Verdun uitgedroogde nagellak nooit met een nagellakremover. De kwaliteit van de nagellak is dan niet goed genoeg voor een mooi resultaat, je kunt de nagellak beter weggooien.

Schudt nooit je nagellak voordat je deze gaat opbrengen, hierdoor kunnen luchtbelletjes ontstaan en deze komen de structuur van de nagellak niet ten goede. Is het nodig doordat dat de vloeistof niet in elkaar overloopt, beweeg de flacon dan langzaam heen en weer.

Heb je last van ribbels in je nagels, vermijdt dan sterk glanzende nagellak omdat deze de ribbels accentueren. Wil je toch een sterk glanzende nagellak gebruiken, breng dan een een basecoat aan die de ribbels opvult.

Nagellak blijft langer goed wanneer je voor het dichtdraaien van het flesje de huls goed reinigt. Doordat het potje goed afgesloten is, kan er geen lucht bij en blijft de nagellak langer houdbaar.

Om te voorkomen dat je nagels verstikken is het beter om ten minste 4 dagen per maand geen nagellak te gebruiken. Je nagels kunnen dan even tot rust komen.

Nagellak is het beste op te brengen voordat je gaat slapen, het kan namelijk wel 6 uur duren voordat de nagellak geheel gedroogd is.

De nagellak wordt sneller droog als je de nagels onderdompelt in ijskoud water. Doe dit niet direct na het aanbrengen van de nagellak maar wacht enkele minuten.

Kunstnagels moeten eens per 3 tot 4 weken worden bijgewerkt. Kies voor zuurstofdoorlatende kunstnagels, hierdoor zal de eigen nagel niet beschadigen. Trek kunstnagels nooit los van de nagels, hiermee beschadig je de bovenste nagellaag. Het kan wel 2 tot 4 maanden duren voordat dit weer hersteld is. Gebruik altijd een kunstnagel remover voor het verwijderen van kunstnagels.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email