Home Make up De beste make up kwasten

De beste make up kwasten

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Alles begint met goed gereedschap en voor een mooie make up zijn goede kwasten van levensbelang. Vandaar een overzicht met de beste make up kwasten.

Beste make up kwasten

MAC – 168S LARGE ANGLED CONTOUR PENSEEL

Mac contouring kwastDeze contourkwast van Mac is een topper voor het precies aanbrengen van jouw contouring. Door de schuin aflopende kwast kun je jouw jukbeenderen perfect accentueren. De kwast is goed schoon te maken en gemaakt van mooie materialen, zoals een echt houten handvat.

€ 35

Koop nu


ZOEVA – 142 CONCEALER BUFFER PENSEEL

Zoeva concealer penceelEen kwastje voor je concealer? Niet iedereen gebruikt dit maar dit is zo’n aanrader. Het aanbrengen en blenden van concealer gaat zoveel beter met deze concealer kwast van ZOEVA. De zachte diervriendelijke, lees vegan, taklonharen zijn super zacht voor de tere huid rondom de ogen. Ook heel fijn om concealer mooi en natuurlijk aan te brengen op andere delen van het gezicht.

€ 11

Koop nu


MORPHE – M439 PREMIUM BUFFING PENSEEL

Morphe foundation kwastDeze kwast van Morphe is een goede aankoop als je houdt van een flawless skin. Hij is perfect om je foundation mee aan te brengen en te blenden. Hij neemt de foundation niet op en je zult merken dat je maar een klein beetje foundation nodig hebt. Deze foundationkwast is gemaakt van synthetisch haar.

€ 20

Koop nu


DIOR – BLUSH BRUSH

Dior blush brushDeze kwast van Dior is perfect voor het aanbrengen van poeder en crème blush. Het penseel is zacht en soepel en volgt perfect de jukbeenderen en de holte van de wangen. Met deze kwast kun je de blush heel natuurlijk of juist wat dikker aanbrengen. 

€ 40

Koop nu


Aankoop van een make up kwast

Bij de aankoop van een make up kwast moet je op een aantal dingen letten:

Soort borstelhaar

Voor make up kwasten wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten borstelhaar. Elk met specifieke kenmerken.

– Dierlijk haar

Veel poeder- of blushkwasten zijn gemaakt van ponyhaar, geitenhaar of eekhoorntjeshaar omdat deze haarsoorten stevig zijn en lekker zacht op de huid. Oogpenselen voor oogschaduw of eyeliner en lippenselen worden meestal van marterhaar gemaakt. Marterhaar zorgt voor stevige korte haren. Bij een foundationkwast is een kwast met kunststof haar aan te raden, echte haren laten hier namelijk streepjes achter op de huid.

– Synthetische haar

Synthetische haren zijn taklon, polyester of nylon haren. Het voordeel van synthetische haren is dat ze diervriendelijk en vegan zijn.

Handgreep van de kwast

De ideale lengte van een make up kwast is zo’n 12 cm. Voor de handgrepen van make up kwasten worden verschillende materialen gebruikt. Het meest luxe zijn gesteente zoals onyx of albast. Kunststof handgrepen van bijvoorbeeld plexiglas, perspex of acryl zijn mooi en tijdloos. Houten handgrepen zijn erg mooi, bescherm ze wel goed tegen water want daar kunnen ze niet zo goed tegen. Voor de goedkope kwasten wordt plastic gebruikt bij de handgrepen.

Testen van de kwasten

Een kwast moet altijd zacht aanvoelen in je handpalm. De hoe dichter de structuur van een kwast hoe beter. Als je de kwast over je handpalm beweegt dient deze niet te wijd uit te zetten. De haren dienen in dezelfde richting te bewegen. De make up kwast vormvast zijn, dus na een stevige druk moet hij in exact dezelfde vorm terugspringen. Verliest een kwast al direct veel haartjes dan is deze kwast van slechte kwaliteit.

Kwasten voor onderweg

Wil je de kwast ook onderweg gebruiken, zorg er dan voor dat je een kwast koopt met een hoesje. Een kwast zonder hoesje komt al snel in aanraking met ongewenste bacteriën en zo houdt je de kwast langer schoon en is de kwast hygiënischer in gebruik.

Related Posts