Het reinigen van je gezicht is een van de belangrijkste wegen naar een perfecte huid. Met je make up op naar bed gaan is een echte “no-go”. Het niet reinigen van je huid geeft bacteriën de kans om ontstekingen te veroorzaken en zorgt ervoor dat het sebum niet weg kan waardoor je eerder mee-eters krijgt.

Bij de keuze voor een gezichtsreiniger is het van groot belang om eerst naar je huidtype te kijken. Als je huid droog aanvoelt, wil dit nog niet zeggen dat je huid ook daadwerkelijk droog is. Een goed indicatie punt is de grootte van je poriën. Heb je grote poriën dan heb je waarschijnlijk een vette huid. Zijn je poriën amper zichtbaar dan wijst dit vaak op een droge huid. Bij een gecombineerde huid heb je grotere poriën in het midden van je gezicht en kleinere poriën aan de zijkant van het gezicht. In dit geval kun je beter twee verschillende gezichtsreinigers gebruiken.

Gezichtsreinigers voor een droge huid
Voor een droge huid kun je het beste een crème gezichtsreiniger gebruiken. Bij voorkeur een gezichtsreiniger die de huid ook hydrateert. Deze gezichtsreinigers drogen de huid niet nog verder uit. Let er goed op dat je een crème gezichtsreiniger kiest die makkelijk met water te verwijderen is.

Gezichtsreinigers voor een normale huid
Voor een normale huid kun je het beste een gezichtsreiniger op gel basis gebruiken. Het voordeel van een gezichtsreiniger op gel basis is dat deze gezichtsreiniger makkelijk te verwijderen is en dus weinig restjes achterlaat op je huid.

Gezichtsreinigers voor een vette huid
Voor een vette huid kun je het beste een schuimende gezichtsreiniger gebruiken. Het is hier belangrijk dat je het overtollige talg verwijderd met je gezichtsreiniger. Het gebruik van een goede scrub kan hier ook een goede bijdrage aan leveren.

Verder is het belangrijk om goed op te letten dat je geen echte zeep op je gezicht gebruikt. Veel zeep bevat alkaline. Het nadeel van alkaline is dat je het moeilijk kunt verwijderen van je gezicht. De alkaline die achter blijft, verminderd de opname van je gezichtsverzorging. Wil je toch een zeep gebruiken? Ga dan op zoek naar een speciale zeep voor je gezicht die geen alkaline bevat.

Na je 25e neemt de olieproductie van je huid langzaam af. Het is dus belangrijk om je gezichtsreiniging hierop aan te passen. Je huidtype kan ook per seizoen veranderen. Let goed op dat je op latere leeftijd niet teveel olie van je huid verwijderd en je huid door het reinigen uitdroogt. Voor alle gezichtsreinigers geld dat je gezicht na het reinigen niet strak aan mag voelen. Is dit wel het geval dan droogt de gezichtsreiniger je huid teveel uit.

wij adviseren

    
    
    

Gezichtsreiniger droge huid

Gezichtsreiniger normale huid

Gezichtsreiniger vette huid

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email