Home Make up De beste make up kwasten

De beste make up kwasten

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Op zoek naar de beste make up kwasten? Goede make up kwasten zijn essentieel voor het gelijkmatig aanbrengen van jouw make up. Een goede make-up kwast heeft verschillende voordelen ten opzichte van het aanbrengen van make-up met bijvoorbeeld vingers of een goedkopere kwast.

De belangrijkste voordelen van het gebruik van een goede make-up kwast:

  1. Makkelijker aanbrengen: Een goede make up kwast zorgt ervoor dat je de make up beter en gelijkmatiger aan kunt brengen. Hoe beter een make up kwast kan je helpen om de make-up gelijkmatiger te verdelen, hoe egaler het resultaat.
  2. Minder verspilling: Een goede make-up kwast zorgt ervoor dat er minder make-up verspild wordt. Dit komt doordat je preciezer kunt werken en de juiste hoeveelheid make-up aanbrengt.
  3. Duurzaamheid: Een goede make-up kwast gaat vaak langer mee dan een goedkopere variant. Hierdoor bespaar je op de lange termijn geld en hoeft je minder vaak nieuwe kwasten aan te schaffen.

Een goede make-up kwast kan bijdragen aan een professioneler resultaat. Investeren in een paar goede make-up kwasten van hoge kwaliteit tilt jouw make up skills direct naar een hoger niveau.

Beste make up kwasten

REAL TECHNIQUES – EVERY DAY ESSENTIALS

REAL TECHNIQUES make up kwastenMet deze make up kwasten set van Real Techniques ben je in een keer voorzien van alles wat je nodig hebt. Deze set is geschikt voor het aanbrengen van foundation, concealer, blush, highlighter én oogschaduw en bevat alle topproducten van het merk. Gemaakt van synthetisch haar en dus diervriendelijk geproduceerd.

€ 37

Koop nu


MAC – 168S LARGE ANGLED CONTOUR PENSEEL

Mac contouring kwastDeze contourkwast van Mac is een topper voor het precies aanbrengen van jouw contouring. Door de schuin aflopende kwast kun je jouw jukbeenderen perfect accentueren. De kwast is goed schoon te maken en gemaakt van mooie materialen, zoals een echt houten handvat.

€ 47

Koop nu


MORPHE – M439 PREMIUM BUFFING PENSEEL

Morphe foundation kwastDeze kwast van Morphe is een goede aankoop als je houdt van een flawless skin. Hij is perfect om je foundation mee aan te brengen en te blenden. Hij neemt de foundation niet op en je zult merken dat je maar een klein beetje foundation nodig hebt. Deze foundationkwast is gemaakt van synthetisch haar.

€ 20

Koop nu


DIOR – BLUSH BRUSH

Dior blush brushDeze kwast van Dior is perfect voor het aanbrengen van poeder en crème blush. Het penseel is zacht en soepel en volgt perfect de jukbeenderen en de holte van de wangen. Met deze kwast kun je de blush heel natuurlijk of juist wat dikker aanbrengen. 

€ 43

Koop nu


ECOTOOLS – START THE DAY KIT

Ecotools make up kwastenMet deze start de day kit van Ecotools heb je een voordelige en milieuvriendelijke keuze. De producten zijn 100% veganistisch en niet getest op dieren. De set bestaat uit vijf make-uppenselen die niet verharen. De make up kwasten zijn mooi verpakt wat het een ideale set maakt om het cadeau te geven.

€ 17

Koop nu


Aankoop van een make up kwast

Bij de aankoop van een make up kwast moet je op een aantal dingen letten:

Soort borstelhaar

Voor make up kwasten wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten borstelhaar. Elk met specifieke kenmerken.

– Dierlijk haar

Veel poeder- of blushkwasten zijn gemaakt van ponyhaar, geitenhaar of eekhoorntjeshaar omdat deze haarsoorten stevig zijn en lekker zacht op de huid. Oogpenselen voor oogschaduw of eyeliner en lippenselen worden meestal van marterhaar gemaakt. Marterhaar zorgt voor stevige korte haren. Bij een foundationkwast is een kwast met kunststof haar aan te raden, echte haren laten hier namelijk streepjes achter op de huid.

– Synthetische haar

Veel foundation kwasten worden gemaakt van synthetisch haar. Synthetische haren zijn taklon, polyester of nylon haren. Het voordeel van synthetische haren is dat ze diervriendelijk en vegan zijn.

