Home Lichaamsverzorging Verzorging kunstnagels

Verzorging kunstnagels

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Voor kunstnagels, gelnagels en acryl nagels geldt een andere verzorging dan voor gewone nagels.

Kunstnagels verzorgen

Uitgroei van kunstnagels

Doordat je natuurlijke nagels gewoon doorgroeien wordt na verloop van tijd een uitgroeirandje zichtbaar. Deze rand geeft een onverzorgde indruk. Je kunt deze rand het beste glad maken met een nagelblok. Dit is een wit blok speciaal voor kunstnagels en onmisbaar bij het verzorgen van kunstnagels. Met zo’n blok kun je gewoon heen en weer gaan en hoef je niet net als bij het verzorgen van je eigen nagels een kant aan te houden

Lengte van de kunstnagels

Kunstnagels kun je korter maken door ze te vijlen. Er zijn speciale vijlen voor kunstnagels, deze zijn wat grover dan vijlen voor natuurlijke nagels. Je bij kunstnagels lekker heen en weer vijlen, zorg wel dat je een fijnere vijl gebruikt als afsluiting om haakjes aan je nagels te voorkomen. Gebruik geen schaartje of knippertje, door de druk kan de kunstnagel geheel of gedeeltelijk loslaten of inscheuren.

Glans voor kunstnagels

Hoe gladder het oppervlak van de kunstnagel, hoe meer glans deze zal vertonen. Er zijn speciale polijstvijlen waarmee je een mooie glans op je nagels kan krijgen. Meestal zijn deze vijlen onderverdeeld in 3 stappen waarmee je de structuur steeds gladder maakt. Je begint natuurlijk met de grove en eindigt met de meest gladde vijl. Deze vijlen gebruik je uitsluitend op het oppervlak van de nagel. Je vijlt het oppervlak door middel van ronddraaiende bewegingen.

Aanbrengen van nagellak op kunstnagels

Voordat je de nagellak gaat aanbrengen is het belangrijk dat je de nagels eerst reinigt. Dit kan met water of met een tissue met nagellakremover. Zo ben je er zeker van dat er geen stofdeeltjes van het vijlen in de nagellak terechtkomen. Je kunt een basecoat gebruiken om de structuur van de nagel gladder te maken. Het verkleuren van de nagel is minder erg omdat je het bovenste laagje van kunstnagels er eenvoudig af kan vijlen. De nagellak kun je naar keuze 1 of 2 keer aanbrengen. Het gebruik van en topcoat zorgt niet alleen voor een mooie glans, je nagellak blijft ook langer zitten. Om je nagellak sneller te laten drogen kun je ze ook even onder de koude kraan houden. Bij het verwijderen van de nagellak absoluut geen nagellakremover met aceton gebruiken, dit tast n.l. de kunstnagel aan en je wattenschijfje zal aan de nagel blijven kleven doordat de kunstnagel oplost.

Het verwijderen van kunstnagels

Wanneer je genoeg hebt van je kunstnagels maak dan een afspraak met de nagelstyliste om ze te verwijderen! Ga nooit zelf aan de slag! Wanneer je de kunstnagels er zelf aftrekt trek je namelijk een gedeelte van de nagel mee en blijft er een hele dunne nagel over. Hiermee beschadig je de nagels enorm. Wanneer je de nagel losweekt in aceton brengt dit ook erg grote schade toe aan je nagel en worden je eigen nagels er poreus en raken in een zeer slechte conditie.

Related Posts