huid elke avond nodig heeft. Een reinigingsmelk met daarop volgend een gezichtslotion zijn over het algemeen beter dan reinigingsdoekjes.

Gebruik reinigingsdoekjes alleen als je minder tijd hebt, of op vakantie. Vaak zitten er alcohol en chemische stoffen in reinigingsdoekjes om de doekjes vochtig te houden. Alcohol droogt de huid uit. Is je huid gevoeliger na het gebruik van reinigingsdoekjes, kies er dan voor om een gewone routine te doen met producten die zijn afgestemd op jouw huid.

De beste reinigingsdoekjes

HONEST BEAUTY – MAKE UP REMOVER WIPES

honest beauty wipesDeze reinigingsdoekjes doen alles wat je van reinigingsdoekjes mag verwachten en bovenal maken ze je huid ontzettend goed schoon. De doekjes verwijderen alle make up en ook “niet waterproof” mascara. Je hebt maar één doekje nodig voor je gehele gezicht. Ook geschikt voor de gevoelige huid. Het merk Honest Beauty is lief voor het milieu. 

€ 8

 

 


KORRES – MILK PROTEINS REINIGINGSDOEKJES

korres wipes reinigingsdoekjesDeze reinigingsdoekjes zijn doordrenkt met melkproteïnen, deze voeden en hydrateren de huid.  Aloë en provitamine B5 kalmeren de huid en gaan irritaties tegen. De geur van deze doekjes is heerlijk en de doekjes geven een zacht en schoon gevoel aan de huid. Verwijderd zelfs waterproof mascara en laat geen laagje achter op de huid.

€ 10

Koop nu


THIS WORKS – IN TRANSIT NO TRACES

This works in transit no tracesDeze pads horen misschien niet helemaal in het rijtje van reinigingsdoekjes thuis maar zijn wat ons betreft toch zeker een vermelding waard. Met gemiddeld 2 pads reinig jij jouw gezicht snel en doeltreffend. De pads drogen de huid niet uit maar maken de huid wel schoon en lekker zacht. De pads ruiken heerlijk en zijn ook geschikt voor de gevoelige huid.

€ 21

Koop nu


Hoe gebruik je reinigingsdoekjes?

Reinigingsdoekjes zijn erop gericht snel en gemakkelijk jouw gezicht te reinigen. Reinigingsdoekjes kunnen nooit hetzelfde effect bereiken als de traditionele reiniging waarbij je gebruik maakt van een facewash of reinigingsmelk en daarna een gezichtslotion gebruikt. Gebruik als het kan na het gebruik van een reinigingsdoekje alsnog een gezichtslotion om ervoor te zorgen dat je gezicht goed schoon is.

Wanneer gebruik je reinigingsdoekjes?

We adviseren om enkel reinigingsdoekjes te gebruiken als het op dat moment handig is. Om reinigingsdoekjes vochtig te houden wordt vaak gebruik gemaakt van alcohol. Alcohol droogt de huid erg uit. Reinigingsdoekjes zijn dan ook minder geschikt voor de droge en/of gevoelige huid.

Overige tips

Het kan voorkomen dat de doekjes na verloop van tijd minder vochtig zijn. Om de reinigingsdoekjes vochtig te houden kan het helpen om het pakje andersom te bewaren. Het vocht gaat dan richting de opening in plaats van naar de doekjes die je pas op het einde gaat gebruiken.

Related Posts