Home Gezichtsverzorging Botox: wondermiddel tegen rimpels en lijntjes!

Botox: wondermiddel tegen rimpels en lijntjes!

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Wist je dat Botox® eigenlijk een merknaam is? Botox, een andere naam voor botuline toxine, is een eiwit dat geproduceerd wordt door een bepaalde bacterie. Het zorgt ervoor dat spieren ontspannen en bewegingen daardoor tijdelijk beperkt word

In eerste instantie werd Botox alleen gebruikt om diverse neurologische aandoeningen, zoals spasmen, mee te behandelen. De spasme-signalen werden immers niet meer naar de desbetreffende spieren doorgestuurd, waardoor de spasmen stopten. Pas later werd ontdekt dat botuline toxine ook een positief effect heeft op rimpels. Sindsdien wordt Botox vooral voor cosmetische doeleinden gebruikt. Hier lees je alles over dit razendpopulaire redmiddel!

De strijd aan met rimpels: Botox is dé oplossing

Rimpels worden veroorzaakt door het aanspannen van de gezichtsspieren. Des te vaker we fronsen, lachen en boos kijken, des te vaker de huid zich moet uitrekken. Dat is op zich geen probleem, want onze huid is vrij elastisch, maar naarmate we ouder worden, des te minder elastine en collageen we aanmaken. Hierdoor wordt de huid losser, verliest het zijn stevigheid en ontstaan er vouwen. Deze vouwen worden door de jaren heen alleen maar dieper, wat mensen er boos, somber of vermoeid uit kan laten zien. Omdat rimpels al vanaf het 25e levensjaar zichtbaar worden willen veelal jongvolwassenen hier wat aan laten doen. Maar ook op latere leeftijd kan Botox in Amsterdam veel voor iemands uiterlijk betekenen.

Botox wordt meestal gebruikt om fronsrimpels en kraaienpootjes strak te trekken. Met Botox ontspannen de spieren dus, zodat de huid de kans krijgt om rimpels en plooien te herstellen. Met een behandeling van ongeveer 5 minuten kom je ruim 3 maanden lang altijd perfect voor de dag. Al na 3 tot 7 dagen zie je zichtbaar resultaat, dat na ongeveer 2 weken optimaal is. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de behandeling, de hoeveelheid botuline toxine en de spiersterkte van je spieren.

Hier kan Botox je allemaal bij helpen

Naast het wegwerken van fronsrimpels en kraaienpootjes zijn er talloze andere fijne lijntjes waar botuline toxine bij kan helpen. Denk aan voorhoofdsrimpels, somber uitziende mondhoeken en hangende wenkbrauwen. Daarnaast zijn het wegwerken van bunny lines en een gummy smile populaire behandelingen die je met Botox in Amsterdam uit kan laten voeren.

En last but not least: Botox kan ook gebruikt worden in de kin, de hals, en tegen overmatig transpireren in de oksels. Ook bestaat er een Botox lipflip behandeling: een manier om je lippen voller te laten lijken zonder filler. Dé ideale allrounder voor het gehele gezicht, dus.

Op zoek naar een kliniek voor Botox in Amsterdam? Hier moet je op letten!

Weet dat iedere cosmetische ingreep risico’s aan zich verbonden heeft. Hoewel het risico op bijwerkingen bij Botox klein is en bijeffecten meestal tijdelijk van aard zijn, zal een goede behandelaar je desondanks informeren over de risico’s. Zeker weten dat je je behandeling bij een goede arts laat uitvoeren? Vraag dan naar een BIG registratie. Vanuit dit wettelijke register krijg je meer duidelijkheid over de bevoegdheden van jouw behandelend arts. Zo weet je dus zeker dat Botox in Amsterdam uitgevoerd wordt door een gerenommeerd behandelaar.

Wil je meer informatie over Botox? Dan ben je bij een goede arts altijd welkom voor een vrijblijvend consult. De behandelaar zal je dan ook adviseren over de dosering, afhankelijk van het door jou gewenste resultaat.

Related Posts