Handgreep van de kwast

De ideale lengte van een make up kwast is zo’n 12 cm. Voor de handgrepen van make up kwasten worden verschillende materialen gebruikt. Het meest luxe zijn gesteente zoals onyx of albast. Kunststof handgrepen van bijvoorbeeld plexiglas, perspex of acryl zijn mooi en tijdloos. Houten handgrepen zijn erg mooi, bescherm ze wel goed tegen water want daar kunnen ze niet zo goed tegen. Voor de goedkope kwasten wordt plastic gebruikt bij de handgrepen.

Testen van de kwasten

Een kwast moet altijd zacht aanvoelen in je handpalm. De hoe dichter de structuur van een kwast hoe beter. Als je de kwast over je handpalm beweegt dient deze niet te wijd uit te zetten. De haren dienen in dezelfde richting te bewegen. De make up kwast vormvast zijn, dus na een stevige druk moet hij in exact dezelfde vorm terugspringen. Verliest een kwast al direct veel haartjes dan is deze kwast van slechte kwaliteit.

Kwasten voor onderweg

Wil je de kwast ook onderweg gebruiken, zorg er dan voor dat je een kwast koopt met een hoesje. Een kwast zonder hoesje komt al snel in aanraking met ongewenste bacteriën en zo houdt je de kwast langer schoon en is de kwast hygiënischer in gebruik.

Make up kwasten schoonmaken

Make up kwasten schoonmaken is erg belangrijk. In make up kwasten verzamelen zich bacteriën. Het niet tijdig schoonmaken van je make up kwasten kan leiden tot allerlei kwaaltjes zoals verstopte poriën, puistjes en ontstekingen. Doordat bacteriën en huidschilfers zich in de borstelharen vestigen, wordt de hechting van de make up aan de borstelharen ook steeds minder. Hierdoor kunnen de kwasten minder goed hun werk doen. Goede make up kwasten zijn niet goedkoop en ze gaan een stuk langer mee als je ze goed reinigt en verzorgd.

Wanneer moet je make up kwasten schoonmaken?

Wij adviseren om je make up kwasten minimaal iedere maand schoon te maken. Heb je last van een onzuivere huid, doe het dan elke week. Foundation kwasten en lip penselen die elke dag gebruikt worden adviseren wij om elke week schoon te maken.

De beste tijd om make up kwasten schoon te maken

Het beste tijdstip om je kwasten schoon te maken is nadat je de make up hebt aangebracht of in de avond en de kwasten verder niet meer nodig hebt. Zorg dat de kwasten minimaal 12 uur kunnen drogen. Zodra ze droog zijn kun je ze weer gebruiken. Met een natte kwast kun je jouw poeder beschadigen, zorg dus dat ze goed droog zijn voordat je ze weer gebruikt.

Waarmee maak je make up kwasten schoon?

Je heb speciale kwastenreinigers om je kwasten schoon te maken. Niet in huis of geen budget? geen enkel probleem. Je kunt ook babyshampoo gebruiken of een mengsel maken van zeep en olie. Zomaar een zeep pakken is geen goed plan. Zowel zeep als alcohol kunnen de borstelharen uitdrogen waardoor de kwaliteit van de borstelharen verminderd. Let er dus op dat je altijd een product gebruikt zonder zeep en alcohol.

Hoe maak je de make up kwasten schoon?

Maak van je hand een kuipje met lauwwarm water en voeg daar de babyshampoo, kwastenreiniger, of zeep-olie mengsel aan toe. Draai de kwast rustig rond in het kommetje van je hand en ga net zo lang door totdat de kwast niet meer afgeeft. Let goed op dat je de kwast naar beneden gericht houdt zodat er geen water in de houder komt.

Als er water in de houder van de kwast komt kan dit negatieve gevolgen hebben, met name bij een houten kwast. Een houten kwast kan gaan uitzetten en zijn vorm verliezen met contact met water. Spoel je de kwast goed maar voorzichtig uit. Haal heel voorzichtig het overtollige water uit de kwast. De handvatten van de kwasten kun je met een vochtig doekje met wat alcohol of desinfecterende gel schoonmaken.

Make up kwasten drogen

Breng voordat je de make up kwasten gaat drogen de haren in model. Hiermee voorkom je dat de kwasten verkeerd opdrogen. De beste manier om je kwasten te drogen is om ze op het uiteinde van een tafel te leggen met de haren helemaal vrij van wat voor ondergrond dan ook. Op deze manier kunnen ze van alle kanten drogen en vervormen de kwasten niet terwijl ze drogen.

Je kunt onder en boven de kwasthouders een handdoek leggen en daarboven iets zwaars zoals een boek zodat je zeker weet dat de kwasten op zijn plek blijven liggen.

Related Posts