De meningen over de werking van het slikken van collageen lopen erg uiteen. Sommige wetenschappers zeggen dat collageen niet word opgenomen door de huid en via je darmen verdwijnt. Anderen zeggen weer dat er zeker voordelen te behalen zijn met het slikken van collageen. In landen als Amerika, Japan en Thailand zijn er in ruime keuze beauty drankjes aanwezig met het ingrediënt collageen. Voor mij de reden om de werking van het slikken van collageen te testen.

Om de werking van het slikken van collageen te testen maak ik gebruik van een pot Mardanti collageen drink. Dit collageen poeder maakt gebruik van Peptan. Over Peptan zijn wel wat onderzoeken te vinden. Na 8 weken gebruik zou de huid 28% meer gehydrateerd zijn en na 12 weken zouden de rimpels zelfs 17% minder diep zijn.

Het drinken van collageen zou de volgende voordelen moeten geven:
– de huid ziet er jonger uit
– beter vochtniveau van de huid
– de huid is gladder
– verbeterd de soepelheid van de huid
– voorkomt diepe kreukels in de huid

mardanti collageen ervaring

Mardanti Collageen drink bevat gehydrolyseerd collageen op basis van vis. Dit wil zeggen dat het collageen gemaakt is van vissenhuid. Gelukkig ruikt het niet naar vis maar naar aardbeien en zo smaakt het gelukkig ook. Het is eigenlijk best lekker en al gauw is het een gewoonte om elke avond een schep poeder met wat water te mengen en voor het slapen gaan in te nemen.

De pot is voor 2 maanden en na zo’n 4 weken merk ik dat ik er wat beter uit zie en dat mijn nagels sterker zijn. Ook is mijn haar voller dan normaal. Ik heb minder droogtelijntjes en heb het idee dat ik er wat jonger uitzie. Nou vind ik het altijd erg moeilijk om daar dan direct conclusies uit te trekken. Met name ook omdat ik zoveel beauty producten test dat het soms lastig is te zien waar het daadwerkelijk door komt. Eigenlijk merk ik het verschil pas als ik na 2 maanden stop met de kuur. Ik merk dat ik er weer wat slechter uit begin te zien en mijn nagels beginnen weer in te scheuren.

In de verpakking zit ook vitamine C dat ook een positief effect heeft op je huid. Het is niet duidelijk hoeveel vitamine C in de verpakking zit en ook niet hoeveel de dagelijkse dosis is. Gelukkig maakt het niet uit als je teveel vitamine C slikt. Vitamine C zorgt voor de aanmaak van collageen. Het zou dus zo maar kunnen dat de resultaten te wijten zijn aan de vitamine C in plaats van aan het collageen. Hoe dan ook, het slikken van deze collageen slash vitamine C drank maakte mij wel een tijdje wat jonger en mooier.

Je kunt de Collageendrank van Mardanti aanschaffen via hun webshop. De prijs van een pot bedraagt € 59,95 en is goed voor 2 maanden.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email
Over de auteur
Profielfoto van H. van Mackelenbergh
ONLINE BEAUTY ADVISEUR

Zie mij als een online vriendin die jou graag helpt om er nog beter uit te zien. Als beauty expert voorzie ik jou van tips en nieuwtjes en sta ik vooraan in de rij om nieuwe dingen uit te proberen. Altijd onafhankelijk en eerlijk.